Ylikertoimen tiukassa haastattelussa S.Sukkela

Ylikertoimen tiukassa haastattelussa S.Sukkela

päivitetty: Keskiviikko, 30.09.2020, 07:58

Comments: 8

Tervehdys, mikäs mies on kyseessä?

Marko Virtanen lukee syntymätodistuksessa, S.Sukkela Ylikertoimen jäsenlistassa sekä IRC:n puolella piilottelen yleensä nimimerkin simsu alla. Tampereella asustelen ja peruskoulun ja lukion käynyt Pirkkalassa. Tämän jälkeen Tampereen Yliopistolla ollut kirjoilla ja gradunkin onnistunut kyhäämään kasaan, mutta valmistuminen jäi, kun vedonlyönti otti lopulta täydellisen niskalenkin opinnoista.

Vedonlyöntiä olen harrastellut noin 20 vuotta. Aikaa on tullut siis kulutettua reilusti vedonlyönnin parissa ja lähes kaikki lajit jossakin vaiheessa on kupongilta löytynyt. Tällä hetkellä lähes ainoa laji / sarja josta lyön vetoa on NBA.

Mitenkäs ihmeessä sitä ihminen eksyy vedonlyönnin pariin? Entä kauanko on tullut pelattua ammatikseen? Onko sinulla esikuvia vedonlyönnin piiristä?

Vedonlyöntiin tuli eksyttyä hyvinkin perinteistä reittiä, eli rikastumisesta haaveillut ja jännitystä kaivannut koulupoika meni täyttämään vakiokuponkia. Vähitellen jännityksen ja rikkauksien tavoittelun edelle ajoi kohteiden pohtimisen ja tulosten analysoinnin viehätys, jonka jälkeen oli selvillä, että mikä se unelma-ammatti on. Ammattimaisesti on tullut pelattua noin vuosikymmen.

Vedonlyönnin muuttuessa harrastuksesta vähitellen vakavampaan suuntaan selkeänä esikuvana luonnollisesti oli suomalaisen vedonlyönnin pioneeri Jorma Vuoksenmaa, jonka kirjoittamana tuolloin lähes ainoat vedonlyöntiä käsittelevät tekstit löytyivätkin. Olin tuolloin yläasteikäisenä sanonut, että minusta tulee isona Jorma Vuoksenmaa, eli tuolloin Jorma oli suora synonyymi itselleni ammattivedonlyöjästä. Myöhemmin paljastui valitettavasti herran todellinen luonne ja vaikka arvostan häntä toki edelleen vedonlyönnin pioneerina, niin arvostus ihmisenä on täysin nollissa.

Muita esikuvia minulla ei vedonlyönnissä ole ollut, mutta vanhempani pitää mainita itse genren ulkopuolelta. Heidän kannustuksensa ja tukensa on ollut täysin korvaamatonta, jotta nyt olen tilanteessa missä olen. Kuinka moni vanhempi olisi pitänyt talvipakkasella autoa kaksi tuntia lämmityksessä, jotta pojan 8 markan vakiokuponki saadaan vietyä kioskille. Yleensä vedonlyönti aiheuttaa negatiivisia tunteita ihmisissä, jotka eivät sen kanssa olleet itse tekemisissä, mutta omat vanhempani näkivät kuinka se oli minulle mieluisaa ajanvietettä ja tukivat harrastustani.

Onko itselläsi urheilu/koripallotaustaa ja onko tällaisesta vedonlyönnissä kuinka paljon hyötyä?

En omaa itse minkäänlaista urheilutaustaa edes nuoruusvuosilta. Luonnollisesti vedonlyönnissä on hyötyä, mikäli ymmärtää urheilun maailman ja erityisesti monet siihen sisältyvät psykologiset seikat. Luonnollisesti myös erinäiset rasitustekijät on helpompi varmasti ymmärtää oman uran kautta. Toisaalta vastaavasti mikäli urheilutaustaa ei ole, niin etuna saattaa olla kyky lähestyä vedonlyöntiä mahdollisimman teoreettisesti, joka poikkeuksetta on pikemminkin etu kuin haitta. Kuitenkin, kun puhutaan absoluuttisesta huippu-urheilusta niin on se hyvin kaukana siitä, jos vaikkapa olisi junnusarjassa tai divaritasolla lajia vääntänyt.

