Väärät mielikuvat vedonlyönnin helppoudesta

Voittava vedonlyöjä ei vain katso lyhyen ajan tilastoja, kuten muutaman ottelun kuntopuntareita tai pelaa joukkuetta automaattisesti, jolla on voittoputki alla joukkuetta vastaan, joka on hävinnyt viimeisissä otteluissaan. Liian usein lyödään vetoa vain perustuen tiettyihin yksittäisiin tekijöihin toisen joukkueen puolelta ja unohdetaan kaikki muut tekijät. Tälläinen voi olla esimerkiksi avainpelaajan loukkaantuminen, vaikka kertoimissa tämä olisikin jo oikeasti huomioitu täysimääräisesti, usein jopa liiankin voimakkaana. Samaan sarjaan kuuluu myös vanha uskomus, että joukkue on automaattisesti hyvä pelikohde, kun valmentaja on vaihtunut. Näin voi ollakin tai sitten ei, jokainen tapaus on kuitenkin omansa.

Vedonvälittäjät

Kertoimien tärkeys on olennaista pidemmässä otannassa, kuten tässä artikkelissa käytiin läpi. On siis erityisen tärkeää aina saada pelikohteelle mahdollisimman korkea kerroin, sillä käytännössä ei ole kohteita, joista saisi esimerkiksi kertoimen 3 ja todennäköisyys tälle tapahtumalla olisi 50%. Tällöin useimmiten voidaan sanoa, että vedonlyöjän arvio on pahasti väärässä. Luonnollisesti myös poikkeustapauksia löytyy, mutta nämä ovat harvinaisia ja käytännössä vain mahdollisia pienten lajien tai erikoisvetojen kohdalla. Suuremmissa sarjoissa ei tälläisiä ole, joten kerää talteen kaikki mahdolliset kertoimien desimaalit pitämällä mahdollisimman laajaa valikoimaa vedonlyöntitoimistoista, jotta voit aina pelata parhaan mahdollisen kertoimen.

Kassanhallinta

Kassanhallinnan tärkeyttä ei voi liikaa korostaa, sillä vedonlyönnissä onnen osuus on yksittäisissä otteluissa niin suuri. Väkisinkin eteen tulee rajujakin tappioputkia ja tällöin on tärkeää pitää huoli, että panostustaso kestää myös nämä synkimmätkin ajat ilman, että kassa kuivuisi totaalisesti kokoon. Myöskään kenenkään vedonlyöjän arviot eivät ole jatkuvasti oikeassa, eli pitää osata hyväksyä se, että virheitä tapahtuu ja vaikka kohde vaikuttaisi kuinka mahtavalta tahansa, niin saattaa arvio olla sillä kertaa pahasti pielessä. Tästä syystä maksimipanoksen asettaminen yhteen vetoon on ehdottoman tärkeätä. Se voi olla esimerkiksi kaksi prosentia koko pelikassan koosta. Monet käyttävät panostuksessa Kellyn kaavaa tietyllä jakajalla sekä maksimipanosta mitä yhteen kohteeseen lyö, näytti laskuri mitä tahansa panosta. Täältä löydät Kelly-laskurin.

Uskomukset

Nykypäivänä ei ole olemassa mitään yleisiä uskomuksia, joilla automaattisesti voittaisi, vaan jokainen ottelu on ajateltavana omanaan. Usein törmää historiatilastoihin, joissa saattoi olla aikoinaan perääkin, kuten pelaamalla aina underia paras seitsemästä ottelusarjan seitsämänsissä otteluissa tai kotijoukkuetta näissä samaisissa otteluissa. Tällaisista koostetut tilastot ovat usein melko suppeita otoskooltaan ja merkittävintä, että vedonlyöntimarkkinat ovat valtavasti tehostuneet viime vuosien aikana, eli usein tällaisissa pitkän aikavälin tilastoissa useamman vuoden takaiset tulokset ovat menettäneet täysin arvonsa, eivätkä pidä nykypäivänä enää paikkaansa. Lisäksi tilastot, että tietty joukkue on parjännyt erityisen hyvin jotain joukkuetta vastaan, ovat tilastoja, joita media tykkää aktiivisesti esitellä, mutta mikä on merkitys esimerkiksi viimeisen 10 vuoden tilastoilla, kun useimmiten joukkueiden pelaajamateriaali ja mahdollisesti valmennustiimi ovat vaihtuneet jo tuona aikana useita kertoja. Median tarkoitus onkin viihdyttää massoja, eikä mennä niin syvälle tilastoiden syövereihin, kuin vedonlyöjän monesti pitää kaivautua.

Vedonlyöjän virheet

Häviöt

Usein vallitsee se mielikuva, että taitava vedonlyöjä takoo tasaista tulosta illasta toiseen, vaikka todellisuudessa jokainen vähänkin enemmän pelaava tulee takuuvarmasti kokemaan rajujakin tappioputkia. Tämä on väkisinkin henkisesti tiukka paikka, mutta sen ei saisi antaa lamaannuttaa ja lisätä arkuutta tulevien vetojen kohdalla, mikäli jälkianalyysit on hoidettu huolella, eikä niissä näy selkeitä ongelmia. Mikäli kuitenkin tappioputki vaikuttaa selvästi henkisellä tasolla niin, että sillä on todennäköisesti vaikutusta normaaliin pelikäyttäytymiseen, niin kannattaa pitää pieni loma vedoista, jolloin saa asioihin etäisyyttä ja pystyy ne paremmin käsittelemään ja nollaamaan ja palata takaisin vetojen ääreen, kun on saanut itsensä kasattua. Eli älä ole liian ankara itsellesi ja ymmärrä, että tälläiset tuntemukset eivät ole heikkoutta, sillä emme ole koneita.

Vedonlyöjän virheet

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus aina 200 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Bonus tulee kierrättää 6x ennen kotiutusta. Minimikerroin kierrättäessä on 1.60. Kierrätysaikaa on 30 pv. Kaikki kohteet ja sarjat hyväksytään
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Jopa 30 € ilmaisveto

Bonusehdot

Näin saat tarjouksen: 1. Kirjaudu NetBetille 2. Aseta väh. 10 € veto ensimmäisen talletuksesi jälkeen. 3. Saat jopa 30 € ilmaisvedon!

Ilmaisveto hyvitetään tilillesi heti, kun ensimmäinen vetosi on ratkaistu. Ilmaisveto on samanarvoinen, kuin asettamasi ensimmäinen veto aina 30 € asti! Ilmaisveto on voimassa 7 päivää sen myöntämishetkestä lähtien. Ilmaisveto voidaan käyttää mihin tahansa urheilulajiin.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 250 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 7x (talletus+bonus). Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin on 1.90 single- ja yhdistelmävedoissa. Maksimipanos kierrättäessä on 50 €.

Vedonlyöntibonus: 100 % jopa 100 €

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus). Max. panos bonuksella pelatessa on 50 €. Kierrätysaikaa on 30pv. Kierrätyksessä huomioidaan single-vedot min. kertoimella 2.00 ja yhdistelmävedot min. kertoimella 1.50 per kohde.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.