Talletusbonukset ja ilmaisvedot

Matched bettingillä voi tehdä riskittömästi hyvää tuottoa varsinkin alussa hyödyntämällä (vastavetojen avulla) parhaat vedonlyöntisivut ja heidän tarjoamansa vedonlyöntibonukset, joita riittää pelattavaksi varsin suuri määrä.

Vedonlyöntibonukset

Ilmaisvedot

Talletusbonukset

Päästäksesi alkuun tarvitset:

– Noin 1000-1500e pääomaa 100-150e talletusbonuksissa, pienemmissä talletusbonuksissa sekä 100e ilmaisveto-tervetuliaistarjouksissa (esim. Mr Green ja William Hill) riittää vähempikin (300-600e).

– Vähintään 18 vuotta ikää

– Tervetuliaisbonuksen vedonlyöntisivustolta X (esim. Nordicbet, Betsson, Coolbet)

– Tunnukset vedonlyöntipörssi Betfair Exchangeen, jossa vastavedot lyödään

1. Rekisteröityminen vedonlyöntisivustolle

Oletetaan, että rekisteröidyt ja otat esim. Coolbetin tervetuliaistarjouksen (100% 150e asti) eli tallettamalla 150e saat maksimibonuksen, joka on 150e. Nyt sinulla on siis 150e omaa rahaa + 150e bonusrahaa eli yhteensä 300e Coolbetin pelitililläsi. 

Bonuksen kierrätysehdot: 6 x bonus, minimikerroin 1.5, 60 päivää aikaa (yleensä näissä on 30pv aikaa). Kuusinkertainen kierrätysvaatimus tarkoittaa käytännössä sitä, että pelitililtä voi nostaa rahaa vasta sitten, kun siellä on pelattu 6x150e eli yhteensä 900 euron verran (ei ole väliä kuinka monta vetoa, kunhan vetojen yhteissumma on 900 euroa tai enemmän ja minimikerroin vedoissa 1.5). Monessa paikassa kierrätysvaatimus koskee sekä talletusta että bonusta, jolloin kierrätysvaatimus on kaksinkertainen verrattuna pelkän bonuksen kierrätysvaatimukseen. Näin ei ole kuitenkaan Coolbetilla. Aina kannattaa lukea bonusten ehdot ja tarvittaessa kysyä epäselvyydet live-chätistä. Matched bettingissä ei kuitenkaan useimmiten joudu kierrättämään bonusta ensimmäistä vetoa pidemmälle, joten ei kannata pelästyä kierrätysvaatimuksia!

Näin homma toimii:

2. Kohteen etsiminen

Etsit seuraavanlaisen kohteen: Vähintään 3.0 kerroin vedonlyöntisivustolla (Coolbet/Betsson/Nordicbet yms.) JA mahdollisimman lähellä oleva Lay-vastavetokerroin (esim. 3.05 tai 3.1) Betfair Exchangessa (punainen sarake). Löysin nopeasti riittävän hyvän esimerkin: Arsenal-Tottenham peliin tasapelin kerroin 3.62 Coolbetissa ja vastavedon Lay-kerroin 3.7 Betfair Exchangessa.

Mitä lähemmäs Coolbetin kertoimen saa Betfairin Lay-kerrointa, sitä parempi, koska silloin kuluu vähemmän rahaa eli voittaa itse enemmän. Parhaat kertoimet (eniten vaihtoa) löytyy Euroopan isoista futissarjoista. Kertoimen alla näkyy pörssissä vaihdon määrä, eli kuinka paljon siihen kertoimeen on sillä hetkellä mahdollista betsata. Sitä ei kannata liikaa tuijottaa isoissa sarjoissa, koska vaihtoa tulee jatkuvasti lisää. 

3. Vastavedon panoksen laskeminen (Matched betting calculator)

Esimerkissämme löysimme kertoimet 3.62 ja vastavetoon 3.7. Kun syötämme luvut laskuriin https://www.oddsmonkey.com/Tools/Calculator.aspx, tiedämme paljonko meidän pitää panostaa vastavetoon.