Onko sinulla suosikkiurheilijoita/joukkueita vai onko suhteesi urheiluun täysin teoreettinen?

Tappara on seurajoukkueista ainoa mitä hieman enemmän kannustan. Tämän lisäksi lähes lajin kuin lajin suomalaisten urheilijoiden menestys maajoukkuetasolla kiinnostaa. NBA:ssa suhtautuminen on täysin teoreettinen. On minulla suosikkipelaajia, mutta minkäänlaista tunnesidettä näihin ei ole muodostunut, vaan suosikkipelaajissa on aina jotain mitä arvostan ominaisuutena, kuten vaikkapa Kobe Bryantin uskomaton työmoraali tai Steve Nashin peliäly ja muutenkin hieno persoonallisuus.

Muista lajeista urheilijoita, joita seuraan on muun muassa Kimi Räikkönen, joka vaan on niin huikea heppu, Teemu Selänne, joka on mahtava esikuva nuorille niin kentällä kuin ulkopuolella, sekä Sasha Barkov jr. jonka ensimmäiset pelit näin Hakametsän pikkuhallissa puolikkaalla kentällä, kun tällä taiturilla taisi olla ikää 8-9v. Jo tuolloin lahjakkuudesta ei ollut mitään epäselvyyttä.

Ihmisiä kiinnostavat aina voitot & tappiot, onko mikään voitto tai häviö jäänyt mieleesi? Entä miten suhtaudut tappioputkiin/voittoputkiin?

Ehdottomasti mieleenpainuvin voitto tuli, kun Lordi harjasi Euroviisut. Tuolloin hyvässä seurassa, hieman alkoholia nauttineena kaikki seurasivat lähetystä kuin kyseessä olisi ollut kiekon arvokisat, kun Lordi-hype oli noussut korkealle. Siinä kun äänten lasku alkoi ja Lordille tuli heti ensimmäisten maiden joukossa useammat täydet pisteet, niin siinä oli fiilis upea, kun tiesi että voittaja on siinä ja kyseessä oli oma maa ja vieläpä reilusti päälle 10-kertoiminen haku.

Ilkein tappio joka muistuu mieleen on tenniksen puolella, jossa livessä tuli Martina Hingisille vaan koko ottelun ajan painettua lisää panosta. Vastassa oli monta pykälää heikompi pelaaja ”Ei tää voi vaan voittaa Hingistä”. Viimeinen pallo kun oli pelattu ja Hingiksen turnaus ohi, niin oma olo ei edes ollut harmistunut tai pettynyt, vaan tuosta oli menty jo yli semmoiseen sekavaan, ei tämä voi olla totta oloon, jollaisia ei mielellään enää kokisi uudestaan. Tappioputket vaikuttavat selkeästi yleiseen olotilaani, mutta tämä johtuu pikemminkin asiakkaiden tappioista kuin omistani. Tämä on kuitenkin itselleni tietoinen valinta, jonka johdosta takaan itselleni sen että työtaso ei pääse lipsumaan, kun on työpanoksestaan vastuullinen muillekin kuin ainoastaan itselleen.

Mikä on suhtautumisesi viihdevedonlyöntiin?

Itsekin kuten lähes jokainen vedonlyöntiä harrastanut on tästä lähtenyt liikkeelle. Niin kauan, kun homma pysyy halussa, on tämä mukava tapa saada lisäjännitystä otteluihin. Kuitenkin se mistä en pidä on se, kun kuulee viihdevedonlyönnin ja isojen panosten jättirivien ihannointia samalla, kun tosissaan voitolliseen vedonlyöntiin keskittyville naureskellaan ivalliseen sävyyn.

Viihdevedonlyönnissä on lähes aina tarkoituksena lisäjännityksen haku ja usein myös suurien voittojen metsästäminen isoilla kertoimilla. Vastaavasti näillä voitolliseen peliin pidemmällä aikavälillä usein osuvilla kohteilla pyrkivillä harrastelijoilla suurin mielenkiinto vedonlyönnistä tulee kohteiden analysoinnista, ja usein hienoimmat hetket syntyvät siitä kun löytää loistavan pelikohteen omasta mielestään. Kun sitten ajatellaan vedonlyöntiin usein liittyvää ongelmapelaamista, niin ei ole vaikea päätellä kummasta ryhmästä tähän altistuvat henkilöt useammin tulevat. Ryhmästä jotka metsästävät isoja voittoa ja hakevat jännitystä tai ryhmästä joiden kiinnostus vetoihin keskittyy analyysin tekoon ja tavoite on pelikassan kasvattaminen vähitellen. Itsekin olen ollut peliriippuvainen raha-automaattiyhdistyksen kolikkopeleihin, mikä oli täysin jännityksen hakua, mutta ei pysynyt hallinnassa. Vedonlyönnissä vastaavasti nopeasti päämielenkiinto vaihtui itse analyysin tekoon.

