Sukkela

ūüď£ Tervehdys, mik√§s mies on kyseess√§?

Marko Virtanen lukee syntym√§todistuksessa, S.Sukkela Ylikertoimen j√§senlistassa sek√§ IRC:n puolella piilottelen yleens√§ nimimerkin simsu alla. Tampereella asustelen ja peruskoulun ja lukion k√§ynyt Pirkkalassa. T√§m√§n j√§lkeen Tampereen Yliopistolla ollut kirjoilla ja gradunkin onnistunut kyh√§√§m√§√§n kasaan, mutta valmistuminen j√§i, kun vedonly√∂nti otti lopulta t√§ydellisen niskalenkin opinnoista.

Vedonlyöntiä olen harrastellut noin 20 vuotta. Aikaa on tullut siis kulutettua reilusti vedonlyönnin parissa ja lähes kaikki lajit jossakin vaiheessa on kupongilta löytynyt. Tällä hetkellä lähes ainoa laji / sarja josta lyön vetoa on NBA.

ūüď£ Mitenk√§s ihmeess√§ sit√§ ihminen eksyy vedonly√∂nnin pariin? Ent√§ kauanko on tullut pelattua ammatikseen? Onko sinulla esikuvia vedonly√∂nnin piirist√§?

Vedonlyöntiin tuli eksyttyä hyvinkin perinteistä reittiä, eli rikastumisesta haaveillut ja jännitystä kaivannut koulupoika meni täyttämään vakiokuponkia. Vähitellen jännityksen ja rikkauksien tavoittelun edelle ajoi kohteiden pohtimisen ja tulosten analysoinnin viehätys, jonka jälkeen oli selvillä, että mikä se unelma-ammatti on. Ammattimaisesti on tullut pelattua noin vuosikymmen.

Vedonlyönnin muuttuessa harrastuksesta vähitellen vakavampaan suuntaan selkeänä esikuvana luonnollisesti oli suomalaisen vedonlyönnin pioneeri Jorma Vuoksenmaa, jonka kirjoittamana tuolloin lähes ainoat vedonlyöntiä käsittelevät tekstit löytyivätkin. Olin tuolloin yläasteikäisenä sanonut, että minusta tulee isona Jorma Vuoksenmaa, eli tuolloin Jorma oli suora synonyymi itselleni ammattivedonlyöjästä. Myöhemmin paljastui valitettavasti herran todellinen luonne ja vaikka arvostan häntä toki edelleen vedonlyönnin pioneerina, niin arvostus ihmisenä on täysin nollissa.

Muita esikuvia minulla ei vedonlyönnissä ole ollut, mutta vanhempani pitää mainita itse genren ulkopuolelta. Heidän kannustuksensa ja tukensa on ollut täysin korvaamatonta, jotta nyt olen tilanteessa missä olen. Kuinka moni vanhempi olisi pitänyt talvipakkasella autoa kaksi tuntia lämmityksessä, jotta pojan 8 markan vakiokuponki saadaan vietyä kioskille. Yleensä vedonlyönti aiheuttaa negatiivisia tunteita ihmisissä, jotka eivät sen kanssa olleet itse tekemisissä, mutta omat vanhempani näkivät kuinka se oli minulle mieluisaa ajanvietettä ja tukivat harrastustani.

ūüď£ Onko itsell√§si urheilu/koripallotaustaa ja onko t√§llaisesta vedonly√∂nniss√§ kuinka paljon hy√∂ty√§?

En omaa itse minkäänlaista urheilutaustaa edes nuoruusvuosilta. Luonnollisesti vedonlyönnissä on hyötyä, mikäli ymmärtää urheilun maailman ja erityisesti monet siihen sisältyvät psykologiset seikat. Luonnollisesti myös erinäiset rasitustekijät on helpompi varmasti ymmärtää oman uran kautta. Toisaalta vastaavasti mikäli urheilutaustaa ei ole, niin etuna saattaa olla kyky lähestyä vedonlyöntiä mahdollisimman teoreettisesti, joka poikkeuksetta on pikemminkin etu kuin haitta. Kuitenkin, kun puhutaan absoluuttisesta huippu-urheilusta niin on se hyvin kaukana siitä, jos vaikkapa olisi junnusarjassa tai divaritasolla lajia vääntänyt.

