Vakio vedonlyönti

Vakio vedonlyönti

päivitetty: Maanantai, 05.06.2023, 09:42

Comments: 0

Ohjeet vakioveikkauksesta kiinnostuneille pelaajille, sekä vihjeitä vakiorivin täyttämiseen.

Vakioveikkaus - Veikkauksen vedonlyönti

Vakio veikkaus

Nykyiselläänkin vakioveikkaus tarjoaa järkipelaajille ylikertoimia, kunhan pelaaja jaksaa niitä metsästää. Vakiossahan kerroin muodostuu pelijakauman eli prosenttijakauman mukaan. Vakioveikkauksessa veikataan 6 – 18 pelikohteen voittajia varsinaisella peliajalla 1x2 menetelmällä. Pelaajan pitää valita jokaiseen kohteeseen voittaja, jonka mukaan rivi muodostuu. Nykyisellään vakio1 sisältää aina 13 pelikohdetta ja muissa vakion peleissä kohdemäärä jakautuu 6 ja 18 väliin. Vakion rivihinta on nykyisin kohteittain 0.10€ ja 0.25€ välissä. Suosituimmat lajit vakiopeliin ovat luonnollisesti jalkapallo, jääkiekko sekä monet yksilölajit.

Vakion historiaa

Vakioveikkausta on Suomessa pystynyt pelata vuodesta 1940 ja se on alusta lähtien saanut ylleen lähes legendaarisen maineen. Harvassa taitavat olla ne vanhemmat vedonlyönnin ammattilaiset, jotka eivät ole taitojaan alussa hioneet pelaamalla vakioveikkausta. Nykyisin Veikkaus tarjoaa paljon erilaisia variaatioita vakioon, mutta legendaarinen 13 kohteen pelimuoto ´lauantaivakio´ pysyy vuodesta toiseen pelien kärjessä.

Palautusprosentti vakioveikkauksessa

Vakion palautusprosentti on nykyisin 65%, mutta tänäpäivänä Veikkaus tarjoaa yhä useammalle vakiokierrokselle ns. Jack-potia, joka tarkoittaa pelivaihtoon lisättävää ylimääräistä pottia. Jack-pot raha on aiemmin pelivaihdosta kertynyttä rahaa, joka on jäänyt pelaajilta voittamatta, esimerkiksi vakiokierroksella, jossa ei löydy yhtään täysosumaa.

Vakion todennäköisyys

13 kohteen Vakioveikkauksen vakiorivi sisältää yhteensä 1594323 erilaista mahdollista riviä. Vakion voittosuhteista saat lisäajatusta alla olevasta taulukosta:

Tulos Voittosuhde
13 oikein 1 594 323
12 oikein 61 320
11 oikein 5 110
10 oikein697

Vedonlyöntistrategia Vakioon

Sijoita kymppi ja saa yhdeksän takaisin..... Pienten vakiovoittojen ja alarivien tavoittelussa ei luonnollisestikaan ole vakiossa järkeä. Samoin kuin muissakin peleissä, järkipelaajan pitää tavoitella suuria voittoja harvemmin osuvilla riveillä, jotta hän jää pitkässä juoksussa voitolle peleistään.  Vakiossa pelirivien ja niiden peliprosenttien tutkiminen on äärimmäisen tärkeää. On yleistä, että isot massat asettavat panoksensa suursuosikeille, jolloin tietyt kohteet nousevat äärimmäisen pelikelpoisiksi. Esimerkiksi jalkapallossa suurten liigojen suurseurat keräävät viikosta toiseen suurimman osan kohdemerkeistä. Vakiossa näiden kohteiden merkkijakauma saattaa olla niin vääristynyt, että järkipelaaja pääsee lyömään rahansa sisään erittäin hyvillä prosenteilla. Tutki siis tarkasti miten prosentit ovat kohteissa jakautuneet, ja vertaa niitä omiin arvioihisi.

Vakioveikkaus vihjeet & ohjeet

Vakioveikkauksessa tärkeintä on pystyä hyödyntämään erikoistilanteet. Tällaisia ovat esimerkiksi peljon pelivaihtoa keräävät kierrokset, sekä kierrokset jolloin Veikkaus lisää pottiin ns. kuollutta rahaa (jack-pot kierros). Se tarkoittaa sitä, että pelistä tulee entistä parempi ehdoiltaan ja se on järkipelaajalle kannattava.

Muistilista vakion pelaajalle:

- Vältä suursuosikkien pelaamista

- Ajattele omilla aivoillasi, älä seuraa muiden esimerkkiä

- Seuraa tarkasti pelijakaumaa ja prosentteja

- Muista tutkia Jack-pot kierrokset tarkasti

Kommentit (0)