Pullomeren tyhjennys, viihdettä ainakin kassaneidille.

Usein puhutaan vedonlyönnistä fiilispohjalta. Onko mielestäsi tällä lähestymistavalla mahdollista saavuttaa voitollisen vedonlyönnin tasoa pidemmällä tähtäimellä?

Mikäli puhutaan jostain pienemmästä sarjasta tai useista yksilölajeista (ei tennis) tämä on mahdollista, mikäli on perillä hyvin lajista, sillä kertoimissa voi löytyä isojakin etuja. Isoissa lajeissa, kuten isot jalkapallosarjat, NBA, NFL, NHL, MLB ja tennis, on voitollinen pelaaminen isommalla otannalla fiilispohjalta mielestäni käytännössä mahdotonta, mikäli ei huomioida earlyja. Näissä sarjoissa markkinat alkavat olla niin vahvoja, että voitollinen pelaaminen isommalla määrällä kohteita vaatii jo taitoa muuttaa tietoa numeeriseen muotoon sekä erilaisten historiadatojen ymmärrystä ja tilastoiden tietämystä.

Annapa jokin vinkki, miten tullaan voittavaksi pelaajaksi? Tuuri taitaa tulla ennen työntekoa vain sanakirjassa?

Tapoja on varmaan yhtä paljon kuin voittavia pelureita, joten yhtä selkeää punaista lankaa ei ole olemassa. Työnteko kuten kaikessa muussakin on se ykkösasia. Vedonlyönnissä, jossa ei ole kouluja niin itsenäinen ajattelu, kokeileminen, virheistä oppiminen ja tästä tuleva kokemus, joka vähitellen kasaa mielen sopukoissa kaiken opitun nippuun on se reitti, mikä pitää useamman vaan hyväksyä.  Voitollinen vedonlyönti siis ottaa aikaa.

Lähestymistapojakin on monia, eli omia vahvuuksiaan kannattaa aina pyrkiä hyödyntämään, kuten esimerkiksi koodaus- ja tilastointitaidot. Lopulta kuitenkin se kokemus ja monet virheistä oppimiset ja ahaa-elämykset, kun eri asioita on tutkinut, ovat muokanneet ainakin itseäni suuntaan, jossa typerimmät sudenkuopat osaa välttää. Edelleenkin tulee usein pelattua kohteita, joista jälkikäteen tajuaa saman tien että arvio oli täysin metsässä, vaikka ottelu toistettaisiin 1000 kertaa. Hyvin tärkeää on myös olla realisti ja kunnioittaa markkinoita, eikä asettaa itseään kaiken yläpuolella, vaan ymmärtää ja myöntää virheensä, sillä vedonlyönnissä on liian helppo syyttää sitä kuuluisaa rouva fortunaa.

Mitä mieltä olet siitä, että nykyään Twitter ja muut sosiaaliset mediat ovat täynnä erilaista vihjaajaa?

Se on hyvä mahdollisuus lahjakkaille vedonlyönnin harrastelijoille saada näkyvyyttä. Vetojen peesaajille taas todella vaikea poimia jyvät akanoista, sillä kuka tahansa voi julistautua vedonlyöntiguruksi, vaikka taso vedonlyönnissä olisi askartelukerhotasoa. Vedonlyönnissä kun ei ole mitään muuta koulua kuin itseopiskelu, niin kuka tahansa supliikkimies voi kirjoittaa ihan mitä lystää. Vastuu siis todellakin on lukijalla!

Kesäloma on kohta lopuillaan kun NBA kausi alkaa, oletko saanut akut ladattua? Mitäs kesällä on tullut puuhailtua?

Ihan perus suomalainen kesä, eli kaverien kanssa terassilla istuskelua, festareita, veneilyä ja välillä hieman palautumista mökillä. Akut alkavat olla varmasti melkoisen täynnä, kun virtaa tuntuu riittävän jo niin paljon, että ei jaksaisi lokakuuhun asti odottaa kunnes nahkakuula taas pyörähtää ilmaan.

