Opas: Live-vedonlyönti osa 5

Opas: Live-vedonlyönti osa 5

päivitetty: Maanantai, 13.11.2017, 16:56

Comments: 0

Pete "@cacmac" Käenmäki käy läpi live-vedonlyönnin saloja 7-osaisessa juttusarjassaan. Viidennessä osassa on aiheena jälkihoito.

Aiemmat jutut löydät alta:

Opas: Live-vedonlyönti osa 1 - Valmistautuminen on kaiken A ja O
Opas: Live-vedonlyönti osa 2 - Laskurit auki ja parametrit kuntoon
Opas: Live-vedonlyönti osa 3 - Pelit käyntiin ja merkit keskelle!
Opas: Live-vedonlyönti osa 4 -Pelivalinnoista, vetotyypeistä ja ajoituksesta

Jälkihoito on tärkeää

Oman kehityksen kannalta tekemisiään on kyettävä tarkastelemaan objektiivisesti sekä kriittisesti, myös treidaushommissa.

Jälkianalyysia ei kannata aloittaa ihan heti pelien päättymisen eli viimeisen session jälkeen, sillä hyvin usein kehon tuottamat dopingit jyllittävät vielä kehossa ja jälkihöyryt ottavat vallan. Anna kierrosten laskea ainakin vartin verran. Lyhyt analyysi on paikoillaan rauhoittumisen jälkeen. Kaikkein parasta olisi toimia tässäkin pareittain tai ryhmässä, sillä silloin omat ajatukset tulee ”sanoitettua”. Omien fiiliksien purkaminen ja nollaaminen auttaa tulevaisuudessa.

Käytännön tasolle. Eli sessioiden jälkeen kannattaa katsoa päivän mittaan otetut vedot ja pohtia sekä keskustella olivatko vedot ”fiksuja”, hyvin ajoitettuja ja näin poispäin. Jos saat jonkun puhekaveriksi, ei vastapuolen ole ollut pakko itse nähdä pelejä. Joskus on jopa parempi, ettei vastapuoli ole niitä seurannut, koska saat sitten itse perustella vetosi. Moinen keskustelu voi synnyttää ihan uusia lähestymistapoja sekä ideoita.

Ja sitten taas yksi oleellinen pointti. Kaikki kentällä tapahtuneet outoudet eivät tosiaankaan ole fiksauksia. Mitä pienemmästä sarjasta on kyse, sen enemmän kohtaat satunnaisuuksia. Älä ylitulkitse, älä jää vellomaan. Joskus on vain hyväksyttävä se, että jalkapallossa sattuu omien vetojenkin kannalta täysin käsittämättömiä tapahtumasarjoja. Mutta jos tuntuu siltä, että joku sarja on oikeasti likainen, lopeta sen treidaaminen. Unohda ja pese kädet.

Kaipaatko kasvua pelikassaasi? Internetin suurimmat vedonlyöntibonukset.

Jaa seuranta jaksoihin - löydä vahvuutesi

Seuranta on jäätävän oleellinen osa myös livevedonlyöntiä. Oma suositukseni on jakaa vedot vartin jaksoihin vetotyypeittäin. Kun toistoja alkaa olla riittävästi, pystyt hyvin helposti seuraamaan millaiset vetotyypit ovat toimineet kohdallasi parhaiten, ja mitkä vartin jaksot palauttavat parhaiten. Tätä kautta löydät vahvuutesi sekä kykenet kehittämään heikkouksiasi. Radikaali vaihtoehto on jättää tietyt pelin vaiheet kokonaan vetovapaiksi.

Itselläni paras palautus on tullut 15-60 minuutin aikana otetuilla vedoilla. Tähtäin pitäisi luonnollisesti olla siinä, että panostaa enemmän näihin tuottavimpiin jaksoihin, mutta todellisuus on tietenkin se, että ihan jok’ikinen räiskii niitä huonoja ja negatuottoa tekeviä vetoja myös seurantaan mukaan. Ihmismieli on.

Loppuun vielä henkisestä puolesta ja muutama tärppi. Ei voi alleviivata liikaa.

1. Älä jää jumiin. Keksi muutakin ajateltavaa ja tekemistä. Liikunta on äärimmäisen tärkeä vastapaino.
2. Älä ylianalysoi. Tämä on ollut oma suurin yksittäinen kasvun paikka. Metsä pitää nähdä puilta.
3. Alä jauha asioista liikaa, liian pitkään. Usein ajatukset ja puheet keskittyvät tässä kohtaa pelkkiin lillukanvarsiin. Liika asioiden pyörittely johtaa siihen, että pää menee yksinkertaisesti jumiin.
4. Vitutus on treidaajan pahin vihollinen, mutta niin on myös yksinäisyys. Sosiaalista elämää on oltava, saman alan kavereista on arvaamaton apu.

- Pete Käenmäki (Twitter: @cacmac)

Kommentit (0)