Opas: Live-vedonlyönti osa 6

Opas: Live-vedonlyönti osa 6

päivitetty: Maanantai, 20.11.2017, 10:30

Comments: 0

Pete "@cacmac" Käenmäki käy läpi live-vedonlyönnin saloja 7-osaisessa juttusarjassaan. Kuudennessa osassa käsitellään satunnaisessa järjestyksessä aiemmista osista pudonneita, mutta olennaisia asioita.

Aiemmat jutut löydät alta:

Opas: Live-vedonlyönti osa 1 - Valmistautuminen on kaiken A ja O
Opas: Live-vedonlyönti osa 2 - Laskurit auki ja parametrit kuntoon
Opas: Live-vedonlyönti osa 3 - Pelit käyntiin ja merkit keskelle!
Opas: Live-vedonlyönti osa 4 -Pelivalinnoista, vetotyypeistä ja ajoituksesta
Opas: Live-vedonlyönti osa 5 - Jälkihoito on tärkeää

Sekalaista mutta olennaista

Onko live-vedonlyönnissä jotain selkeitä valuepaikkoja? Jotain virheitä ohjelmoinnissa, kuten Apis ehkä sanoisi? No. Markkina muuttuu myös livessä aivan jatkuvasti. Koko vedonlyönnin ala on ollut viimeiset vuodet, ja jo vuosikymmenen ajan, murroksessa ja muuttuu edelleen. Jos tuntuu siltä, että olet löytänyt ”rahanpainokoneen”, niin voit olla varma, että kyseinen value on hyvin pian syöty. Tai sitten buukkerit vaikeuttavat toimintamallisi toteuttamista.

Jos taas olet kaivanut jotain tiettyä yksityiskohtaista dataa pitkään ja mietit sen hyödyntämistä, voit olla melko varma, että vastaavaa duunia on tehnyt joku muukin. Kirsikat on hyvin todennäköisesti jo poimittu.

Syndikaatit laittavat liki pitäen poikkeuksetta parhaat treidaajansa ison volyymin sarjoihin. Kannattaa siis miettiä tarkkaan, kannattaako itse lähteä suosittujen ja ison limitin sarjojen kelkkaan, kuten Mestarien liiga ja Valioliiga ovat. Ehkä parempi olisi keskittyä ”kakkoskategorian” eurooppalaisiin sarjoihin, kuten Serie B tai Kakkosbundesliiga?

Kansainväliset turnaukset, ja eritoten junioreiden ja naisten turneet, tarjoavat erittäin potentiaalisia saumoja. Koska syndikaateillakaan ei ole näiden suhteen merkittävää tietoetua, on ihan perusjarmolla mahdollisuus tehdä tiliä, semminkin jos pelin tulkinta on hyvällä tasolla. Junnujen ja naisten sekä tyttöjen pelit ovat usein hyvin mustavalkoisia, ja buukkerien tarjoamat linjat kovin usein ennemmin valistuneita arvauksia. Otteluiden tiivis seuraaminen ja analysointi tarjoavat edun, jonka etevä treidaaja pystyy hyödyntämään.

Kiinnostavatko voittavat vedonlyöntivihjeet?

Tasaisemmat ottelut helpompi hallita livessä

Käytännön neuvon aika taas. Treidausuran alkupäässä kannattaa välttää otteluita, joissa on yli maalin kokoinen suosikki (ahc:ssä). Nämä pelit ovat nimittäin kokemuksen sekä keskustelujen perusteella jopa ammattilaisille todella pahoja pähkinöitä. Arviointi on raivostuttavan haastavaa. Klassinen esimerkki on vaikkapa Barcelona, jonka xG kertyy usein harvakseltaan, mutta taululla seisoo 90 minuutin jälkeen 5-0, vaikka laatupaikkoja on ollut kaikkiaan seitsemän kipaletta. Puhtaalla xG:llä olet näissä peleissä aivan liian usein kiinni undereissa sekä altavastastaajissa. Eikä käy hyvin. Sen sijaan, mitä lähempänä tasabuukkia ottelu on, sitä helpompi xG:tä ja ottelua on arvioida.

Toinen pieni käytännön tärppi lyötävän tasoituksen valintaan. Aasialainen linja +0,25 on nimittäin todella vaarallinen ja petollinen – eritoten alhaisilla kertoimilla. Se palauttaa huonosti. Jotta saisit tuolla tasoituksella vedon kokonaan kiinni, tarvitset joka tapauksessa maalin. Olisiko draw-no-bet mahdollisesti paremmalla kertoimella parempi ratkaisu? Usea ammattilainen pitää vallan nyrkkisääntönä, että +0,25 tasoituksen saavan joukkueen pitää olla kentällä itse asiassa parempi, jotta veto kyseisen joukkueen suuntaan kelpaa.

Yksi toistuva kysymys on ollut: yli- tai alireagoiko markkina koskaan? Sana yli tai ali reagoinnin edessä on tässä tapauksessa mielestäni melkolailla turhaa. Markkina reagoi lähes aina pelkästään siten, mitä peli kertoo. On jokaisen yksittäisen treidaajan päätettävissä, jokaisessa yksittäisessä tapauksessa, onko reagointi hänen näkövinkkelistään yli tai alle. Mutta mitään säännönmukaisuutta ei ole olemassa. Isommilla sarjoilla on se pannahisen taipumus, että kertoimet heijastavat pelin kuvaa. On sitten treidaajasta ja hänen ammattitaidostaan kiinni, että ehtiikö hän parempiin vai pudonneisiin kertoimiin. Vai osaako hän kenties välttää miinat, eikä ota vetoa laisinkaan.

- Pete Käenmäki (Twitter: @cacmac)

Kommentit (0)