ūüď£ Onko sinulla suosikkiurheilijoita/joukkueita vai onko suhteesi urheiluun t√§ysin teoreettinen?

Tappara on seurajoukkueista ainoa mitä hieman enemmän kannustan. Tämän lisäksi lähes lajin kuin lajin suomalaisten urheilijoiden menestys maajoukkuetasolla kiinnostaa. NBA:ssa suhtautuminen on täysin teoreettinen. On minulla suosikkipelaajia, mutta minkäänlaista tunnesidettä näihin ei ole muodostunut, vaan suosikkipelaajissa on aina jotain mitä arvostan ominaisuutena, kuten vaikkapa Kobe Bryantin uskomaton työmoraali tai Steve Nashin peliäly ja muutenkin hieno persoonallisuus.

Muista lajeista urheilijoita, joita seuraan on muun muassa Kimi Räikkönen, joka vaan on niin huikea heppu, Teemu Selänne, joka on mahtava esikuva nuorille niin kentällä kuin ulkopuolella, sekä Sasha Barkov jr. jonka ensimmäiset pelit näin Hakametsän pikkuhallissa puolikkaalla kentällä, kun tällä taiturilla taisi olla ikää 8-9v. Jo tuolloin lahjakkuudesta ei ollut mitään epäselvyyttä.

ūüď£ Ihmisi√§ kiinnostavat aina voitot & tappiot, onko mik√§√§n voitto tai h√§vi√∂ j√§√§nyt mieleesi? Ent√§ miten suhtaudut tappioputkiin/voittoputkiin?

Ehdottomasti mieleenpainuvin voitto tuli, kun Lordi harjasi Euroviisut. Tuolloin hyvässä seurassa, hieman alkoholia nauttineena kaikki seurasivat lähetystä kuin kyseessä olisi ollut kiekon arvokisat, kun Lordi-hype oli noussut korkealle. Siinä kun äänten lasku alkoi ja Lordille tuli heti ensimmäisten maiden joukossa useammat täydet pisteet, niin siinä oli fiilis upea, kun tiesi että voittaja on siinä ja kyseessä oli oma maa ja vieläpä reilusti päälle 10-kertoiminen haku.

Ilkein tappio joka muistuu mieleen on tenniksen puolella, jossa livess√§ tuli Martina Hingisille vaan koko ottelun ajan painettua lis√§√§ panosta. Vastassa oli monta pyk√§l√§√§ heikompi pelaaja ‚ÄĚEi t√§√§ voi vaan voittaa Hingist√§‚ÄĚ. Viimeinen pallo kun oli pelattu ja Hingiksen turnaus ohi, niin oma olo ei edes ollut harmistunut tai pettynyt, vaan tuosta oli menty jo yli semmoiseen sekavaan, ei t√§m√§ voi olla totta oloon, jollaisia ei mielell√§√§n en√§√§ kokisi uudestaan. Tappioputket vaikuttavat selke√§sti yleiseen olotilaani, mutta t√§m√§ johtuu pikemminkin asiakkaiden tappioista kuin omistani. T√§m√§ on kuitenkin itselleni tietoinen valinta, jonka johdosta takaan itselleni sen ett√§ ty√∂taso ei p√§√§se lipsumaan, kun on ty√∂panoksestaan vastuullinen muillekin kuin ainoastaan itselleen.

ūüď£ Mik√§ on suhtautumisesi viihdevedonly√∂ntiin?

Itsekin kuten lähes jokainen vedonlyöntiä harrastanut on tästä lähtenyt liikkeelle. Niin kauan, kun homma pysyy halussa, on tämä mukava tapa saada lisäjännitystä otteluihin. Kuitenkin se mistä en pidä on se, kun kuulee viihdevedonlyönnin ja isojen panosten jättirivien ihannointia samalla, kun tosissaan voitolliseen vedonlyöntiin keskittyville naureskellaan ivalliseen sävyyn.

