Kertoimilla on väliä!

Kertoimilla on väliä!

päivitetty: Torstai, 14.07.2022, 12:41

Comments: 0

Desimaalit talteen ja pelikassa kiittää

Perusasiat kuntoon, aloitetaan kertoimien tärkeydestä. On huomioitu, että yllättävän moni jättää huomioimatta kohteen kertoimen sen suuremmin, vaikka kertoimet ovat yksi vedonlyöntimenestyksen avaintekijöistä. Moni saattaa olla siirtynyt esimerkiksi jo harjoittelemaan arvioiden tekemistä ja jättänyt täysin liian vähälle huomiolle kertoimien osuuden. Usein kuullaan myös sanottavan, että voittajiahan tässä haetaan, niin onko sillä kertoimella merkitystä. Luonnollisesti hyvät kohteet ovat myös elintärkeä osa menestyksellistä vedonlyöntiä. Kuitenkin nykypäivänä vedonlyöntimarkkinat ovat niin vahvat, että suuria ylikertoimia on vaikea löytää, joten parhaan mahdollisen kertoimen saamisen merkitys korostuu entisestään ja se on helpoin tapa nostaa vetojensa tulosta.

Pieniltä näyttävien kerroinerojen merkitys kohteiden määrän kasvaessa

Tämä on loppujen lopuksi helppo asia ymmärtää ja huomioida, joten käydään se tässä läpi kahden esimerkin kautta. Ensimmäisenä käydään läpi sitä, että kuinka suuri merkitys oikeastaan on pieneltä tuntuvalta erolta kertoimessa kohdemäärän kasvaessa. Tämän jälkeen tutkaillaan neljän suomalaisten keskuudessa tunnetun vedonlyöntitoimiston kertoimia ja tarkastellaan, että kuinka suuria eroja kertoimissa oikeastaan onkaan ja kuinka pienellä lisävaivalla on mahdollista saada merkittävä kohennus vedonlyöntimenestykseen poimimalla se markkinoiden paras tai parhaimmistoon kuuluva kerroin.

Nämä asiat koskevat aivan kaikentasoisia pelaajia, sillä vaikka vedonlyönti olisi vain harrastus, jonka tavoitteena ei olisi voitollisuus, vaan esimerkiksi jännitys, niin sillä on kuitenkin varmasti merkitystä, että kuinka paljon kyseinen harrastus tulee maksamaan.

Mikäli tavoittelee vedonlyönnissä voitolle pääsemistä ovat juuri ne pienet erot usein kertoimissa ne jotka tuovat sen mahdollisen voiton osuuden. Vedonlyöntimarkkinat kiristyvät jatkuvasti ja varsinkin isoissa lajeissa ja sarjoissa vedonlyöntiammattilaisetkin tekevät tulonsa hyvin pienistä marginaaleista ja marginaalien ollessa pieniä, niin jokainen desimaalin osa tulee haalia mahdollisimman tehokkaasti pelikupongeille.

Kertoimien tärkeys esimerkeillä

Käytetään esimerkeissä kertoimia 1,85, 1,9 ja 1,95, sillä suunilleen tämän tason kertoimia löytyy vedonlyöntitoimistoilta paljon muun muassa ottelun voittaja-, tasoitus- ja totalvedoissa. Yksittäisessä ottelussa saattaa vaikuttaa ero euromääräsesti pieneltä, mutta monelle tulee vähintäänkin 20 kohdetta viikossa pelattua ja vuodessa näin ollen yli 1000 kohdetta, joten otetaan esimerkkiin tuo tasaluku.

Panostaso vaihtelee luonnollisesti paljon pelaajan mukaan, mutta otetaan tässä esimerkissä panokseksi kohtuullisen varovainen 20€ per kohde, jonka lähimaastossa liikkuu varmastikin usealla panos per kohde.

1000 vetoa sujuu esimerkissä 53% osumatarkkuudella, jota voidaan pitää jo hyvänä, jos pelataan keskimäärin kahden vaihtoehdon kohteita, joiden molempien kertoimet vedonlyöntitoimisto on asettunut suunnilleen samoiksi. Eli olet tässä tapauksessa voittanut markkinat, mutta koska kertoimet eivät ole tasoissa ollen 2,0-2,0, vaan vedonlyöntitoimistot vievät erikokoisia siivuja välistä, niin ei tämä ole vielä voitollisuuden tae.

Eli katsotaan, miten käy eri kertoimilla, kun lyödään 1000 vetoa 20 euron panoksella ja kohteista osuu 53 prosenttia:

  • 1,85 kertoimella pääset lunastamaan: 1000 x 20€ x 0,53 x 1,85 = 19610 euroa, joten jäät tappiolle 390 euroa. (palautusprosentti 98,1%)
  • 1,9 kertoimella pääset lunastamaan: 1000 x 20€ x 0,53 x 1,9 = 20140 euroa, joten jäät jo lievästi voitolle 140 euron verran. (palautusprosentti 100,7%)
  • 1,95 kertoimella pääset lunastamaan: 1000 x 20€ x 0,53 x 1,95 = 20670 euroa, joten jäät voitolle jo mukavat 670 euroa. (palautusprosentti 103,4%)

Eli tässä esimerkissä kymmenyksen ero kertoimissa, johtaisi jo 20€ panoksella 1000 kohteella 1060 euron eroon tuloksessa.