Kuten näemme, laskuri kertoo, että meidän tulee panostaa ”You could lay..” 295.11 euroa (puntaa tai euroa, valuutalla ei ole väliä) vastavetoon. Huom: Betfair exchangen tililtä pitää kuitenkin löytyä 796.8e (liabilityn määrä), koska meidän pitää ikään kuin olla valmiita maksamaan voitot pelaajalle, joka tarttuu vetoomme pörssissä. Vastavedon lyömistä voi ajatella siten, että toimii itse vedonlyöntikioskina, joka vastaanottaa vetoja muilta pelaajilta. Jos asiakkaasi voittaa, maksat hänelle voitot (796.8e), jos itse voitat, saat asiakkaasi lyömän panoksen itsellesi (esimerkissämme 295.11e) (josta vähennetään 2% komissio joka menee Betfairile). 

4. Riippuen ottelun tuloksesta: a) sait helpot tuotot tai b) joudut vielä kierrättelemään ja voitat edelleen mutta hieman vähemmän

Kun olet lyönyt ensimmäisen vetosi (koko pelitilisi saldo eli talletus + bonus, esimerkissämme 300e) sekä vastavetosi (esimerkissämme 295.11e), pääset jännittämään ottelun lopputulosta.

a) Jos esimerkkiottelumme ei päättynyt tasapeliin (tasurin todennäköisyys kertoimien mukaan noin 27%), voitit juuri 139.2 euroa. Tuotto lasketaan vähentämällä bonuksesta kulut (jotka näkyvät punaisella laskurissa): 150-10.8 = 139.2e. Käytännössä rahat ovat ”siirtyneet” Coolbetistä Betfair exchangeen, ja sieltä pitäisi löytyä vastavedon panos 295.11e vähennettynä 2% komissiolla eli kulujen jälkeen 289.2e. Onnistuit siis kasvattamaan Coolbettiin tallettamasi 150 euroa 289.2 euroksi vain yhdellä vedolla ja vastavedolla. 

b) Jos esimerkkiottelumme päättyi tasapeliin, rahat pysyvät Coolbetissa. Koska ensimmäinen vetosi oli 300 euroa ja 150 euron bonus piti kierrättä 6 kertaa, olet suorittanut kierrätysvaatimuksesta 300/900e. Eli sinun pitää vielä betsata coolbetissa (+ vastavedot) 600 eurolla, ennen kuin voit kotiuttaa rahat sieltä. Betfairissa ei tarvitse ikinä kierrätellä, koska sieltä ei oteta bonuksia vaan siellä lyödään vastavetoja. 

Käytännössä voit kierrättää coolbetin 600 euroa yhdellä 600 euron tai vaikka kolmella 200 euron vedolla, kunhan vedon/vetojen minimikerroin on 1.5. Kierrätysvedoissa kannattaa valita useimmiten pienempi kerroin, koska ne kuluttavat vähemmän rahaa yleensä. Eli hyvä kierrätysveto olisi esim. 1.6 ja vastavetoon 1.62. 

Kuten huomataan, tässä esimerkkivedossa sinun tulisi vielä tallettaa liabilityn verran eli 372e betfairiin vastavedon lyömiseksi. Panoskenttään syöttäisit kuitenkin 600e, mutta pelitililläsi pitäisi vain olla 372e, koska pienempi kerroin ei vaadi ”voitonmaksuvaroja” vedon toiselle osapuolelle niin paljoa, kuin isommat kertoimet. Ajattele taas itseäsi vedonlyöntikioskina joka ottaa vastaan asiakkaan vedon, niin ymmärrät logiikan paremmin 😉

Nyt ei enää ole väliä miten ottelu päättyy, koska tämän vedon + vastavedon jälkeen olet suorittanut Coolbetin kierrätysvaatimuksen (900/900e). Riippumatta siitä miten ottelu päättyy, olet saanut kahdella vedolla + vastavedoilla aikaan tuottoa 150 – 10.8e – 12e = 127.2e. Ja kuten aiemmin totesimme, harvemmin edes joutuu kierrättämään, koska ensimmäiseksi kohteeksi valitaan matched bettingissä iso eli epätodennäköinen kerroin. 