Viihdevedonlyönnissä on lähes aina tarkoituksena lisäjännityksen haku ja usein myös suurien voittojen metsästäminen isoilla kertoimilla. Vastaavasti näillä voitolliseen peliin pidemmällä aikavälillä usein osuvilla kohteilla pyrkivillä harrastelijoilla suurin mielenkiinto vedonlyönnistä tulee kohteiden analysoinnista, ja usein hienoimmat hetket syntyvät siitä kun löytää loistavan pelikohteen omasta mielestään. Kun sitten ajatellaan vedonlyöntiin usein liittyvää ongelmapelaamista, niin ei ole vaikea päätellä kummasta ryhmästä tähän altistuvat henkilöt useammin tulevat. Ryhmästä jotka metsästävät isoja voittoa ja hakevat jännitystä tai ryhmästä joiden kiinnostus vetoihin keskittyy analyysin tekoon ja tavoite on pelikassan kasvattaminen vähitellen. Itsekin olen ollut peliriippuvainen raha-automaattiyhdistyksen kolikkopeleihin, mikä oli täysin jännityksen hakua, mutta ei pysynyt hallinnassa. Vedonlyönnissä vastaavasti nopeasti päämielenkiinto vaihtui itse analyysin tekoon.

S.Sukkela

Pullomeren tyhjennys, viihdettä ainakin kassaneidille.

ūüď£ Usein puhutaan vedonly√∂nnist√§ fiilispohjalta. Onko mielest√§si t√§ll√§ l√§hestymistavalla mahdollista saavuttaa voitollisen vedonly√∂nnin tasoa pidemm√§ll√§ t√§ht√§imell√§?

Mikäli puhutaan jostain pienemmästä sarjasta tai useista yksilölajeista (ei tennis) tämä on mahdollista, mikäli on perillä hyvin lajista, sillä kertoimissa voi löytyä isojakin etuja. Isoissa lajeissa, kuten isot jalkapallosarjat, NBA, NFL, NHL, MLB ja tennis, on voitollinen pelaaminen isommalla otannalla fiilispohjalta mielestäni käytännössä mahdotonta, mikäli ei huomioida earlyja. Näissä sarjoissa markkinat alkavat olla niin vahvoja, että voitollinen pelaaminen isommalla määrällä kohteita vaatii jo taitoa muuttaa tietoa numeeriseen muotoon sekä erilaisten historiadatojen ymmärrystä ja tilastoiden tietämystä.

ūüď£ Annapa jokin vinkki, miten tullaan voittavaksi pelaajaksi? Tuuri taitaa tulla ennen ty√∂ntekoa vain sanakirjassa?

Tapoja on varmaan yht√§ paljon kuin voittavia pelureita, joten yht√§ selke√§√§ punaista lankaa ei ole olemassa. Ty√∂nteko kuten kaikessa muussakin on se ykk√∂sasia. Vedonly√∂nniss√§, jossa ei ole kouluja niin itsen√§inen ajattelu, kokeileminen, virheist√§ oppiminen ja t√§st√§ tuleva kokemus, joka v√§hitellen kasaa mielen sopukoissa kaiken opitun nippuun on se reitti, mik√§ pit√§√§ useamman vaan hyv√§ksy√§.  Voitollinen vedonly√∂nti siis ottaa aikaa.

Lähestymistapojakin on monia, eli omia vahvuuksiaan kannattaa aina pyrkiä hyödyntämään, kuten esimerkiksi koodaus- ja tilastointitaidot. Lopulta kuitenkin se kokemus ja monet virheistä oppimiset ja ahaa-elämykset, kun eri asioita on tutkinut, ovat muokanneet ainakin itseäni suuntaan, jossa typerimmät sudenkuopat osaa välttää. Edelleenkin tulee usein pelattua kohteita, joista jälkikäteen tajuaa saman tien että arvio oli täysin metsässä, vaikka ottelu toistettaisiin 1000 kertaa. Hyvin tärkeää on myös olla realisti ja kunnioittaa markkinoita, eikä asettaa itseään kaiken yläpuolella, vaan ymmärtää ja myöntää virheensä, sillä vedonlyönnissä on liian helppo syyttää sitä kuuluisaa rouva fortunaa.

ūüď£ Mit√§ mielt√§ olet siit√§, ett√§ nyky√§√§n Twitter ja muut sosiaaliset mediat ovat t√§ynn√§ erilaista vihjaajaa?

Se on hyvä mahdollisuus lahjakkaille vedonlyönnin harrastelijoille saada näkyvyyttä. Vetojen peesaajille taas todella vaikea poimia jyvät akanoista, sillä kuka tahansa voi julistautua vedonlyöntiguruksi, vaikka taso vedonlyönnissä olisi askartelukerhotasoa. Vedonlyönnissä kun ei ole mitään muuta koulua kuin itseopiskelu, niin kuka tahansa supliikkimies voi kirjoittaa ihan mitä lystää. Vastuu siis todellakin on lukijalla!