Veneessä vara-akku, S.Sukkelalla ei, joten kesällä hyvä ladata oma ihan täyteen ottamalla kaikki ilo irti Suomen kesästä.

Milloin alkaa totinen valmistautuminen uuteen kauteen?

Se on jo aloitettu. Viimeisistä lämpimistä päivistä tietenkin otettiin kaikki ilo irti.

Miten muuten lähdet kohti uutta kautta? Paljonko esivalmisteluihin menee aikaa?

Aika valmisteluihin riippuu hyvin pitkälti siitä, että kuinka paljon muutoksia joukkueissa on tapahtunut viime kaudesta. Ensimmäinen vaihe on muuttuneiden kokoonpanojen arviointi, tulokaspelaajien tasojen arviointi sekä uusien valmennusten mahdollisesti aiheuttamat pelitavan muutokset.

Olet kuitenkin sivusilmällä seuraillut mitä siellä NBA:ssa tapahtuu, miltä tuleva kausi vaikuttaa?

Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Urheilullisesti tiedossa on kova taistelu konferenssin kärkipaikoista, sillä erittäin tasokkaita joukkueita on erittäin paljon ja on hyvin mahdollista, että Miami Heatin valtakausi tulee päättymään. Vedonlyöntimielessä on myös huikea mahdollisuus lyödä rahoiksi heti alkukaudesta, kun jopa 13 joukkueessa on uudistettu valmennus. Joten mikäli itse onnistuu arvioimaan näiden joukkueiden pelityylit, mahdolliset alkukankeudet jne. paremmin kuin markkinat, voi tulos olla hieno. Luonnollisesti analyysiriski on myös huomattava, joten tarkkana pitää olla ja työt on tehtävä todella tunnollisesti.

Sinut tunnetaan lähes narkomaanisesta työnteosta, joten kerropa hiukan normaalista työpäivästäsi keskellä vilkkainta kautta. Paljonko tulee muuten katsottua pelejä kauden aikana?

Normaali päivä kauden aikana on lähinnä töitä ja nukkumista, mihin pyritään lounastauot saada mahtumaan johonkin väleihin, sekä muutama kertaa viikossa punttisalia ja välillä nollaus kaverien seurassa. Mikäli aikaa löytyy, niin hyvä leffa on aina mahtava keino hetkeksi unohtaa työt.

Työpäivään sisältyy uutissivustojen sekä joukkueiden fanifoorumien lukemista, tilastointia, arvioiden tekemistä, otteluiden seuraamista, tulosseurantaa, asiakaspalautteisiin vastailua ja kaikenlaista pohdintaa liittyen koripalloon ja vedonlyöntiin. Pyrin katsomaan kauden aikana jokaisen runkosarjaottelun. Tilastoin haluamani datan manuaalisesti, koska kaikkea tietoa jota haluan saada numeromuotoon, ei ole suoraan saatavilla.

Mistä parhaat tulokset ovat NBA:ssa tulleet viime vuosina?

Useampana vuonna totaleissa. Tosin viime kausi totaleissa oli alakanttiin odotuksiin nähden, kun vastaavasti sidet ylittivät kaikkein märimmätkin päiväunet.

Vedonlyönnin kannalta, mitkä ovat NBA:n erikoispiirteitä, jotka erottavat sen muista lajeista ja jotka on tärkeää osata huomioida?

Isoimmista lajeista koripallossa yksittäisen pelaajan merkitys on valtava. Normaalissa ottelussa keskimäärin ehkä 8-9 pelaajaa saa peliaikaa ja parhaimmat pelaavat ~40 minuuttia/ottelu, koko ottelun kestäessä 48 minuuttia.

Joukkueiden tärkeimpien pelaajien merkitystä voidaan hyvin kuvainnollistaa sillä, että mikäli mestaruuteen realistiset mahdollisuudet omaavasta joukkueesta paras pelaaja loukkaantuisi koko kaudeksi, ovat mestaruushaaveet saman tien menneet. Tilastollisella puolella koripallon hienous/poikkeavuus esimerkiksi jääkiekkoon tai jalkapalloon verrattuna on se, että ottelu on selvästi helpommin paloiteltavissa osiin, sillä hyökkäysaika on rajoitettu. Lisäksi pallon siirtymiset joukkueelta toiselle ovat nähtävissä selvästi tilastoissa, tapahtui tämä sitten esimerkiksi pallonriistona tai vastustajan korin tai ohiheiton jälkeen.

