Yhdistelmävedot vedonlyönnissä

Yhdistelmävedot vedonlyönnissä

päivitetty: Perjantai, 10.02.2023, 13:42

Artikkelissa käsitellään perinteisiä yhdistelmävetoja, ns. rekkoja.

Vedonlyönti yhdistelmät

Yhdistelmävedossa yhdistetään kaksi tai useampaa vetoa samaan vetoon, jolloin sama panos pätee kaikkiin vetoihin ja vetojen kertoimet kerrotaan keskenään. Esim. mikäli on veikattu jalkapallo-otteluun Hollanti-Kroatia kotivoittoa kertoimella 2,00, jalkapallo-otteluun Italia-Tanska tasapeliä kertoimella 4,00 ja jalkapallo-otteluun Ranska-Brasilia lopputulosta 0-1 kertoimella 15, on yhdistelmävedon yhteiskerroin 120. Mikäli yhdistelmävedon panokseksi on asetettu 5 euroa, on koko vedon hinta tällöin 5 euroa. Jotta veto olisi voitollinen, on kaikkien yhdistelmävedon osien toteuduttava: Hollannin on voitettava Kroatia, Italian ja Tanskan on pelattava tasan ja Brasilian voitettava Ranska 1-0. Tällöin voitto on panos*kerroin, eli 5eur*120=600eur.

Single vedonlyönti

Singlevedossa lyödään vetoa vain yhdestä ottelusta, kilpailusta tai vastaavasta. Yksittäisvedolle asetettu panos on tällöin sama kuin vedon hinta.

Tupla vedonlyönti

Tuplavedossa lyödään vetoa kahdesta ottelusta, kilpailusta tai vastaavasta. Tuplavedolle asetettu panos on tällöin sama kuin vedon hinta, ja molempien vedon osien on toteuduttava, jotta veto olisi voitollinen.

Trio vedonlyönti

Triovedossa lyödään vetoa kolmesta ottelusta, kilpailusta tai vastaavasta. Triovedolle asetettu panos on tällöin sama kuin vedon hinta, ja kaikkien vedon kolmen osan on toteuduttava, jotta veto olisi voitollinen.

Kvartetti vedonlyönti

Kvartetti on muuten sama kuin tupla- ja triovedot, mutta vedossa on yhdistettynä neljä vetoa samaan vetoon.

Järjestelmät vedonlyönnissä

Järjestelmävedoissa pelataan useimmiten kahden, kolmen, neljän tai viiden vedon järjestelmiä. Kyseessä on siis tietystä vetomäärästä kaikkien tietyn suuruisten yhdistelmävetojen pelaaminen. Esim. kolmesta vetokohteesta voidaan tehdä kahden vedon järjestelmät, joita on yhteensä kolme: (3*2)/(2*1)=3 Samalla kaavalla saadaan myös neljästä vetokohteesta kahden vedon yhdistelmien määrä: (4*3)/(2*1)=6, viidestä vetokohteesta kahden vedon yhdistelmien määrä: (5*4)/(2*1) sekä kuudesta vetokohteesta kahden vedon yhdistelmien määrä: (6*5)/(2*1)=15

Voidaan siis todeta kaava, jonka pohjalta lasketaan, kuinka monta x kohteen yhdistelmävetoa sisältyy y määrään vetokohteita: (y*[y-1])/(x*[x-1])