NHL-kausi on ollut melkoista ilotulitusta Ylikertoimen foorumin NHL-vihjaajien tipseillä. Otimmekin haastatteluun kaksi kovaa tekijää Tenkratin ja J-Madin. Tenkrat on vihjannut Ylikertoimen foorumilla reilut 300 vetoa maukkaalla 116% palautuksella. J-Mad on painanut tämän ja kahden viime kauden aikana NHL-vetoja sisään hulppeat 1400 kappaletta loistavalla 106% palautuksella.

(Haastattelu julkaistu alunperin 18.12.2014)

Tenkratin lunastuskäyrä kaikista Ylikertoimeen postatuista tägi-vihjeistä alla! (Sisältää muun muassa NHL:n ja yleisurheilun vihjeet sekä Euroviisutipsit)

Tenkrat tuottokäyrä

J-Madin kaikkien lajien ja vihjeiden käyrä on myös nättiä katsottavaa. Tuottoa 400 yksikköä! (Tulos olisi vielä kovempi, jos MLB ja futikset tiputettaisiin listalta pois, jotka tuossa myös mukana.)

J-Mad tuottokäyrä

📣 Miten kauan olet harrastanut vedonlyöntiä / pelannut ammattimaisemmin?

Tenkrat: Mopoiässä aloitin harrastelun. Joskus 2003 tais tulla vedonlyönti ja pokeri vakavammin mukaan. Vuonna 2005 löysin Ylikertoimen ja oikeastaan sieltä Ylikertoimen alusta saakka on menty suht ammattimaisesti.

J-Mad: Vedonlyönti oli minulle pitkään hyvin satunnainen harrastus, kunnes runsas pari vuotta sitten löysin Ylikertoimen ja aloin ymmärtää, että pitkällä aikavälillä voitollinen pelaaminenkin saattaisi olla mahdollista.

📣 Alkukauden NHL on tuottanut mahtavasti, kuten myös aiemmat kaudet, mikä tekee NHL:stä hyvän vedonlyöntisarjan?

Tenkrat: Sarjan tasaisuus on yksi iso juttu. Suomesta sarjaa on helppo seurata ja kaikkien saatavilla on tarvittava informaatio muun muassa kokoonpanoista ja tilastot. Kun Betfair on ollut jo monta vuotta NHL:n osalta ihan kuollut, niin tänä syksynä Matchbook:in tulo isolla rytinällä NHL-vedonlyöntimarkkinoille on ollut loistava asia. Lisäksi vähän pienemmistä firmoista Guts:n tulokin on nostanut teoreettista palautusta. Eikä sovi unohtaa että NHL on tarpeeksi pieni sarja petsimielessä, joten toistaiseksi ei tarvitse pelätä sopupelejä. Itsellä on ollut myös todella huonojakin vuosia NHL:n parissa. Hyvää oppikoulua nekin.

📣 Mitkä ovat vahvuutesi vedonlyöjänä?

J-Mad: Kiinnostus ja lahjakkuus numeroiden pyörittelyyn sekä jatkuva halu oppia ja kehittyä.

Tenkrat: Kyllä kait se on semmoinen intohimon, tinkimättömyyden, sinnikkyyden, päättäväisyyden ja itsensä haastamisen sekamelska. Pitää tehdä selvät tavoitteet ja pyrkiä niihin uutterasti. Se mikä tehdään, niin tehdään kunnolla nälkäisesti, eikä juosten kusten. Ja pitää olla selvät rajat oman työn ja vapaa-ajan välillä. Kuitenki aika monesti NHL-kauden aikana joutuu sanomaan ystäville ja pitemmille reissuille eioota. Onneksi ymmärtävät asian. Parantamisen varaa löytyy aina omista arvioista, kassanhallinnasta ja menetelmistä -> paikalleen ei saa jämähtää. Siinä kohtaa, kun oon liian tyytyväinen kulloiseenkin tilanteeseen, niin on hyvä pitää taukoa.

📣 Mitkä bookkerit ovat parhaita NHL-betsarille?

J-Mad: Omista vedoistani valtaosa menee Pinnaclelle. Myös Matchbookia, The Greekia, Veikkausta ja Sbobetia voin suositella luotettavina toimijoina, jotka eivät aseta henkilökohtaisia panosrajoituksia.

Tenkrat: Pinnacle, Matchbook, Veikkaus, Bet365, SBOBet, GUTS ja jotain muitakin. Lähtökohtaisesti tietysti kaikki ne buukkerit, jotka eivät rajoita panoksia ja tarjoavat laajasti kohteita.

📣 Seuraatko tai lyötkö aktiivisesti vetoa muista sarjoista tai lajeista?

Tenkrat: Yleisurheilu-vedonlyönti tuo hyvää vaihtelua ja tasapainoa silloin kun ei lätkää pelata. Myös toukokuiset Euroviisut on jo muodostuneet perinteeksi, johon isketään vetoja. Talvisin etenkin Kärppien matseja ja hiihtoa tulee seurattua, mutta omia arvioita näihin en enää edes pyri tekemään. Ylikertoimesta löytyy ihan päteviä pappoja peesattavaksi saakka.