Mitkä ovat tavoitteesi tulevalle kaudelle?

Tähän urheilijatyylisesti voisi sanoa, että lähden tavoittelemaan omaa ennätystä. Ensi kaudella kohdemääräni noussee selvästi viime kaudesta, joten vastaavan palautusprosentin ylläpitäminen tulee olemaan todella vaikeaa, mutta 108 % lähdetään hakemaan. Se tietäisi voitettuina yksikköinä sitä ennätystulosta. Ajankäyttö tulee olemaan suuri haaste, ja vaikka suurin osa ajastani meneekin työhön niin tavoitteena olisi, että jaksaisin siinä sivussa käydä aktiivisesti kuntosalilla, joka omalla kohdallani tarkoittaa kolmea kertaa viikossa.

Tämän lisäksi yritän syödä mahdollisimman terveellisesti ja myös järjestää hetkiä, jolloin voin muutamaksi tunniksi tai illaksi unohtaa työnteon kavereiden tai vaikkapa elokuvan parissa. Tältä osin pyrin myös jatkamaan pitkäaikaistavoitettani, eli jatkuvasti pyrin voittamaan vieraiden ihmisten pelkoani. Tämä tietää sitä, että pyrin välttämään eristäytymistä työpöydän ääreen täysin, käyttäen työkiirettä helppona tekosyynä.

Mitenkäs muuten, kun sinun vihjepaketeista käydään perinteisesti kiihkeä taistelu (koska asiakasmäärä on rajoitettu) ja vanhat, etuoikeutetut pelurit nauravat partaansa rannalle jääneille. Miten tänä vuonna? Olen kuullut huhua että jotain muutosta voisi olla luvassa?

Tänä vuonna keskityn enemmän sideihin, jotka kestävät suurempaa panostusta, joten laiturille ei kenenkään tarvitse jäädä puimaan nyrkkiään. Kaikki halukkaat pääsevät mukaan kartuttamaan pelikassassansa sidejen puolella. Totalitkin tulevat mukaan jossain muodossa, mutta tämän toteutus vielä pohdinnassa. Pyrin paremmin informoimaan asiasta viimeistään syyskuun puolessa välissä sekä maksulliset-ketjussa että Twitterissä.

Olet tunnettu siitä, että uskallat myöntää jos menee huonosti. Miltä tuntuu laittaa heikon viikon jälkeen tulokset tiskiin?

Tappioputket tuntuvat aina pahoilta ja ne heijastuvat kaikkeen tekemiseen vedonlyönnin ulkopuolellakin. Kuitenkin usein päivitän seurantani juuri heikon jakson jälkeen, sillä tämä toimii eräänlaisena julkisena nollauksena, jonka jälkeen voin jatkaa ajatusmaailmalla ”tietyn ajanjakson jälkeen”.

Asiakkaat taitavat kuitenkin arvostaa sitä piirrettä?

Ihmiset arvostavat rehellisyyttä ja suoraselkäisyyttä.

Paljonko tulee kauden aikana postia asiakkailta? Vaikuttaako se työntekoon?

Mitä heikommin menee kausi, niin sitä enemmän tulee palautetta. Hiljaisuus on siis vahva merkki tyytyväisyydestä. Luonnollisesti hyvin negatiivinen palaute, jossa ei ole mitään oikeaa rakentavaa palautetta saattaa vaikuttaa omaan mielialaan, kun ei tässä kuitenkaan robotteja olla. Rakentava palaute on aina hyvästä ja niiden pohjilta on tehty jopa kesken kauden muutoksia. Positiivinen palaute on tietenkin aina miellyttävää, kun tietää että ollaan tyytyväisiä palveluun, johon itse panostaa aina sata lasissa.

Vedonlyöntiyhtiöt eivät varmaankaan ole mielissään vihjeistäsi? Onko pelaajiesi panoksia koskaan rajoitettu?

