Arbitraasilaskin

Arbitraasilaskin

päivitetty: Sunnuntai, 05.10.2014, 04:07

Comments: 1

Tätä laskinta voit käyttää apuna arbitraasien pelaamisessa.

Käyttöohje

Syötä ensin kerroin-sarakkeeseen kohteen kaikki kertoimet.

Voit kirjoittaa Markkina-sarakkeeseen itsellesi muistiin, miltä bookkerilta tai markkinasta kerroin on. Jos kertoimia on useampia samasta pörssimarkkinasta, käytä niissä samaa markkinatunnistetta. Jos esimerkiksi kaksi kerrointa on Betfairin 1X2-markkinasta, laita markkinasarakkeeseen molempien kohdalle esim. "bf". Tällöin laskin osaa yhdistää nämä vedot kuuluvaksi samaan markkinaan ja siten huomioida komission oikein.

Kerrointen ja komissioiden syöttämisen jälkeen voit laskea palautusprosentin. Jos palautusprosentti on yli 100, kertoimet muodostavat arbitraasin.

Arbitraasiraja-sarakkeessa näkyvä luku merkitsee arbitraasin rajakerrointa. Se on pienin kerroin, jolla kohteen palautus olisi tasan 100%. Jos jossakin sarakkeen soluista lukee "ei mahd.", arbitraasi ei kyseisen tulosvaihtoehdon kohdalla toteutuisi millään kertoimella, vaan arbitraasitilanne vaatisi muihin tulosvaihtoehtoihin parempia kertoimia.

Kun olet löytänyt arbitraasin, voit alkaa miettimään panostusta. Oletusarvoisesti laskin laskee jokaiseen vetoon panoksen siten, että tuotto on yhtä suuri tuloksesta riippumatta. Sarakkeeseen "omat takaisin" voit kuitenkin merkitä ne vedot, joista haluat ainoastaan panokset takaisin. Tästä on se hyöty, että muilla vedoilla voittaa silloin enemmän.

Sarakkeesta "avainpanos" valitaan se veto, jonka perusteella panokset lasketaan muihin vetoihin. Panos-sarakkeeseen merkitään tämän vedon panos.

Sarakkeessa "tuotto" näkyy summa, jonka verran pelikassa kasvaa kyseisen vedon osuessa.

Esimerkki

Arsenal vs. Blackburn -otteluun on tarjolla kertoimet 1,45-5,00-11,00. Syötä kertoimet kerroin-sarakkeeseen. Jos rivejä on näkyvissä vain kaksi, lisää laskimeen yksi lisärivi.

Palautusprosentista (102%) nähdään, että kyse on arbitraasista.

Laskemme muihin vetoihin panokset Arsenalin voittokertoimeen merkityn panoksen mukaan, joten avainpanos-merkki siirretään kyseisen vedon riville. Panokseksi laitetaan 300e. Muiden vetojen panokset saadaan nyt laskettua Laske-nappulasta.

Laskimen mukaan tasapeliä pitäisi pelata 87 eurolla ja vierasvoittoa 39,55 eurolla. Tuloksesta riippumatta jäisimme voitolle 8,45 euroa. Klikkaamalla ruksi Omat takaisin-sarakkeeseen X ja 2-vaihtoehtojen kohdalle jäisimme Arsenalin voitolla 11,92 euroa voitolle ja saisimme muilla merkeillä panokset takaisin.

Vinkki

Kohteen ei välttämättä tarvitse olla arbitraasi. Voit aivan hyvin laskea panoksia myös kohteisiin, joiden palautusprosentti on alle 100. Jos esimerkiksi olet vahingossa pelannut liian suuren vedon, voit tällä laskimella "kuollettaa" tilanteen ja laskea sellaiset panokset vastamerkeille, että suurempi katastrofi estyy.

Arbitraaseista

Arbitraasi on tilanne, jossa saatavilla olevat kertoimet ovat niin suuria, että niillä voi tehdä varmaa tuottoa. Voit löytää arbitraasitilanteita netin kerroinvertailupalveluiden avulla tai etsiä niitä käsipelillä arbitraasilaskimella.

Arbitraasit ovat periaatteessa riskittömiä sijoituskohteita, mutta käytännössä ne eivät sitä ole. Aina on pieni mahdollisuus, että yksi bookkereista peruuttaa vedon, tai kohteessa tapahtuu jotain odottamatonta, jonka vuoksi bookkerit joutuvatkin ratkaisemaan kohteen lopputuloksen omien poikkeussääntöjensä mukaan. Lisäksi vedonlyöjän omat virheet voivat tulla kalliiksi. Saatat esimerkiksi pelata kotivoittoa ja tasapeliä isolla panoksella ja sen jälkeen huomata, että vierasvoittoa ei pystykään pelaamaan kuin murto-osalla vaaditusta tai vierasvoiton kerroin ehtii putoamaan liikaa ennenkuin saat panoksen sisään.

Kunhan muistat aina ottaa huomioon arbitraasien riskit, voit hyödyntää pelikassasi kasvattamisessa myös arbitraasit.

Kommentit (1)

Hei onko kellään kokemusta livevedonlyönnistä ja arbitraaseista

Aika usein aloittamalla perusmerkkinä tasapeli x, esim jääkiekossa kerroin 3,8, tilanteet vaihtelevat siten että sekä 1 ja 2 vaihtoehdot ehtivät saada yli kolmen kertoimia. Esimerkki tältä päivältä

La Kings - Detroit RW 1x2 5,5- 1,42- 7 (unibet) n 8 min ennen loppua,(suunnilleen)

Pelaamalla etukäteen tasurin ja seuraamalla tilanteita pääsee arbitraasi tilanteisiin . Toki joskus peli lähtee vääjäämättömästi väärään suuntaan, ja kassa kärsii...

Onko kellään kokemusta tästä peli-ideasta?