ūüď£ Kes√§loma on kohta lopuillaan kun NBA kausi alkaa, oletko saanut akut ladattua? Mit√§s kes√§ll√§ on tullut puuhailtua?

Ihan perus suomalainen kesä, eli kaverien kanssa terassilla istuskelua, festareita, veneilyä ja välillä hieman palautumista mökillä. Akut alkavat olla varmasti melkoisen täynnä, kun virtaa tuntuu riittävän jo niin paljon, että ei jaksaisi lokakuuhun asti odottaa kunnes nahkakuula taas pyörähtää ilmaan.

S.Sukkela

Veneessä vara-akku, S.Sukkelalla ei, joten kesällä hyvä ladata oma ihan täyteen ottamalla kaikki ilo irti Suomen kesästä.

ūüď£ Milloin alkaa totinen valmistautuminen uuteen kauteen?

Se on jo aloitettu. Viimeisistä lämpimistä päivistä tietenkin otettiin kaikki ilo irti.

ūüď£ Miten muuten l√§hdet kohti uutta kautta? Paljonko esivalmisteluihin menee aikaa?

Aika valmisteluihin riippuu hyvin pitkälti siitä, että kuinka paljon muutoksia joukkueissa on tapahtunut viime kaudesta. Ensimmäinen vaihe on muuttuneiden kokoonpanojen arviointi, tulokaspelaajien tasojen arviointi sekä uusien valmennusten mahdollisesti aiheuttamat pelitavan muutokset.

ūüď£ Olet kuitenkin sivusilm√§ll√§ seuraillut mit√§ siell√§ NBA:ssa tapahtuu, milt√§ tuleva kausi vaikuttaa?

Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Urheilullisesti tiedossa on kova taistelu konferenssin kärkipaikoista, sillä erittäin tasokkaita joukkueita on erittäin paljon ja on hyvin mahdollista, että Miami Heatin valtakausi tulee päättymään. Vedonlyöntimielessä on myös huikea mahdollisuus lyödä rahoiksi heti alkukaudesta, kun jopa 13 joukkueessa on uudistettu valmennus. Joten mikäli itse onnistuu arvioimaan näiden joukkueiden pelityylit, mahdolliset alkukankeudet jne. paremmin kuin markkinat, voi tulos olla hieno. Luonnollisesti analyysiriski on myös huomattava, joten tarkkana pitää olla ja työt on tehtävä todella tunnollisesti.

ūüď£ Sinut tunnetaan l√§hes narkomaanisesta ty√∂nteosta, joten kerropa hiukan normaalista ty√∂p√§iv√§st√§si keskell√§ vilkkainta kautta. Paljonko tulee muuten katsottua pelej√§ kauden aikana?

Normaali päivä kauden aikana on lähinnä töitä ja nukkumista, mihin pyritään lounastauot saada mahtumaan johonkin väleihin, sekä muutama kertaa viikossa punttisalia ja välillä nollaus kaverien seurassa. Mikäli aikaa löytyy, niin hyvä leffa on aina mahtava keino hetkeksi unohtaa työt.

Työpäivään sisältyy uutissivustojen sekä joukkueiden fanifoorumien lukemista, tilastointia, arvioiden tekemistä, otteluiden seuraamista, tulosseurantaa, asiakaspalautteisiin vastailua ja kaikenlaista pohdintaa liittyen koripalloon ja vedonlyöntiin. Pyrin katsomaan kauden aikana jokaisen runkosarjaottelun. Tilastoin haluamani datan manuaalisesti, koska kaikkea tietoa jota haluan saada numeromuotoon, ei ole suoraan saatavilla.

ūüď£ Mist√§ parhaat tulokset ovat NBA:ssa tulleet viime vuosina?

Useampana vuonna totaleissa. Tosin viime kausi totaleissa oli alakanttiin odotuksiin nähden, kun vastaavasti sidet ylittivät kaikkein märimmätkin päiväunet.

ūüď£ Vedonly√∂nnin kannalta, mitk√§ ovat NBA:n erikoispiirteit√§, jotka erottavat sen muista lajeista ja jotka on t√§rke√§√§ osata huomioida?