On olemassa suoraselkäisiäkin yhtiöitä kuten Pinnacle, jotka kyllä laskevat tietysti kerrointa panostuksista, mutta eivät yritä savustaa voittavia vedonlyöjiä pois. Suurin osa yhtiöistä voidaan niputtaa näihin ”voittava kettu savulla nopeasti pois peliluolasta” tapauksiin. Näiden firmojen lista on pitkä mm. Bet365, Ladbrokes, Stan James, Mr Green, Unibet, Centrebet jne. jne. Sitten ovat tietysti vedonlyöntipörssit, joille kaikki raha on plussaa, kun pelaajat pelaavat toisiaan vastaan. Tällöin rajoituksia ei tule, mutta esimerkiksi Betfair osaa vetää välistä muhkeat komissiot.

Tuleeko pelailtua mitään muita lajeja?

Euroviisut tulee arvioitua joka vuosi. Se on NBA:han nähden niin täysin erilaista arvioida, että on hyvin mukavaa vaihtelua usein rutiinimaiselle NBA-arvioinnille.

Mitäs terveisiä lähettäisit niille vedonlyönnistä kiinnostuneille, jotka miettivät heittäytymistä pelkästään vedonlyönnin pariin?

Kannattaa aina olla varasuunnitelma, mikäli homma ei lähdekään rullaamaan halutulla tavalla. Tulee myös muistaa, että vedonlyönnissä voittaminen ei tule tulevaisuudessa ainakaan helpottumaan. Kannattaa pohtia myös muun muassa mihin välittäjille pystyy lajejaan pelaamaan, ja mitä jos kävisikin niin, että nämä yhtiöt lakkaisivat ottamasta panoksia vastaan tai rajoittaisivat niitä rankasti. Onko tällöin oma toiminta mahdollista enää lainkaan?

Itsellä on koulutus siihen asti hoidettu, että nopeasti pystyisin tarvittaessa valmistua, joten halutessa melko nopeasti saisin varmasti edes jonkinmoisen työpaikan. Tietysti se minun työkokemuksellani ja arvosanoillani tuskin kummoinen olisikaan. Rikas vaimo on myös suositeltava varasuunnitelma ;)

Terveiset Ylikertoimen käyttäjille?

Pidetään hieno ja paljon asiasisältöä tarjoava vedonlyöntiyhteisö iskussa! Uusia kirjoittajia kaivataan aina, ja vaikka kynnys aloittamiseen saattaa olla korkea, niin kun on oma asenne kohdalla, niin nopeasti yhteisö tottuu uuteen tulokkaaseen. Pieni kriittisyys yhteisön keskuudessa on luonnollista, koska kuitenkin kysymys on rahasta ja kiinnostus laadukkaaseen informaatioon suuri.

SuperBowl huikopala a’la S.Sukkela

Lisänä pieni extrakysymys: Onko tähän ”oravafetissiin” joku erityinen tarina?

Ei sen kummempaa, kuin että pidän eläimistä ja aivan pienenä haaveilin biologin ammatista. Oravat ovat hauskoja veitikoita, jotka mielellään pysyköön nahoissaan. Oravien lisäksi muun muassa liskot, hait, varislinnut, hirvet, hevoset ja koirat ovat suosikkieläimiäni. Kissaihminen en ole.

Rikasta vaimoa ei vielä ole varalla, joten ehkä kakkubisnes kutsuu, kun oravat eivät jää enää ansoihin.

Loppuun muutama kymppilaukaus:

 • Suosikkiruoka? Hyvä pihvi
 • Juoma? Mountain Dew, Red Bull, Vichy, Muumilimsa, Original Gin Long Drink, Vodka-Russian, Gin Tonic, Brändy Long Drink
 • Leffa? Unelmien sielunmessu, Fight Club, Yksi lensi yli käenpesän, Donnie Darko, Se7en, Drive, Happiness, Nuija ja tosinuija, Pelkoa ja Inhoa Las Vegasissa, Alien, Goodfellas, Katsastus
 • Sarja? Seinfeld, Twin Peaks, The Wire, Family Guy, Kummeli, Raid
 • Kirja? Aku Ankan taskukirja
 • Näyttelijä? Jim Carrey, Jack Nicholson, Philip Seymour Hoffman, Leonardo DiCaprio, Al Pacino, Robert De Niro, Christian Bale, Matthew McConaughey, Jake Gyllenhaal,  Emily Ratajkowski
 • Ohjaaja? David Lynch, David Fincher, Darren Aronofsky
 • Taiteilija? Salvador Dali
 • Musiikki? Rammstein, Eminem, Apulanta, Leevi & the leevings, YUP, Kolmas Nainen, Juice, Guns N’ Roses,U2. Loppupeleissä melkein kaikki menee tilanteen ja fiiliksen mukaan.
 • Peli? Grand Theft Auto
 • Vedonvälittäjä? Pinnacle
 • Ravintola? Pizzeria Napoli, Nile Kebab (Abua Fuadin alkuperäinen resepti) tai jonkun kaverin keittiö, jossa ei itse tarvitse siivota sotkuja.
 • Baari? Yökerho? Nykyään aika samanlaisia kaikki, eli sinne mihkä kaveritkin haluavat
 • Joukkue? Tappara, Pirkkalan Pingviinit
 • Kävellen? Autolla? Kävellen veneelle
 • Idoli? Omat vanhemmat
 • Harrastukset? Elokuvat, ruuan laitto, veneily
 • Inhokit? Teennäisyys, tekopirteys, puetut apinat, kraanavesi, uimahallit, siivoaminen
 • Lemmikit? Ei ole, ehkä joku päivä koira tai iguaani

