Saimme haastatteluun Tapparassa huimia maalimääriä iskeneen Olli Palolan. ”Keuruun Kovaltshuk” käy tässä haastattelussa läpi hienoja Tapparan aikojaan, sekä kääntää katseen myös tulevaan KHL-kauteen ja Venäjän haasteisiin. Jutussa selviää myös arvostaako Palola olympiakullan Stanley Cup -voiton edelle.

Muista osallistua myös jutun loppupuolella olevaan kilpailuun, jossa tarjolla Tappara-tuotteita Olli Palolan nimikirjoituksella.

Haastattelun kaksi ensimmäistä kuvaa sekä etusivun kuva © Carita Lohtander. 

📣 Nappasit Liigan maalikuninkuuden kaksi kerta peräkkäin (ensimmäistä kertaa Liigan historiassa). Mitä tekijöitä näet suurimpina vaikuttimina kauden 2012-2013 jälkeen, jolloin iso harppaus Liigan eliittiin tapahtui?

Olli Palola

Se lähti siinä jo edellisellä kaudella, kun pääsin kokoonpanoon ja pleijareihin pelaamaan Niemisen ja Barkovin kanssa samaan ketjuun. Meillä lähti siinä peli rullaamaan hyvin, muistaakseni oli HIFK vastassa. Sitten päästiin finaaleihin asti ja playoff-pelit menivät hyvin. Siinä kesällä varmasti keskityin oikeisiin asioihin ja kiinnitin entistä enemmän huomiota lihashuoltoon. Koitin myös enemmän venytellä ja otin hierontoja sekä pikkusen tarkemmin katsoin sitä syömistä.

Sitten kun pelit alkoivat, niin tuntui että olin hyvin valmis siihen kauteen. Vielä kun oli hyvät pleijarit taustalla, niin oli kova luottamus omaan tekemiseen. Tuli onnistumisia ja lähti hyvin rullaamaan kausi ja sain lisää vastuuta. Eli pienistä asioista se oli kiinni, mutta töitten kautta ja itseluottamuksen kautta se tuli. Ne ovat aika suuressa osassa tossa hommassa.

📣 Pelasit Tampereella neljän kauden ajan. Mitä hyviä muistoja tai hauskoja tapahtumia vuosien varrelta on jäänyt mieleen?

Kyllähän niitä kaiken näköisiä juttuja siinä vuosien varrella on tullut, mutta kyllä se ehkä on se jokapäiväinen tekeminen kuitenkin se tärkeä juttu. Kyllä se on se ollut, kun mennään yhdessä hallille ja räävitään päätä (toimituksen suomennos: sanailua hyvässä hengessä) toisillemme, oli se kello kahdeksan aamulla tai mitä vaan, niin aina siellä joku kyllä sen suunsa avaa. Kyllä ne ovat olleet niitä hienoja hetkiä, jotka tekivät tuosta hommasta vielä hienompaa.

📣 Entä ketkä ovat olleet mieleenpainuvimpia joukkuekavereita vuosien saatossa?

Kyllähän tuossa on nähnyt hienoja pelaajia, jos nyt muistelee, niin Raumalla oli Laaksosen Antti sekä Tapparassa Niemisen Ville. Molemmat ovat kuitenkin pelanneet kovan uran tuolla NHL:ssä. Kyllähän kaikki ketkä ovat jääkiekon parissa mukana tietävät, että se on maailman kovin sarja ja sinne on aika vaikea päästä. Varsinkin siellä murtautua pelaavaan kokoonpanoon. Molemmat kaverit olivat sinne päässeet ja pelanneet, niin kyllähän heiltä koitti kaikesta tekemisestä imeä tietoja ja juttua itelle, mitä sitten pystyy hyödyntämään omalla urallaan.

Aika paljon monta muutakin hienoa peluria on tässä matkan varrella tullut nähtyä. Aika monesti näitä hieman vanhempia pelaajia seurannut. Ei se ole ihan sattumaa ketkä pelaa 600-800 peliä. Ne ovat kumminkin niin omistautuneita tolle lajille. Ne ovat tulleet kymmeniä vuosia tuonne hallille ja edelleen tulevat hymy huulella ja tekevät hommia. Muita nimiä joita voi nostaa esiin, niin esimerkiksi Kankaanperän Markus. Se on niin ihailtavaa kattella sitä, kun se pääsee sellaiseen keskittyneeseen tilaan, kun peli alkaa. Niin siitä olen paljon koittanut ottaa oppia.

