Pieniä työkaluja

Pieniä työkaluja

päivitetty: Keskiviikko, 30.11.2011, 12:32

Pieniä panostustyökaluja erityisesti pörssikauppaan.

Komission lisääminen

Useissa vetopörsseissä vedonvälittäjä ottaa välityspalkkiona kiinteän prosentin pelaajan voitoista. Tällä laskimella voit laskea kertoimeen mukaan vetopörssin ottaman prosenttiosuuden, jotta osaat ostaa ja myydä riittävän isoja kertoimia.

Komissio plus

lähtötiedot:
kerroin lisättynä komissiolla:

Käyttöohje

Syötä nettokertoimeksi se kerroin, jolla haluaisit kohdetta pelata, ja komissioprosenttisi. Laskin lisää kertoimeen komissioprosenttisi.

Esimerkki

Haluat pelata Arsenalia kertoimella 1,38. Komissioprosenttisi on 5. Syötä siis nettokertoimeksi 1,38 ja komissioprosentiksi 5. Laskimen mukaan sinun on saatava Arsenalin voitosta vähintään kerroin 1,40.

Komission poistaminen

Useissa vetopörsseissä vedonvälittäjä ottaa välityspalkkiona kiinteän prosentin pelaajan voitoista. Tällä laskimella voit poistaa kertoimesta vetopörssin ottaman prosenttiosuuden, jotta tiedät tarjolla olevan kertoimen todellisen arvon.

Komissio minus

lähtötiedot:
kerroin ilman komissiota:

Käyttöohje

Syötä kerroin ja komissioprosenttisi. Laskin vähentää kertoimesta komission.

Esimerkki

Arsenalin voitosta tarjotaan kerrointa 1,40. Komissioprosenttisi on 5. Syötä siis kertoimeksi 1,40 ja komissioprosentiksi 5. Laskimen mukaan Arsenalin voitosta saatava kerroin vastaa kerrointa 1,38 perinteisellä vedonvälittäjällä.

Lay-laskin

Lay-laskimella voit laskea ostajan panoksen vedonlyöntipörssissä tarjoamallesi kertoimelle.

Käyttöohje

Syötä kerroin ja summa, jonka olet valmis häviämään (riski). Laskin ilmoittaa, kuinka suurella summalla voit kerrointa tarjota. Esimerkiksi Betfairilla lukema syötetään kohtaan "ostajan panos" (backer's stake).

Esimerkki

Myyt Arsenalin voittoa kertoimella 1,40 ja olet valmis sijoittamaan tähän 100e. Syötä siis kertoimeksi 1,40 ja riskiksi 100. Laskimen mukaan ostajan panokseksi täytyy merkitä 250e.

Vastakerroin

Tällä laskimella voit laskea kertoimen vastakertoimen. Jos esimerkiksi pörssissä joku haluaa ostaa joukkuetta kertoimella 1.80, saisit kertoimen 2.25 siitä, että joukkue ei voita.

Vastakertoimet

lähtötiedot:
kerroin:
Vastakerroin:

Käyttöohje

Syötä kerroin ruutuun ja paina enteriä.

Esimerkki

Pörssissä joku haluaa ostaa Arsenalia kertoimella 1.80. Syötä siis ruutuun 1.80. Saisit kertoimen 2.25 siitä, että Arsenal ei voita.

Tuottotavoite

Tuottotavoite-laskimella voit laskea, paljonko panoksen täytyy olla, jotta voisit voittaa haluamasi summan.

Käyttöohje

Syötä kerroin ja summa, jonka verran haluaisit jäädä vedosta voitolle. Laskin ilmoittaa vaaditun panoksen.

Esimerkki

Arsenalin kerroin on 1.40 ja haluat vedosta tuottoa 300e. Syötä kertoimeksi 1.40 ja tuotoksi 300e. Laskimen mukaan panos on oltava 750e.