Äiti tuntee poikansa tavat  (kuvan on maalannut S.Sukkelan äiti)

Kommentit (8)

Huhhuh mikä haastis. Täydet

Huhhuh mikä haastis. Täydet viis bongoa. Lisää tätä herkkua!

Hyvä

Hyvä haastattelu !

P.S Simo Sukkela oli muuten näpsäkkä hepo aikoinaan.Pieni mutta sukkela liikkeissään. On jäänyt hyvin mieleeni. :)

Kiitoksia

Kiitoksia, hyvä että kelpaa! Juu sinnikäs liinakkohan original Sukkela oli, valitettavasti poistunut jo keskuudestamme. Jatko-osaa voi joskus tulla, jos tarpeeksi tulee hyvää kysyttävää.

Kysymsyksiä

Eli mikäli tulee mieleen kysymyksiä koskien vedonlyöntiä, NBA:ta tai no mitä tahansa, niin pistäkään tulemaan. En tässä vastaa, mutta ehkä jossain vaiheessa voi jatkoa haastattelulle. Ainoa asi oikeastaan mitä ei kannata kysyä on euromääräiset kysymykset, sillä monnien koot haavissa tai liikevaihdot jne. jätän mielummin omaa tietooni.

Kommentti

Aivan mahtavaa ja opettavaista tekstiä,, kiitos SSukkela

Terve! Itse olen nyt jonkun

Terve! Itse olen nyt jonkun aikaa "haamuveikannut" eli en ole pelannut oikealla rahalla kun ei ole vielä ikää tarpeeksi mutta olen siis kirjannut ylös Unibetin sivuilta mielestäni hyviä kohteita pääosin NHL:stä ja laskenut kuinka paljon nämä olisivat tuottaneet, jos olisin veikannut oikealla rahalla. Kysyn siis että onko tämä vain sattumaa että olen noin 60 pelatun kohteen jälkeen reilusti voitolla ja palautusprosentiksi olen laskenut yli 107%. En siis käytä veikkauksissani mitään tulosten analysointia tai matematiikkaa, vaan etenen täysin fiilispohjalta. Jääkiekosta uskon tietäväni melko paljon ja NHL:lää on tullut seurattua jo kohta kymmenen vuotta.

60 kohdetta on vielä hyvin

60 kohdetta on vielä hyvin pieni otos, mutta tietysti parempi merkki on, että ne voitolla selkeesti kuin tappiolla. Otoskoon merkitystä voi esim. kolikon heiton avulla ajatella. Mikäli heitetään 60 kertaa niin klaavan ja kruunan määrät voivat erota huomattavastikin toisistaan. Jos heitettäisiin 1000 heittoa niin prosentuaalinen ero kruunien ja klaavojen välillä on näissä otoksissa keskimäärin selkeästi pienempi kuin 60 heiton otoksissa. 

Itse tuossa sanoin, että isoissa lajeissa ei pärjäisi fiilipohjalla. Kuitenkin uskon, että se voi olla mahdollista, jos on valikoiva, eikä pelaa joka kierroksella useita kohteita vaan enemmän täsmäiskuja, silloin kun todella hyvä tuntuma. Myös jos seuraa tiettyä joukkueita erityisen paljon, niin näiden peleistä voi löytää etuja pelkällä lajitietoudella.

Ei muuta kuin tsemppiä jatkoonkin!