📣 Olet kotoisin Keuruulta. Ei taida olla sattumaa, että ensi kaudella KeuPa HT:n päävalmentajana nähdään Ville Nieminen?   

Nojoo, siinä oli pikkuisen sellaista, että tiesin Niemisen Villen olevan lopettelemassa uraa tähän kauteen ja tiesin, että häntä valmennushommat kiinnostaa. En hänen kuvioistaan tiennyt kuitenkaan sen enempää. Sellainen minun tosi hyvä ystävä Maasalon Taneli Keuruulta, joka on KeuPan hommissa paljon mukana, niin hänen kanssa vähän spekuloitiin sitä KeuPan tilannetta. Sitten mä vähän siinä vinkkasin, että tuota Niemisen Villeä voisi siihen hommaan ainakin kysyä.

No sitten ne olivat siellä Keuruulla keskustelleet ja miettinyt ja päättäneet, että se olisi aivan loistava valinta. Asiat menivätkin niin pitkälle, että ne soittivat Villelle ja Ville oli kanssa kiinnostunut. Nyt sitten Ville aloittaa ensimmäisen valmentajakautensa ja kyllä mielenkiinnolla jään odottelemaan, että kuinka nälkäinen KeuPa ensi kaudella nähdään. Kyllä mä uskon, että Ville pystyy aika lailla laittaa sitä seuraa eteenpäin ja niinkuin mä jossain jo kuulin tämmösen ”neliveto päällä”, niin uskon kyllä että on aika neliveto päällä KeuPalla ensi kaudella.

📣 Viime kaudella taistelit maalikuninkuudesta Eero Elon kanssa. Taidatte edelleen pitää yhteyttä keskenään Lukon aikojen jäljiltä. Tuliko kauden aikana paljon keskusteltua tilanteesta? Entä tuliko kuittailtua runkosarjan jälkeen, kun päihitit Elon kolmella osumalla?

Siinä runkosarjan jälkeen Eero laittoi vaan viestiä ja soitti ja onnitteli. Se oli reilu peli ja kakkoseksi jäi. Mutta kyllä siinä kun pelit olivat käynnissä, niin kaikenmoista pientä heittoa oli puoliin jos toisiin.

Kun mä näin, että Eero oli tehnyt maalin, niin heti pelin jälkeen menin sitten nettiin katsomaan sen osuman. Jos vaikka maali oli sellainen, että maalivahti imuroi tai jos oli helppo maali, niin sitten laitoin Eerolle hieman piikittelevästi, että ihan maalivahdin maali ja sitten se siinä monesti laittoi jotain takasin. Tyyliin, että jos mää hyvistä syötöistä sain lyödä takatolpalta tyhjiin, niin Eerolta saattoi tulla viesti, että meiän mummokin ois tehny tosta maalin. Se oli sellaista pientä piikittelyä, kun pelit olivat käynnissä. Mutta ei se sitten enää sen jälkeen, kun kisa oli ohi, niin reilut onnittelut ja asia oli loppuun käsitelty.

Olli Palola

📣 Tulevaksi kaudeksi sinä ja Eero Elo siirrytte molemmat KHL:ään. Sinä siirryt Vitjaz Tshehoviin Podolskiin. Podolskhan on reilun 200 000 asukkaan vanha Neuvostoajan teollisuuskaupunki. Nautitko mielummin metropolien vilinästä vai pienempien kaupunkien rauhasta. Moskovahan on aivan Podolskin vieressä.

No tuota, itse asiassa mä en tiedä oikein mitään muuta kaupungista kuin sen, että mitä Wikipediasta olen lukenut. Siinä vaiheessa kun kuulin, että siellä oltiin kiinnostuneita, niin Säterin Harrin (maalivahti Vitjazissa) kanssa juttelin ja Harri sitten sanoi, ettei voi mistään valittaa ja kaikki on mennyt erittäin hyvin ja kaupunki on hyvä ja lähellä Moskovaa. Aina kun on vähän vapaata, niin kiva on mennä Moskovaan ja siellä nyt sitten on mitä vaan. Sitten se oli aika nopeasti se päätös tehty. Kun se on aika lähellä Suomea, niin jos tulee maajoukkuetaukoja tai muita, niin sieltä pääsee Suomessa käymään. Olen ihan tyytyväinen valintaan ja mielenkiintoista on nähdä minkälainen vuosi siitä tulee.