5. Ilmaisvedon lyöminen

Jotkut talletusbonukset, esim. William Hill ja Mr Green, ovat ilmaisvetoja. Ansaitakseen ilmaisvedon pelaajan pitää yleensä lyödä ensin itse yksi veto, ennen kuin itse palkintoilmaisveto saadaan. Tätä pohjavetoa kutsutaan qualifying betiksi. Qualifying bettiin ei välttämättä tarvita isoja kertoimia, vaan minimikertoimen ylittävä veto + vastaveto siihen riittää. 

Ilmaisvedossa on muutamia keskeisiä eroja normaaleihin vetoihin verrattuna:

– Etsitään vieläkin isommat kertoimet! Pörssin vastavedon kertoimen pitäisi olla kuitenkin edelleen suht lähellä (vedonlyöntisivuston) back-kerrointa. Hyvät kertoimet ilmaisvetoon ovat esim. 6.5 ja 7 Lay. 

– Ilmaisvedon kertoimet ovat hyvät silloin, kun ilmaisvedon määrästä jää voittoa vähintään 75%. 

– Laskurin Bet Typeksi laitetaan FREE BET (SNR) eli stake not returned, ilmaisvedon panosta ei siis yleensä palauteta (Coolbetin ilmaisvedot ovat ainoita poikkeuksia)

Yllä olevassa esimerkkikuvassa näkyy, että 100 euron freebetistä jää käteen 77 euroa, mikä on 77% ilmaisvedon määrästä, eli kelpaa! Yleensä ilmaisvetojen voittoja ei tarvitse kierrättää vaan ne voi nostaa heti. Tosi harvoin ilmaisvedot edes voittavat matched bettingissä suurten kertoimien takia. 

6. Vinkkejä:

– Esimerkkilaskelmissa käytettiin Betfair exchangen Basic plan 2%:n komissiota. Oetuksena Betfairissa on riistokomissio 5%, joka kannattaa käydä heti vaihtamassa. Se onnistuu My Betfair Account sivulta oikeasta alalaidasta. Komissio päivittyy kalenterikuukauden vaihtuessa. 

– Kannattaa pitäytyä aluksi luotettavimpien vedonlyöntisivustojen alla. MGA eli Maltan vedonlyöntilisenssi pitää löytyä vedonlyöntisivustolta, koska se on jonkunasteinen tae luotettavuudesta, minkä lisäksi se takaa verovapaat voitot. Myös Curacaon lisenssin sivuja voi käyttää, mutta en suosittele niitä alkuun. 

– Kannattaa tarkistaa bonusten ehdot huolellisesti. Moni hyväkin sivusto on alkanut rajoittamaan panosta, mikä vaikeuttaa, muttei tee matched bettaamista kuitenkaan mahdottomasti. Vaikka maksimipanos (joka kierrättää bonusta) olisi esim. 100e, on monella sivustolla sallittua lyödä suurempiakin panoksia. Näissä tapauksissa kannattaa ensimmäinen veto lyödä täysikokoisen (eli koko talletus + bonus) ja koittaa hävitä se suoraan pörssiin vastavedolla. 

 – Tarkista bonuksista ainakin seuraavat ehdot: minimikerroin, kierrätysvaatimus ja koskeeko se pelkkää bonusta vai bonusta sekä talletusta (2-kertainen kierrätysvaatimus tällöin), montako päivää aikaa kierrättää (yleensä 30pv joka riittää vallan mainiosti), onko voittokattoa (harvemmin, red flag jos on), pitääkö ilmaisvetojen voitot kierrättää (harvemmin)

Täältä löytyy hyvää yhteenvetoa bookkereista, joka pääosin pitänee vielä paikkansa.

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Vedonlyöntibonus: 200% 60€ asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Valitse kolmen tarjouksen väliltä: Talleta 10 €, saat heti 10 € bonuksen vain 1x kierrätyksellä. Talleta 20 €, saat heti 30 € bonuksen 5x kierrätyksellä. Talleta 30 €, saat heti 60 € bonuksen 10x kierrätyksellä. Minimikerroin on 1,7 singleissä ja 1,5 yhdistelmävedoissa per kohde. Kierrätysaikaa on 30 päivää.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 100 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Bonus on kierrätettävä vähintään 8x. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.80. Maksimipanos bonuksella pelatessa on 10 €. Kierrätysaikaa on 30 päivää.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 100 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus) Kierrätysaikaa on 60 päivää. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.50.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.