Mikäli pelaa useamman kohteen rivejä, niin ero vain kertaistuu. Otetaan sama esimerkki, mutta yksittäisten kohteiden sijaan pelataankin tuplia. Otetaan sama panoskoko ja kertoimina 1,85 ja 1,95 ja riveistä osuu 27%. 1,85 kertoimilla tuplan kertoimeksi muodostuu 1,85 x 1,85 = 3,4225 ja 1,95 kertoimilla 1,95 x 1,95 = 3,8025

  • 1,85 kertoimien tuplilla pääset lunastamaan: 1000 x 20€ x 0,27 x 3,4225 = 18481,50 euroa, joten jäät tappiolle 1518,50 euroa. (palautusprosentti 92,4%)
  • 1,95 kertoimien tuplilla pääset lunastamaan: 1000 x 20€ x 0,27 x 3,8025 = 20533,50 euroa, joten jäät jo voitolle 533,50 euroa. (palautusprosentti 102,7%)

Eli tässä esimerkissä kymmenyksen ero kertoimissa, johtaisi jo 20€ panoksella 1000 tuplalla 2052 euron eroon tuloksessa.

Yhteenveto

Kuten esimerkit kertovat eivät pieneltä tuntuvat erot kertoimissa ole todellakaan vähäpätöisiä, kun kohteita tai rivejä kertyy reilummin, eikä siis kyseessä ole todellakaan vain isoilla panoksilla pelaavien vedonlyöjien huoli tai turhaa pilkun viilaamista. Vaikka vedonlyönti olisikin vain harrastus, niin miksi ei pienellä vaivalla tekisi siitä halvemman, vaikka ei edes voitolliseen vedonlyöntiin tähtäisikään. Eihän sitä muulloinkaan täysin samasta tuotteesta olla valmiita maksamaan reilusti enemmän. Mikäli taas tähtää vedonlyönnissä voitolliseen pelaamiseen tai mahdollisimman hyvään tulokseen, niin on korkeimman mahdollisen kertoimen etsiminen yksi tärkeimmistä vedonlyönnin osatekijöistä hyvien kohteiden ohella.

Kertoimien erot todellisuudessa

Onko tämä sitten niin yksinkertaista kuin esimerkeissä ja onko vedonlyöntitoimistoiden välillä kertoimissa todellakin niin merkittäviä eroja kuin esimerkeissä käytettiin. Seuraavaan kerroinvertailuun on otettu mukaan neljän suositun ja luotettavan vedonlyöntitoimiston kertoimet eri lajien ja pelimuotojen kohteista. Vedonlyöntitoimistot ovat Veikkaus, Unibet, Coolbet ja Pinnacle. Kohteet ja kertoimet on poimittu sattumanvaraisesti samaan aikaan eri lajeista 3.5.2018, niin että jokaisella bookkerilla on/oli kyseinen kohde samalla linjalla pelivalikoimissaan.

HUOM. Suurenna taulukko oikean alakulman suurennuslasi ikonista.

Taulukosta on helppo nähdä, että keskimäärin parhaat kertoimet löytyvät Pinnaclella ja heikoimmat Veikkauksella, kuitenkin poikkeuksiakin löytyy ja kerroinvertailussakin monissa kohteissa tietty merkki on parempi muualla kuin Pinnaclella. Tämän takia vedonlyönnissä painotetaan usein laajaa buukkerivalikoimaa, jotta pääsee hyödyntämään mahdollisimman usein markkinoiden parhaimman tarjolla olevan kertoimen. Keskimäärin verrataessa kertoimia varsinkin Veikkaukseen, niin tuollaiset 0,1 erot ja selvästi isommatkin, mitä alun esimerkeissä käytettiin ovat ihan normaalia.

Pinnaclesta enempi asiaa TÄÄLTÄ

Esimerkeistä ja kerroinvertailussa käy ilmi, että sillä on todellakin iso merkitys mille vedonlyöntitoimistoille pelaa ja käyttääkkö yhtä pelipaikkaa tai useampaa.

Täältä löytyy lähes jokaisesta vähänkin tutusta vedonlyöntitoimistosta ketjut jotka kannattaa lukaista ennen tilinavausta, että onko pelaajilla ollut ongelmia, kun buukkereidenkin tasossa ajan myötäkin saattaa tapahtua merkittäviäkin muutoksia suuntaan tai toiseen: https://forum.ylikerroin.com/viewforum.php?f=26

Kommentit (0)