📣 Millaisin odotuksin lähdet KHL:ään pelaamaan? 

Se on vähän semmoinen hyppy tuntemattomaan, ettei ole sitä vielä paljon tullut mietittyä. Totta kai uusi sarja, eikä oikein pysty sanomaan. Oon pelannut paljon niitä jätkiä vastaan, joita siellä tulee vastaan, mutta on se varmasti niin eri kun sinne itse menee ja pelit alkaa, että ei oikein osaa ajatella mitä sieltä lopulta on tulossa.

📣 KHL:ssa on ollut paljon ongelmia pelaajien ja valmentajien palkkojen maksujen kanssa, kuinka paljon tämä asia on käynyt mielessäsi?

Eipä oikeastaan yhtään, ei se raha siinä ollut se tärkein juttu. Mä koin, että haluan ottaa nyt sen stepin urallani eteenpäin ja mun mielestä luonnollinen jatkumo oli tohon se KHL. Kyllä mulla ensimmäisenä mielessä on se, että kehittyisin pelaajana ja saisin kaikki irti mitä itsestä lähtee. Totta kai niitä rahajuttuja on lukenut, mutta en tiedä mitkä pitää paikkansa ja mitkä ei. Kyllä tuolla mihin olen siirtymässä, niin viime vuonna oli kaikki toiminut hyvin.

📣 Entä millä miettein lähdet Venäjälle? Huolestuttaako miten henkilökohtaisesta näkökulmasta muun muassa turvallisuusasiat?

Lähden avoimilla fiiliksillä Venäjälle. Mua ei mietitytä mikään, että vähän kun järkeä käyttää, niin siellä kyllä pärjää hyvin. Ei mua tosiaan siinä mielessä jännitä yleiset kaukalon ulkopuoleiset asiat. Enemmän se jännittää, että uusi maa ja ei ole aikaisemmin tullut ulkomailla asuttua.

📣 Venäjällä on arvostettu ruokakulttuuri. Oletko kuinka kiinnostunut ruuasta ja kokeilunhaluinen, vai onko ruoka sinulle vain polttoaine. Entä aiotko testata paikallisia erikoisuuksia? Oletko muuten koskaan syönyt kaviaaria?

Kyllä mä tykkään paljon ruokia tehdä ja kokeilla. Ruoanlaittohan on vähän sellaista kokeiluhommaa, että kyllä noita kaikenmoisia ruokia on koitettu tehdä, välillä vähän paremmalla menestyksellä ja välillä huonommalla. Kyllä mä uskon, että siellä tulee paljon kaikenlaisia uusia ruokia kokeiltua ja maisteltua. Kaviaaria en ole maistanut, koska olen kalalle allerginen. Mutta eikös Borssikeitto ainakin ole näitä Venäjän herkkuja.

📣 Onko jokin tietty asia, joka sinua kiehtoo Venäjässä. Oletko esimerkiksi taiteen ystävä? Entäpä kieli, kun perusvenäläinen ei englantia osaa, niin kiinnostaako kielen opiskelu vaikkapa pitkillä pelimatkoilla?

Haluan siellä Moskovassa käydä vähän kaikenmoisissa paikoissa. Mitä nyt olen vähän netistä lukenut, niin siellä on todella arvostettuja nähtävyyksiä. Haluan kyllä kulttuuriakin siellä nähdä. Kielen opiskelu kiinnostaa, jos mä siellä pitempään olen, niin mun tavoitteena on kielen oppiminen, mutta kyllähän se tosiaan aika nollista lähtee ja saa nähdä kuinka pitkäksi se reissu venähtää. Mutta kyllä mä olen koittanut tuossa jo ottaa vähän sanakirjaa esille ja alkaa kirjaimia lukea.

📣 Sinun taitosi riittäisivät taatusti myös NHL:ään. Mitä ajatuksia NHL herättää ja näetkö itsesi pelaavan siellä vielä jossain vaiheessa?

Kyllä se NHL on vielä tavoitteena. Teen joka päivä töitä sen eteen, että mä siellä vielä jonain päivänä pelaisin. Tietysti vaikka ihmiseksi pidän itseäni nuorena, niin jääkiekkoilijaksi en enää niin kauheen nuori ole, että saa nähdä tuleeko ikä vastaan. Silti sinne kuitenkin vielä tavoitteet ovat.

