Perttu Lindgren - joko nyt maajoukkueeseen?

Perttu Lindgren - joko nyt maajoukkueeseen?

Comments: 0

HC Davosia Sveitsin pääsarjassa edustava Perttu Lindgren pelaa parhaillaan elämänsä kautta. Viime kaudella vaivanneet tyrä- ja lonkkavammat ovat selätetty ja kaksisuuntainen keskushyökkääjä on päässyt ennennäkemättömään lentoon.

Jutun kirjoitushetkellä Lindgrenillä on kasassa 36 ottelusta 15 maalia ja 28 syöttöä. Plus-miinus-tilasto näyttää liigan parasta lukemaa +24. CHL-peleissä tehoja on tullut kahdeksassa ottelussa 3+1. CHL:ssä Davos on raivannut tiensä jo välieriin asti.

Tavoitimme Lindgrenin puhelimitse Sveitsistä.

- Olo tuntuu pitkästä aikaa erittäin vapautuneelta ja jääkiekko maistuu mahtavalta. Lonkka leikattiin viime kauden jälkeen ja kyllä se tehoissakin näkyy. Hyvistä pisteistä huolimatta ensisijaisesti tärkeintä on joukkueen menestys, Lindgren painottaa.Lindgren kertoo, että hän on omasta mielestä myös kasvanut pelaajana erittäin paljon kahden viime kauden aikana. Erityisesti puolustuspelaaminen on kehittynyt ja pelillinen kypsyys on hyvällä tasolla.

Viime kauden mestaruus Davosissa opetti Ilves-lähtöiselle pelimiehelle paljon. Joukkueen sijoitus runkosarjassa oli viides, eikä se tehnyt heistä mestaruussuosikkia pudotuspeleihin. Kuitenkin kun jatkopelit käynnistyivät, niin palaset alkoivat loksahdella kohdilleen.

Joukkue kulki höyryveturin lailla pudotuspeleissä ja viimeinen ottelusarja meni Davosille voitoin 4-1. Koko kaupunki sekosi mestaruudesta ja juhlat olivat sen mukaiset.

- Mestaruus saavutettiin erittäin hyvän joukkuehengen ansiosta. Omassakin pelissä kaikki onnistumiset ruokkivat lisää onnistumisia, Lindgren kuvailee.

Lindgrenillä on selvät näkemykset loppukauden tavoitteista.

- Mestaruuden uusiminen totta kai. Olisihan se hieno päästä myös maajoukkueen mukaan, Lindgren pohdiskelee.Kovat tehot Davosissa niin pääsarjassa, kuin CHL-peleissäkään ei ole kuitenkaan avannut tietä maajoukkuepaitaan.

- En tiedä miksei näyttöpaikkoja ole avautunut. Niillä ei varmaan ole mun puhelinnumeroa? Lindgren päättää.

Mikäli miehen peliotteet jatkuvat samanlaisina loppukaudellakin, niin kaiken järjen mukaan luulisi Lindgrenin puhelinnumeron päätyvän maajoukkueen johtoportaankin papereihin.

Haastattelu: Roman Tiinus (toimittanut Ylikerroin.com)

Kertoimet illan CHL-matseihin löydät Leijonakasinolta.

Kommentit (0)