J-Mad: Kotimaiseen Liigaan olen tällä kaudella alkanut laskea arvioita. Myös baseball ja jalkapallo kiinnostavat, mutta tähän mennessä menestys on molemmissa ollut sen verran vaatimatonta, että mallit kaipaavat vielä paljon hiomista.

📣 Meneekö koko kesä NHL-kauteen valmistautuessa, vai jääkö aikaa myös vapaa-ajan rientoihin?

J-Mad: NHL-kausi on niin pitkä ja raskas, että kesä- ja heinäkuu on pidettävä vapaata analysoinnista. Tulokasdraftia ja vapaiden agenttien liikkeitä tulee tietysti seurattua, mutta vain fanin roolissa.

Tenkrat: Ei NHL:ään tule kesällä kovin paljon aikaa käytettyä. Menneenä kesänä yhden ison tilastointityön ”ulkoistin” velipojille, että jäi enemmän aikaa lomailuun. Suomen kesä on niin lyhyt, että siitä pitää naattia pitkän NHL-kauden jälkeen. Laakereilla ei kuitenkaan lepäillä, vaan silloinkin menee maksimissaan noin 1-2 päivää viikosta yleisurheilun laskemiseen ja katseluun. Isojen YU-kisojen aikaan sitten kokopäiväisesti riittää hommaa. Rentoutumistapoina petsien lomassa toimii muun muassa liikunta, ulkoilu, sauna, leffassa/konserteissa käynti, kyläily ja musiikin kuuntelu paremman puoliskon seurassa.

📣 Oletko itse koskaan harrastanut jääkiekkoa? Näetkö onko sillä vaikutusta vedonlyönnissä pärjäämiseen?

J-Mad: En ole. Juuri ja juuri pysyn luistimilla pystyssä. Vedonlyönnissä pärjäämiseen voi olla merkitystä, niin positiivista kuin negatiivistakin. Kaikki lajitietämys on tietysti hyväksi, kunhan yksityiskohdat eivät sumenna kokonaisuutta. Usein vain näkee TV-lähetysten erätauoilla matseja eritteleviä entisiä ammattikiekkoilijoita, jotka keskittyvät analyyseissään voittamisen kannalta täysin epäolennaisiin asioihin.

Tenkrat: Nuoruudessa ei talvisin paljon muuta tehtykään, kun asuttiin ulkojäillä. Myöhemmin halleissa harrastelätkää tuli pelailtua, mutta ei kilpatasolla. Viimeisen kymmenen vuoden aikana ei ole kuitenkaan tullut luistimilla käytyä. Kait se vanhuus ja itsesuojeluvaisto puski päälle. En tiedä onko tuolla vaikutusta pärjäämiseen vedonlyönnissä, mutta tuskin ainakaan asiasta haittaa on.

📣 Onko sinulla suosikkijoukkuetta NHL:ssä/tai jossain muussa sarjassa/lajissa?

J-Mad: Fanitan aina sitä joukkuetta, jonka puolesta olen lyönyt suurimman vedon. Muutoin sydäntä lähinnä ovat turkulaisjoukkueet ja NHL:stä sympaattiset altavastaajat, kuten NY Islanders ja Winnipeg. Jokereiden siirtymisen myötä sain myös KHL:stä täksi kaudeksi 27 suosikkijoukkuetta.

Tenkrat: NHL:ssä ei varsinaisesti suosikkia ole. Montrealin kotipelejä on ollut tunnelman vuoksi hienoa seurata. Tällä kaudella myös NY Islandersin peleissä ollut aivan loistava tunnelma. Kärppiä ja Leijonia toki sitten tulee seurattua suomalaisista joukkueista.

📣 Mikä on hauskin muistosi NHL-vedonlyönnin parista?

J-Mad: Ennen kautta 2011-12 löin vedon LA Kingsin Stanley Cup -voiton puolesta suurehkolla rahasummalla suhteessa kertoimeen ja varsinkin suhteessa silloiseen asiantuntemukseeni. Tuon vedon osuminen oli se ensimmäinen tönäisy, mikä sai minut tutkimaan, että olisiko vedonlyönnistä mahdollista voittaa myös pitkällä aikavälillä.

Tenkrat: Onpa paha. Varmaan yksi mieleenpainuvimpia muistoja on kun Selänne sai Stanley Cupin nostettavaksi. Sitten nämä paidan jäädyttämiset ja muut seremoniat on tosi hienosti järjestetty NHL:ssä. Kyllä tämä on kokonaisvaltaisesti hauska sarja. Saa tehdä sitä mistä tykkää ja mitä on hengittänyt sen viimeiset 10 vuotta. En koe että tässä olisi varsinaisesti töissä.

📣 Onko pahoja viime hetken biittejä päässyt tulemaan?