Isoimmista lajeista koripallossa yksittäisen pelaajan merkitys on valtava. Normaalissa ottelussa keskimäärin ehkä 8-9 pelaajaa saa peliaikaa ja parhaimmat pelaavat ~40 minuuttia/ottelu, koko ottelun kestäessä 48 minuuttia.

Joukkueiden tärkeimpien pelaajien merkitystä voidaan hyvin kuvainnollistaa sillä, että mikäli mestaruuteen realistiset mahdollisuudet omaavasta joukkueesta paras pelaaja loukkaantuisi koko kaudeksi, ovat mestaruushaaveet saman tien menneet. Tilastollisella puolella koripallon hienous/poikkeavuus esimerkiksi jääkiekkoon tai jalkapalloon verrattuna on se, että ottelu on selvästi helpommin paloiteltavissa osiin, sillä hyökkäysaika on rajoitettu. Lisäksi pallon siirtymiset joukkueelta toiselle ovat nähtävissä selvästi tilastoissa, tapahtui tämä sitten esimerkiksi pallonriistona tai vastustajan korin tai ohiheiton jälkeen.

ūüď£ Mitk√§ ovat tavoitteesi tulevalle kaudelle?

Tähän urheilijatyylisesti voisi sanoa, että lähden tavoittelemaan omaa ennätystä. Ensi kaudella kohdemääräni noussee selvästi viime kaudesta, joten vastaavan palautusprosentin ylläpitäminen tulee olemaan todella vaikeaa, mutta 108 % lähdetään hakemaan. Se tietäisi voitettuina yksikköinä sitä ennätystulosta. Ajankäyttö tulee olemaan suuri haaste, ja vaikka suurin osa ajastani meneekin työhön niin tavoitteena olisi, että jaksaisin siinä sivussa käydä aktiivisesti kuntosalilla, joka omalla kohdallani tarkoittaa kolmea kertaa viikossa.

Tämän lisäksi yritän syödä mahdollisimman terveellisesti ja myös järjestää hetkiä, jolloin voin muutamaksi tunniksi tai illaksi unohtaa työnteon kavereiden tai vaikkapa elokuvan parissa. Tältä osin pyrin myös jatkamaan pitkäaikaistavoitettani, eli jatkuvasti pyrin voittamaan vieraiden ihmisten pelkoani. Tämä tietää sitä, että pyrin välttämään eristäytymistä työpöydän ääreen täysin, käyttäen työkiirettä helppona tekosyynä.

ūüď£ Mitenk√§s muuten, kun sinun vihjepaketeista k√§yd√§√§n perinteisesti kiihke√§ taistelu (koska asiakasm√§√§r√§ on rajoitettu) ja vanhat, etuoikeutetut pelurit nauravat partaansa rannalle j√§√§neille. Miten t√§n√§ vuonna? Olen kuullut huhua ett√§ jotain muutosta voisi olla luvassa?

Tänä vuonna keskityn enemmän sideihin, jotka kestävät suurempaa panostusta, joten laiturille ei kenenkään tarvitse jäädä puimaan nyrkkiään. Kaikki halukkaat pääsevät mukaan kartuttamaan pelikassassansa sidejen puolella. Totalitkin tulevat mukaan jossain muodossa, mutta tämän toteutus vielä pohdinnassa. Pyrin paremmin informoimaan asiasta viimeistään syyskuun puolessa välissä sekä maksulliset-ketjussa että Twitterissä.

ūüď£ Olet tunnettu siit√§, ett√§ uskallat my√∂nt√§√§ jos menee huonosti. Milt√§ tuntuu laittaa heikon viikon j√§lkeen tulokset tiskiin?

Tappioputket tuntuvat aina pahoilta ja ne heijastuvat kaikkeen tekemiseen vedonly√∂nnin ulkopuolellakin. Kuitenkin usein p√§ivit√§n seurantani juuri heikon jakson j√§lkeen, sill√§ t√§m√§ toimii er√§√§nlaisena julkisena nollauksena, jonka j√§lkeen voin jatkaa ajatusmaailmalla ‚ÄĚtietyn ajanjakson j√§lkeen‚ÄĚ.

ūüď£ Asiakkaat taitavat kuitenkin arvostaa sit√§ piirrett√§?

Ihmiset arvostavat rehellisyyttä ja suoraselkäisyyttä.

