Vedonlyöntipörssit - miten ne eroavat tavallisista välittäjistä?

Vedonlyöntipörssit - miten ne eroavat tavallisista välittäjistä?

Comments: 1

Vedonlyöntipörssit ovat viime vuosina nostaneet suosiotaan kovasti. Ne tarjoavat perinteisten vedonvälittäjien rinnalle hieman erilaisen vaihtoehdon vedonlyöntiin. Tässä artikkelissa käydään läpi vedonlyöntipörssien perusideaa ja sitä, miten ne eroavat perinteisistä välittäjistä.

Mitä vedonlyöntipörssit ovat?

Tavalliset vedonvälittäjät asettavat itse kertoimet kohteisiin ja kantavat riskin siitä, että asiakkaat saavat voittonsa kohteen osuessa. Isoimmilla vedonvälittäjillä on omat niin sanotut treiderinsä, jotka asettavat kertoimet sen mukaisesti, mitä he uskovat todennäköisyyksien olevan. Pienemmät välittäjät usein vain seuraavat isojen asettamaa markkinalinjaa, mutta perusidea on täysin sama.

Vedonlyöntipörssit toimivat kuitenkin eri tavalla. Nämä pörssit tarjoavat asiakkailleen vain alustan, jossa vedonlyöjä joko normaaliin tapaan pelaa vetoja tai vaihtoehtoisesti toimii itse vedonvälittäjänä tarjoamalla kertoimia muiden pelattavaksi.

Esimerkki vetopörssin toiminnasta:

1) Pelaaja A ei usko Real Madridin kaatavan Barcelonaa ja tarjoaa kerrointa 4,00 Madridin voitosta - riskeeraten kolme euroa tavoitellessaan euron voittoa.

2) Pelaaja B sen sijaan uskoo Real Madridin voittoon ja pelaa Real Madridia euron kertoimella 4,00.

3) Pörssi välittää kaksi vetoa. Pelaajien A ja B vedot saatetaan yhteen ja molemmat ovat asettaneet vedon peliin - toinen Real Madridin puolesta, toinen sitä vastaan.

4) Jos Real Madrid voittaa, Pelaaja B voittaa kolme euroa (miinus komissio). Jos Real Madrid ei voita, Pelaaja A voittaa euron (miinus komissio).

Vedonlyöntipörssi itse tekee rahansa ottamalla jätetyistä vedoista pienen välityspalkkion eli komission. Komissioiden laskentatapa vaihtelee hieman eri pörssien välillä, mutta käytännössä idea on sama. Komissio on pieni prosenttiosuus panoksesta tai vedolla saavutetusta voitosta. Tällöin itse pörssi ei ota vastaan mitään riskiä otteluista. Se toimii vain halukkaiden pelaajien kohtauspaikkana.

Pörsseillä on myös eräänlaisia kanta-asiakasohjelmia, joissa on pelaamisellaan mahdollisuus vaikuttaa maksetun komission suuruuteen. Tämän vuoksi pörsseissä puhutaankin aina kertoimista ennen komissiota. Komissiota ei kannata kuitenkaan unohtaa, sillä pahimmassa tapauksessa sen vaikutus voi olla merkittävä. Komission vaikutukseen kertoimessa voit perehtyä parhaiten työkalu-osiossamme, jossa on tarjolla pieniä apuohjelmia erityisesti pörssikauppaa varten.

Tämän hetken kaksi merkittävintä vedonlyöntipörssiä ovat Betfair ja Matchbook

Kommentit

Kiitokset

Käyttäjän Vierailija kuva

Näitä on aina mukava lukea.

Päivän spesiaali

SuperLennyltä hieno ensitalletusbonus!

SuperLenny tarjoaa uusille rekisteröityneille käyttäjille hyvää ensitalletusbonusta. Bonus on suuruudeltaan 100% 100€ asti.

Talletus + bonus tulee kierrättää kolme kertaa vähintään 1,60 -tasoisilla kertoimilla 30 päivän aikana.

ETA-välittäjänä SuperLenny on myös voittojen suhteen veroton.

Help!

Hallitseeko pelaaminen elämääsi liikaa? Tuntuuko, että pelaaminen aiheuttaa sinulle tai läheisillesi ongelmia?

Peluuri.fi on peliongelmien asiantuntija. Se on maksuton palvelukokonaisuus pelaajille, heidän läheisilleen sekä työssään pelihaittoja kohtaaville.