Veikkausliigan, Brassifutiksen sekä etenkin kuopiolaisen futiksen kävelevä tietotoimisto Viki Savonen (@SuperSavonen) on Ylikerroin.comin uusi vihjeblogisti. Hän tulee vihjaamaan blogissaan muun muassa leipälajejaan Veikkausliigaa sekä huipputuloksen viime kaudella tehnyttä Brasilian liigaa. Ylikerroin.comin toimitus vietti tovin Vikin seurassa ja kokosi hänestä kattavan aloitushaastattelun.

📣 Kerro lyhyesti omasta vedonlyöntihistoriastasi.

Vedonlyönti (muutenkin kuin rahasta) on ollut pienestä pitäen sellaista puuhaa, mikä on tuntunut jotenkin omalta. Minulla oli aina suuri halu selvittää jo ennen pelin alkua, että mitenköhän tässä pelissä tulisi käymään. Edelleen tässä ollaan hyvin kokemattomia, eikä tarkkaan harkittua vedonlyöntiä ole takana kuin muutama vuosi. Jatkuva halu oppia on kuitenkin potkinut eteenpäin ja kun katsoo viime vuoden tuloksia, niin voi olla tyytyväinen omaan kehitykseen.

📣 Miten kuvailisit vahvuuksiasi vihjaajana muutamalla sanalla?

Minulla on omanlaiseni tapa käsitellä asioita ja tähän mennessä olen kokenut tyylini toimivaksi. Lajitietämys, tiedon soveltaminen ja niin sanottu numeromuisti ovat varmasti suurimmat vahvuudet.

📣 Sinulla on hulppea määrä (~1400) seuraajia Twitterissä. Miten niin on päässyt käymään?

Ensin seurailin touhua sivusta, että selvisi miten homma pyörii. Minulla on ollut aina halu keskustella urheilusta ja Twitter osoittautui siihen parhaaksi kanavaksi. Tykkään seurata aktiivisia, mutta silti asiaa puhuvia ihmisiä ja koen itseni sellaiseksi. Eiköhän myös voittavat vetovihjeet herätä kiinnostusta osaltaan.

📣 Oletko itse harrastanut/harrastatko jalkapalloa?

Jalkapallo on aina ollut mukana elämässäni. Taisin olla 1. luokalla kun aloitin pelaamisen ja B-junioreissa lopetin. Monen asian seurauksena menetin intohimoni jalkapalloa kohtaan, mutta pidettyäni totaalisen tauon jalkapallosta tajusin, kuinka paljon kaipasinkaan sitä lajia. Vakavissani en tosin ole tuon jälkeen pelannut, pelkästään omaksi iloksi.

📣 Auttaako oma pelaajatausta vedonlyönnissä?

Kyllähän pelitausta auttaa vedonlyönnissä jonkin verran, mutta se ei ole mikään edellytys, että pärjäisit vedonlyönnissä. Se, että olet itse pelannut, auttaa ymmärtämään tiettyjä asioita paremmin ja joissain yksittäisissä tilanteissa siitä voi olla paljonkin hyötyä. Sanotaanko näin, että pelitaustasta on hyötyä, mutta täysin samat asiat pystyt havainnoimaan ilmankin.

Viki Savonen

 Kuopion keskuskenttä. Viki Savonen on paikalla – satoi tai paistoi.

📣 Seuraat tarkkaan myös Brasilian liigaa? Miten ihmeessä olet siihen sarjaan päätynyt?

Aikoinaan Urheilukanava näytti Brasilian liigan matseja ja sytyin saman tien. Tunnetaso ja uskomattomat tekniset suoritukset ovat varmasti niitä yksityiskohtia, mitkä siinä kiinnostavat. Kun mietin maailman huippusarjoista pelaajia, jotka eniten miellyttävät silmää, niin kyllä ne suurimmaksi osaksi tulevat Etelä-Amerikasta, etenkin Brasiliasta. Brasilian liigassa pelaa myös Ronaldinhon kaltaisia legendoja, joten kentällä voi tapahtua mitä vaan.

📣 Minkälaista tuottoa odotat vihjeiltäsi? Miten aiemmat kaudet ovat menneet?

Veikkausliigasta varmasti tiedän enemmän, mutta suuremmat tuotto-odotukset kohdistuvat Brassifutikseen. Nyt olen kaksi kautta Urheiluveikkauksen blogissa sarjaa vihjaillut ja palautusprosentti näyttäisi olevan 115,42% ja voittoa 84 yksikköä. Veikkausliigakausi jäi viime vuonna vetojen kohdalta tyngäksi ja siellä tulos jäi muutaman % plussan puolelle.
Olen hirmu huono asettamaan itselleni tuloksellisia tavoitteita. Viime kaudella alkukaudesta kaivettiin todella suuri kuoppa, mutta loppukausi olikin uskomatonta ilotulitusta. Nyt olisin tyytyväinen, jos käyrä kohoisi hieman tasaisempaa tahtia ylöspäin. Jos kahden sarjan yhteenlaskettu tulos olisi ~108%, niin olisin tyytyväinen, mutta kausi näyttää mihin ollaan loppupeleissä tyytyväisiä ja mihin ei.

📣 Kuinka kauan uuden kauden esivalmisteluun käytät aikaa?

Tuntimääriä en osaa kyllä sanoa, mutta kauan. Aika menee yllättävän nopeasti, kun sinulla on mielenkiintoa tekemistäsi kohtaan. Käynnissä olevalla kaudella kerään aina mahdollisimman paljon dataa ylös ja kauden jälkeen olennaisimmat. Kesällä päivittelen tietoja tasaiseen tahtiin ja ihan kauden alla sitten isompi työmäärä, että asiat on lähimuistissa.