ūüď£ Paljonko tulee kauden aikana postia asiakkailta? Vaikuttaako se ty√∂ntekoon?

Mitä heikommin menee kausi, niin sitä enemmän tulee palautetta. Hiljaisuus on siis vahva merkki tyytyväisyydestä. Luonnollisesti hyvin negatiivinen palaute, jossa ei ole mitään oikeaa rakentavaa palautetta saattaa vaikuttaa omaan mielialaan, kun ei tässä kuitenkaan robotteja olla. Rakentava palaute on aina hyvästä ja niiden pohjilta on tehty jopa kesken kauden muutoksia. Positiivinen palaute on tietenkin aina miellyttävää, kun tietää että ollaan tyytyväisiä palveluun, johon itse panostaa aina sata lasissa.

ūüď£ Vedonly√∂ntiyhti√∂t eiv√§t varmaankaan ole mieliss√§√§n vihjeist√§si? Onko pelaajiesi panoksia koskaan rajoitettu?

On olemassa suoraselk√§isi√§kin yhti√∂it√§ kuten¬†Pinnacle, jotka kyll√§ laskevat tietysti kerrointa panostuksista, mutta eiv√§t yrit√§ savustaa voittavia vedonly√∂ji√§ pois. Suurin osa yhti√∂ist√§ voidaan niputtaa n√§ihin ‚ÄĚvoittava kettu savulla nopeasti pois peliluolasta‚ÄĚ tapauksiin. N√§iden firmojen lista on pitk√§ mm.¬†Bet365,¬†Ladbrokes, Stan James, Mr Green,¬†Unibet, Centrebet jne. jne. Sitten ovat tietysti vedonly√∂ntip√∂rssit, joille kaikki raha on plussaa, kun pelaajat pelaavat toisiaan vastaan. T√§ll√∂in rajoituksia ei tule, mutta esimerkiksi¬†Betfair¬†osaa vet√§√§ v√§list√§ muhkeat komissiot.

ūüď£ Tuleeko pelailtua mit√§√§n muita lajeja?

Euroviisut tulee arvioitua joka vuosi. Se on NBA:han nähden niin täysin erilaista arvioida, että on hyvin mukavaa vaihtelua usein rutiinimaiselle NBA-arvioinnille.

ūüď£ Mit√§s terveisi√§ l√§hett√§isit niille vedonly√∂nnist√§ kiinnostuneille, jotka miettiv√§t heitt√§ytymist√§ pelk√§st√§√§n vedonly√∂nnin pariin?

Kannattaa aina olla varasuunnitelma, mikäli homma ei lähdekään rullaamaan halutulla tavalla. Tulee myös muistaa, että vedonlyönnissä voittaminen ei tule tulevaisuudessa ainakaan helpottumaan. Kannattaa pohtia myös muun muassa mihin välittäjille pystyy lajejaan pelaamaan, ja mitä jos kävisikin niin, että nämä yhtiöt lakkaisivat ottamasta panoksia vastaan tai rajoittaisivat niitä rankasti. Onko tällöin oma toiminta mahdollista enää lainkaan?

Itsell√§ on koulutus siihen asti hoidettu, ett√§ nopeasti pystyisin tarvittaessa valmistua, joten halutessa melko nopeasti saisin varmasti edes jonkinmoisen ty√∂paikan. Tietysti se minun ty√∂kokemuksellani ja arvosanoillani tuskin kummoinen olisikaan. Rikas vaimo on my√∂s suositeltava varasuunnitelma ūüėČ

ūüď£ Terveiset Ylikertoimen k√§ytt√§jille?

Pidetään hieno ja paljon asiasisältöä tarjoava vedonlyöntiyhteisö iskussa! Uusia kirjoittajia kaivataan aina, ja vaikka kynnys aloittamiseen saattaa olla korkea, niin kun on oma asenne kohdalla, niin nopeasti yhteisö tottuu uuteen tulokkaaseen. Pieni kriittisyys yhteisön keskuudessa on luonnollista, koska kuitenkin kysymys on rahasta ja kiinnostus laadukkaaseen informaatioon suuri.

Sukkelan huikopala

SuperBowl huikopala a’la S.Sukkela

ūüď£ Lis√§n√§ pieni extrakysymys: Onko t√§h√§n ‚ÄĚoravafetissiin‚ÄĚ joku erityinen tarina?

