Onko vedonlyönnissä olemassa ilmaista rahaa?

Arbitraasissa on kyse ns. varman voiton tilanteesta. Tämä on mahdollista siten, että samaan vedonlyöntikohteeseen tarjotaan tarpeeksi suuret kertoimet kaikkiin tulosvaihtoehtoihin. Yksinkertaisin tapaus on vetokohde, jossa on kaksi vaihtoehtoa – esimerkiksi tennisottelu. Mikäli vaikkapa otteluun Djokovic – Federer tarjoaa vedonvälittäjä A Djokovicille kerrointa 2,10 ja vedonvälittäjä B Federerille kerrointa 2,10, on kyseessä arbitraasi.

1/2,10 + 1/2,10 = 0,952

Näin ollen sijoittamalla otteluun 0,952 yksikköä saavutetaan voittoa 1 yksikkö, toisin sanoen pitkällä aikavälillä tällainen sijoitus tuottaisi voittoa 1/0,952 = 1,05, eli viisi prosenttia. Kyseessä ei ole siis mistään suuresta rahasammosta, mutta arbitraasilla pelikassan saadaan pientä kasvua. Suurin etu on, että vastaava tilanne voidaan toistaa useasti jopa saman päivän aikana. Pienistäkin puroista kasvaa lopulta suuri virta, jos niitä on riittävästi. Arbitraasissakin on kuitenkin olemassa riskinsä tietyissä tapauksissa, tästä jäljempänä.

Arbitraasi

Arbitraasin panostus:

Arbitraasiin ei panosteta Kellyn kaavan mukaisesti, vaan sen mukaan, minkä verran on ns. varmaa voittoa odotettavissa. Esimerkkitapauksessamme vedonvälittäjä A antaa Djokovicille voitolle kertoimen 2,10 ja vedonvälittäjä B antaa Federerin voitolle kertoimen 2,10. Panostuksessa otetaan huomioon näiden kertoimien käänteisluvut ja odotettu varma voitto. Niinpä lasketaan:

Djokovic : (1/2,1)*1,05 = 50% Federer : (1/2,1)*1,05 = 50%

Nämä prosentit viittaavat siis panoksen suuruuteen pelikassasta. Esimerkiksi jos halutun kokonaispanoksen suuruus on 1000 euroa, Djokovicin voitolle sijoitetaan 500€ ja Federerin voitolle 500€. Djokovicin voittaessa voittosumma on 1050€ ja Federerin voittaessa 1050€. Panokseen on näin ollen saatu 5% rikitön lisäys.

Arbitraasin panostusta kannattaa tutkia laatimallamme laskurilla, jonka avulla voit rauhassa tutustua tähän mielenkiintoiseen aiheeseen.

Arbitraasilaskin

Arbitraasin riskit

Vaikka edellä jo puhuttiin niin sanotusta varmasta voitosta, on arbitraaseissakin olemassa riski. Tämä ilmenee useimmiten siten, että havaitaan pelin järjestäjän tehneen selkeän virheen kertoimien asettelussa. Tällainen selkeä virhe voi tapahtua urheilutapahtuman kohteiden väärinpäin ilmoittamisessa tai jopa virheessä koko ottelun suhteen. Kertoimien esille laittaminen on ihmisten työtä, joten ei ole mitenkään mahdotonta, että joskus otteluun voi lipsahtaa vahingossa aivan väärän ottelun kertoimet.

Toinen useinkin tapahtuva virhe on, että ottelussa suosikin ja altavastaajan kertoimet menevät väärinpäin. Tämä voi johtaa helposti valtavalta näyttävään arbitraasiin, mutta käytännössä on lähes varmaa, että virhekertoimien panokset palautetaan. Mikäli olet kuitenkin jo ehtinyt lyömään toisen kohteen, ajaudut väistämättä ongelmiin, sillä toisen puolen veto pysyy voimassa. Muista siis huomioida selkeiden virhekertoimien mahdollisuus arbitraaseja tutkiessasi.

Kolmas selkeä riskikohta ovat erilaiset säännöt eri vedonvälittäjien välillä. Toinen toimisto voi huomioida esimerkiksi jääkiekossa jatkoajan mukaan lopputuloksessa, kun taas toinen ratkaisee vedot 60 minuutin peliajan mukaan. Esimerkiksi Veikkaus ratkaisee monet vetonsa varsinaisen peliajan mukaan, vaikka alan yleisenä käytäntönä olisi ottaa mahdolliset jatkoajat mukaan (Päivitys: Veikkauksella 12-vedot, eli ml-vedot sisältävät myös jatkoajan ja rankkarit).

Samoin tenniksessä on usein vaihtelevia sääntöjä sen mukaan miten pitkään ottelua tulee pelata, jotta vedot ovat voimassa. Toisilla riittää, että ottelu on alkanut, kun taas toiset voivat vaatia, että se tulee pelata loppuun asti ilman luovutuksia. Arbitraasien pelaaminen eri säännöillä toimiville välittäjille on varma tapa hävitä rahansa.

Hyvänä nyrkkisääntönä on se, että perumisen mahdollisuus tulee aina selvittää etukäteen. Älä pelaa arbitraaseja, ellet tiedä mitä teet!

Ilmaista rahaa ei välttämättä olekaan olemassa, vaikka se siltä aluksi saattaa näyttää.

Ylikerroin.com tarjoaa arbitraasilaskentaan myös työkaluja.

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus aina 200 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Bonus tulee kierrättää 6x ennen kotiutusta. Minimikerroin kierrättäessä on 1.60. Kierrätysaikaa on 30 pv. Kaikki kohteet ja sarjat hyväksytään
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Jopa 30 € ilmaisveto

Bonusehdot

Näin saat tarjouksen: 1. Kirjaudu NetBetille 2. Aseta väh. 10 € veto ensimmäisen talletuksesi jälkeen. 3. Saat jopa 30 € ilmaisvedon!

Ilmaisveto hyvitetään tilillesi heti, kun ensimmäinen vetosi on ratkaistu. Ilmaisveto on samanarvoinen, kuin asettamasi ensimmäinen veto aina 30 € asti! Ilmaisveto on voimassa 7 päivää sen myöntämishetkestä lähtien. Ilmaisveto voidaan käyttää mihin tahansa urheilulajiin.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 250 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 7x (talletus+bonus). Kierrätysaikaa on 30 päivää. Minimikerroin on 1.90 single- ja yhdistelmävedoissa. Maksimipanos kierrättäessä on 50 €.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 100 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Bonus on kierrätettävä vähintään 8x. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.80. Maksimipanos bonuksella pelatessa on 10 €. Kierrätysaikaa on 30 päivää.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.