📣 Onko sinulla kontakteja, joilta saat sisäpiiritietoja?

Sen verran pitkään on tullut itse pelattua, että aika paljon ihmisiä etenkin kuopiolaisen jalkapallon sisäpiireistä on tullut tutuiksi. Nyt tarkemmin kun tuli puheeksi, niin en ole ajatellutkaan miten hyvät kontaktit sitä on pystynyt luomaan ympäri Suomea. Hienoltahan se tuntuu.

📣 Sinua on voinut kuulla kommentaattorina KuPS TV:n lähetyksissä. Kerro lisää tästä. Entä onko haaveena selostajan ura?

KuPS TV tosiaan näyttää ilmaiseksi kaikki Kuopion Palloseuran kotipelit ja siellä ollaan äänessä kesän ajan. Suomalaista jalkapalloa pyrin auttamaan kaikin mahdollisin tavoin ja tässä pääsi taas tekemään jotain suomalaisen futiksen hyväksi. Sen verran tiiviisti ja läheltä on tullut seurattua kuopiolaista jalkapalloa, että varmasti on jotain sanottavaakin välillä. Meillä on hyvä porukka kasassa ja Seppälän Mikkoa pitää kiittää siitä, että KuPS pystyy tällaisen palvelun tarjoamaan.
Itse selostajan ura ei ole kyllä käynyt mielessä, mutta eiköhän sekin luonnistuisi. Pääasia on, että saisi tehdä jotain, mistä itse tykkää.

📣 Kerro jokin hauska muisto/tapahtuma KuPS-kannatuksen tiimoilta.

Viime kauden hävitty Cupin finaali tuolla Helsingissä oli omalla tavallaan hauska, mutta mennään nyt positiivisuuden kautta.
Yhden hienon hetken koin kylmänä lauantaiaamuna 16.10.2010. KuPS oli pelannut upean kauden ja viimeisessä kotipelissä se pystyisi ratkaisemaan mitalin itselleen. Pelasin tuolloin vielä KuPSin juníoreissa ja minun tehtävänäni oli jakaa ilmaisia risteilykuponkeja ennen ottelua. Siinä sitä seisottiin yli tunti paljain käsin stadionin porteilla ja voin sanoa, että pelin alkaessa oli hieman kylmä.
Kun kävelin paikoilleni, jossa olin aina istunut, älysin kuinka paljon stadionilla oli porukkaa. Katsojia oli aivan valtavasti ja tunnelma oli loistava. Se lämmitti mieltä. Kun Ilja Venäläisen johdolla KuPS meni johtoon, en enää edes muistanutkaan, kuinka kylmä minulla aiemmin oli. Ottelu päättyi ja KuPS varmisti mitalin pitkän korpivaelluksen jälkeen. Katsoin ympärilleni ja juhlat olivat jo käynnissä. Aikuiset miehet itkivät, tuntemattomat halailivat. Sitä tunnetta ei voi sanoin kuvailla.

📣 Entä seuraatko/vihjaatko muita lajeja tai sarjoja?

Mitä enemmän on ikää tullut, niin sitä enemmän jalkapallosta on tullut se ykköslaji. Jääkiekko tulee siinä hyvänä kakkosena ja toki muun muassa SM-liigaa ja NHL:ää olen vihjaillut, mutta hieman heikommin tuloksin. Lähes kaikkien lajien arvokisoja tulee väijyttyä ja yleisurheilua tulee katsottua kesällä, jos osaan avata television oikeaan aikaan. Paikan päällä laji kuin laji toimii.

📣 Lyötkö ollenkaan niin sanottuja viihdevetoja?

Siitähän se kaikki oikeastaan on lähtenyt. Viihdevetoja tulee edelleen tehtyä, mutta panostasoltaan pyöritään eri luokassa kunnon vetojen kanssa. En paheksu viihdevetoja, kunhan niissä osaa pitää järjen mukana.

📣 Jalkapallon MM-kisat alkavat kesäkuussa. Aiotko panostaa niihin vedonlyöntimielessä?

Futiksen MM-kisat on paras paikka testata oma tasonsa, joten kyllähän se kalenteriin kuuluu. MM-kisat on muutenkin vuoden kohokohta ja kyllähän niiden alkua jo odottaa. Näyttäisi jopa siltä, että näissä kisoissa pääsee hyppäämään ennakkosuosikin eli Brasilian kelkkaan. Kotietu Etelä-Amerikassa on suuri ja Brasilia on kaikkinensa todella laadukas jengi.

Ylikerroin.com kiittää Vikiä haastattelusta ja toivottaa onnea uuden BLOGIN parissa!

Näillä tarjouksilla pääset alkuun

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 150 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

KOODI: WELCOME150 Kierrätysvaatimus 16x (talletus+bonus) Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.5. Maksimivoitot bonuksella on 10x myönnettyyn bonussummaan nähden.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 250 € asti!

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus) Minimikerroin kierrättäessä on 1.50. Kierrätysaikaa on 30 pv. Maksimipanos bonuksen ollessa aktiivisena on arvoltaan sama kuin ensitalletuksen arvo.

Vedonlyöntibonus: 100 % jopa 100 €

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus). Max. panos bonuksella pelatessa on 50 €. Kierrätysaikaa on 30pv. Kierrätyksessä huomioidaan single-vedot min. kertoimella 2.00 ja yhdistelmävedot min. kertoimella 1.50 per kohde.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.