Ei sen kummempaa, kuin että pidän eläimistä ja aivan pienenä haaveilin biologin ammatista. Oravat ovat hauskoja veitikoita, jotka mielellään pysyköön nahoissaan. Oravien lisäksi muun muassa liskot, hait, varislinnut, hirvet, hevoset ja koirat ovat suosikkieläimiäni. Kissaihminen en ole.

S.Sukkela

Rikasta vaimoa ei vielä ole varalla, joten ehkä kakkubisnes kutsuu, kun oravat eivät jää enää ansoihin.

Loppuun muutama kymppilaukaus:

 • Suosikkiruoka? Hyv√§ pihvi
 • Juoma? Mountain Dew, Red Bull, Vichy, Muumilimsa, Original Gin Long Drink, Vodka-Russian, Gin Tonic, Br√§ndy Long Drink
 • Leffa? Unelmien sielunmessu, Fight Club, Yksi lensi yli k√§enpes√§n, Donnie Darko, Se7en, Drive, Happiness, Nuija ja tosinuija, Pelkoa ja Inhoa Las Vegasissa, Alien, Goodfellas, Katsastus
 • Sarja? Seinfeld, Twin Peaks, The Wire, Family Guy, Kummeli, Raid
 • Kirja? Aku Ankan taskukirja
 • N√§yttelij√§? Jim Carrey, Jack Nicholson, Philip Seymour Hoffman, Leonardo DiCaprio, Al Pacino, Robert De Niro, Christian Bale, Matthew McConaughey, Jake Gyllenhaal,  Emily Ratajkowski
 • Ohjaaja? David Lynch, David Fincher, Darren Aronofsky
 • Taiteilija? Salvador Dali
 • Musiikki? Rammstein, Eminem, Apulanta, Leevi & the leevings, YUP, Kolmas Nainen, Juice, Guns N‚Äô Roses,U2. Loppupeleiss√§ melkein kaikki menee tilanteen ja fiiliksen mukaan.
 • Peli? Grand Theft Auto
 • Vedonv√§litt√§j√§?¬†Pinnacle
 • Ravintola? Pizzeria NapoliNile Kebab (Abua Fuadin alkuper√§inen resepti) tai jonkun kaverin keitti√∂, jossa ei itse tarvitse siivota sotkuja.
 • Baari? Y√∂kerho? Nyky√§√§n aika samanlaisia kaikki, eli sinne mihk√§ kaveritkin haluavat
 • Joukkue? Tappara, Pirkkalan Pingviinit
 • K√§vellen? Autolla? K√§vellen veneelle
 • Idoli? Omat vanhemmat
 • Harrastukset? Elokuvat, ruuan laitto, veneily
 • Inhokit? Teenn√§isyys, tekopirteys, puetut apinat, kraanavesi, uimahallit, siivoaminen
 • Lemmikit? Ei ole, ehk√§ joku p√§iv√§ koira tai iguaani
S.Sukkela

√Ąiti tuntee poikansa tavat¬† (kuvan on maalannut S.Sukkelan √§iti)

Näillä tarjouksilla pääset alkuun

Vedonly√∂ntibonus: 100 % ilmaisveto 100 ‚ā¨ saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk
Vedonly√∂ntibonus: Jopa 50 ‚ā¨ riskit√∂n veto + jopa 75 ‚ā¨ alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta v√§hint√§√§n 20‚ā¨, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125‚ā¨ alennusvedon ja riskitt√∂m√§n vedon muodossa. T√§ydelliset s√§√§nn√∂t & ehdot l√∂ytyv√§t Optibetin sivuilta.

Bonus vedonly√∂ntiin: 100 % 50 ‚ā¨

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonly√∂ntibonus: 100 % bonus 50 ‚ā¨ saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Vedonly√∂ntibonus: 100 % bonus 100 ‚ā¨ asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus) Kierrätysaikaa on 60 päivää. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.50.

Vedonly√∂ntibonus: 20 ‚ā¨ ilmaisveto

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Minimikerroin 1,5. Tarjous voimassa 30 päivää.

Vedonly√∂ntibonus: 100 % bonus 150 ‚ā¨ asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

KOODI: WELCOME150 Kierrätysvaatimus 16x (talletus+bonus) Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.5. Maksimivoitot bonuksella on 10x myönnettyyn bonussummaan nähden.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.