J-Mad: Jatkuvastihan niitä tietysti tulee. Mitään erityistä en halua nostaa esille, koska voitolliseen vedonlyöntiin pyrkivälle on ehdottoman tärkeää pitää mielessä, että yksittäisillä biiteillä ja myös yksittäisillä osumilla ei ole mitään merkitystä. Yksittäisten vetojen aiheuttamia tunnereaktioita pidän ennemminkin välttämättömänä pahana, kuin positiivisena osana vedonlyöntikokemusta.

Tenkrat: Joka viikko omasta mielestä jotain biittiä tulee, mutta nämä olen pyrkinyt nopeasti unohtamaan. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Tulee niin paljon pelejä ja hektinen sarja, joten turha jäädä sen pitemmäksi aikaa surkuttelemaan ja voivottelemaan. Menneille tapahtumille kun ei mitään voi, niin käytetään sekin energia tuleviin asioihin ja arvioihin.

📣 Livetätkö peljä öisin, vai analysoitko tulokset/ottelut läpi vasta aamulla?

Tenkrat: Öisin livetän. NHL-livebetsit kun on itselle se ykkösjuttu ja niihin keskitytään täysillä. Kaikki muu tulee siinä sivussa ja livetyksiä tukien. Koosteita ja raportteja tulee tietysti katseltua ja luettua, jos on esimerkiksi jotain tarkistamisen aihetta tai muistin virkistämistä/epäselvyyksiä tilastoissa.

J-Mad: Olen pyrkinyt viime aikoina vähentämään otteluiden katsomista suorana; se vie vain aikaa analyysiltä ja/tai nukkumiselta. Lisäksi pahoilla biiteillä tai kokonaisuudessaan katastrofaalisilla vetoöillä on tunnetilaan paljon rajumpi vaikutus livenä katsottuna.

📣 Mikä joukkue on yllättänyt sinut NHL:ssä tällä kaudella?

J-Mad: Suurin positiivinen yllättäjä on ollut Nashville. Odotin Predatorsin korkeintaan kamppailevan pudotuspelipaikasta, mutta joukkue on ollut aidosti liigan parhaimmistoa alkukaudesta.

Tenkrat: Edmonton on ollut alkukauden rankkeihin verrattuna suurin pettymys. Mutta kun niiden pelejä on nähnyt, niin eipä se enää yllätä. Koko organisaatio pitäisi tuulettaa. Taylor Hallin ja ehkä Nugent-Hopkinsin ympärille sitten alkaa kasaamaan uutta joukkuetta.

📣 Mikä joukkue on mielestäsi tällä hetkellä vahvin ehdokas voittamaan Stanley Cupin?

Tenkrat: Chicago. Muun muassa hyökkäyksen laajuus ja syöttöjen laatu on astetta parempaa, mitä muilla joukkueilla. Halutessaan pystyvät treidirajalla vaihtamaan jonkun hyvän hyökkääjän esimerkiksi top3-pakkiin ja saamaan näin lisää laajuuttaa puolustuspäähän. Samalla sanottava kuitenkin, että lähes kaikilla läntisen konferenssin playoff-joukkueilla on realistiset mahdollisuudet Stanley Cupiin. Sen hetkinen vire ja loukkaantumistilanne määrittelee sitten kuka on mestari. Itäisestä konferenssista ei voittajaa saada.

J-Mad: Chicago on tällä hetkellä ehdoton suosikki. Ihailtavaa suorittamista vuodesta toiseen.

Ylikerroin.com kiittää J-Madia ja Tenkratia haastattelusta!

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Vedonlyöntibonus: 100 % jopa 100 €

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus). Max. panos bonuksella pelatessa on 50 €. Kierrätysaikaa on 30pv. Kierrätyksessä huomioidaan single-vedot min. kertoimella 2.00 ja yhdistelmävedot min. kertoimella 1.50 per kohde.

Vedonlyöntibonus: 7 € ilmaisveto + 100% 200€

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille Ilmaisveto:

Lunasta koodilla: LOVE7BET Kierrätys 10x. Kierrätysaikaa on 5 päivää.

Bonus:

Talletus + bonus tulee kierrättää 6 kertaa ennen kotiutusta. Kierrätykseen lasketaan mukaan vain yhdistelmävedot minimikertoimella 1.25 per kohde ja yhdistelmävedon kokonaiskertoimen tulee olla vähintään 1.80. Kierrätysaikaa on 21 päivää.

 

Vedonlyöntibonus: 200% 60€ asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Valitse kolmen tarjouksen väliltä: Talleta 10 €, saat heti 10 € bonuksen vain 1x kierrätyksellä. Talleta 20 €, saat heti 30 € bonuksen 5x kierrätyksellä. Talleta 30 €, saat heti 60 € bonuksen 10x kierrätyksellä. Minimikerroin on 1,7 singleissä ja 1,5 yhdistelmävedoissa per kohde. Kierrätysaikaa on 30 päivää.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.