Sillai mä olen sen vähän miettinyt, että jos se paikka sinne joskus tulee, niin olisin silloin parhaassa tikissä, mitä tällä uralla oikeastaan voi olla. Haluaisin kyllä, että sitten jos sinne lähtisi, niin voisi rehellisesti katsoa itseään peilistä, että jos ei riitä, niin voi todeta, että täällä jätkät meni niin kovaa, ettei vaan pysynyt mukana. Sitten jos riittäisi, niin ei tosiaan jäisi jossiteltavaa. Ehkä sen takia tässä vaiheessa ei ollut vielä NHL ajankohtainen. Vuoden päästä katsotaan uudestaan.

📣 Seuraavat talviolympialaiset ovat luvassa vuonna 2018. Miltä kuulostaisi sellainen, että Olli Palola ratkaisee finaalissa voiton Leijonille Kanadaa vastaan?

Kyllä se tällä hetkellä on vielä aika märkä päiväuni, mutta kyllähän se kelpaisi. Ei siinä mitään, lyödään tästä taas lenkkareita jalkaan ja sitä kautta se unelma on taas askeletta lähempänä.

📣 Onko olympialaisissa mitalin voittaminen se urheilijan kaikkein suurin haave?

No ei, kyllä mä näen, että se on se Stanley Cup. Kyllähän se on se, jonka kaikki haluaa ja se on ehkä se suurin, jos ne pitää järjestykseen laittaa. Totta kai olympiakulta ja MM-kulta ovat niin kovia juttuja, että kyllähän se olisi ihan mieletöntä sellaisetkin voittaa. Mutta jos järjestykseen pitää laittaa, niin kyllä siinä saa niin monta asiaa natsata kohdalleen, että Stanley Cupin voittaa.

📣 Sitten vielä vähän kepeämpää. Olet kunnostautunut myös musiikin saralla laulajana ja sanoittajana (Olli Palola feat Reino Houseband – Zambonilta vasemmalle). Mites, onko uutta sinkkua pian tulossa?

On tässä biisejä nyt tehty, että kyllä tässä alkaa levyllinen olla, mutta kyllä ne meidän studio-hommat on nähty. Kyllä me nyt soitellaan vaan ihan omaksi ilokseen ja pidetään semmoisia pieniä keikkoja pienelle tuttavapiirille, mutta ei me kyllä nyt aleta levyä tekemään – ainakaan vielä.

Kiitos Olli Palolalle haastattelusta ja toivotaan, että Palola onnistuu hyvin vastaamaan seuraavaan huutoon:

Шайбу, Шайбу! (Shaibu, Shaibu) Maalia, maalia!

Haastattelu: Roman Tiinus (toimittanut Ylikerroin.com)

Näillä tarjouksilla pääset alkuun

Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % jopa 100 €

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus). Max. panos bonuksella pelatessa on 50 €. Kierrätysaikaa on 30pv. Kierrätyksessä huomioidaan single-vedot min. kertoimella 2.00 ja yhdistelmävedot min. kertoimella 1.50 per kohde.

Vedonlyöntibonus: 7 € ilmaisveto + 100% 200€

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille Ilmaisveto:

Lunasta koodilla: LOVE7BET Kierrätys 10x. Kierrätysaikaa on 5 päivää.

Bonus:

Talletus + bonus tulee kierrättää 6 kertaa ennen kotiutusta. Kierrätykseen lasketaan mukaan vain yhdistelmävedot minimikertoimella 1.25 per kohde ja yhdistelmävedon kokonaiskertoimen tulee olla vähintään 1.80. Kierrätysaikaa on 21 päivää.

 

Vedonlyöntibonus: 200% 60€ asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Valitse kolmen tarjouksen väliltä: Talleta 10 €, saat heti 10 € bonuksen vain 1x kierrätyksellä. Talleta 20 €, saat heti 30 € bonuksen 5x kierrätyksellä. Talleta 30 €, saat heti 60 € bonuksen 10x kierrätyksellä. Minimikerroin on 1,7 singleissä ja 1,5 yhdistelmävedoissa per kohde. Kierrätysaikaa on 30 päivää.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.