Tässä jutussa käsitellään Betfairin Cash Out -toiminnon eri ominaisuuksia ja käydään läpi tapoja hyödyntää Betfairia eri tavalla kuin perinteisiä bookkereita. Artikkelissa keskitytään Betfairin vedonlyöntipörssiin (Exchange). Myös perinteisen vedonlyöntitoimiston mallilla toimiva puoli Betfairilta löytyy. Betfairin esittely

Cash Out -toiminto on nykyään käytössä lähes jokaisella vedonlyöntitoimistolla. Perinteinen Cash Out -toiminto on lopulta vain tietyn kokoinen panos jo aikaisemmin pelattua vetoa vastaan, eli veto toiselle/toisille merkeille, jolloin jokaiselle merkille jää samankokoinen summa, oli se sitten voittoa tai tappiota. Kannattaa huomioida, että perinteisillä vedonlyöntitoimistoilla toiminto menee normaalin palautusprosentin mukaan, eli voiton varmistaminen ennen ottelun loppumista ei ole käytännössä kannattavaa, ellei vastapuolen kerroin ole mielestäsi ylikerroin. Betfairilla tilanne on toki sama, mutta selkeän eron tekee se, että vilkkailla markkinoilla palutusprosentti on lähes koko ajan 100% tuntumassa ja komissio, eli vedonlyöntitoimiston osuus otetaan nettovoitosta ottelun päätyttyä, kun perinteisten vedonlyöntitoimistojen voitot kertyvät alle sadan olevista palautusprosenteista.

Perinteisen Cash Out -ominaisuuden lisäksi Betfairilla on tarjolla myös osittainen Cash Out (Partial Cash Out), jossa summia ei tarvitse jättää tasoihin, vaan voit jättää voiton toiselle puolelle tai sitten pienentää panosta.

Toinen Cash Out -ominaisuus on automaattinen Cash Out (Auto Cash Out), jossa voit asettaa tietyn summan, ja kun kertoimet muuttuvat tarpeeksi, niin Betfair suorittaa Cash Out -toiminnon automaattisesti sinun puolestasi. Tämä ominaisuus on oikeinkin hyvä, mikäli et jatkuvasti ole valvomassa vetosi tilannetta ja olet päättänyt, että tämän summan saadessasi, otat voiton siinä vaiheessa. Tässä toiminnossa on hyvä muistaa, että mikäli tuota summaa ei saavuteta, niin vedot jäävät täysimääräisenä voimaan, eikä automaattitoiminto poimi tuota osissa, vaan suorittaa Cash Outin vain, mikäli se on kokonaan yhdellä vedolla saatavissa. Tähän toimintoon voi asettaa vain positiivisen luvun, eli valitettavasti ainakaan tällä hetkellä ei voi pistää Betfairille toimeksiantoa, kun tietty tappioraja täyttyy, eli jota osakemarkkinoilla käytetetään ns. stopparina (Stop Lose). Cash Out -toiminnot ovat käytössä ennen otteluita lyödyissä vedoissa sekä live-vedoissa, mutta ottelun statuksen muuttuessa live-veto -tilaan, niin kaikki ei toteutuneet toimeksiannot peruuntuvat.

Seuraavalla videolla on nopeasti esitelty kyseiset toiminnot, jossa on useampi tunti ennen ottelua lyöty tennisotteluun veto ja hieman ennen ottelua suoritetaan Cash Out automaattisesti itse valitun summan mukaan, kun kerroin on muuttunut suotaisaan suuntaan vedon asettamisen jälkeen. 

Betfairin hyödyt

Live-vedonlyönti

Live-vedonlyöntiin Betfair on juuri omimmillaan niissä lajeissa, joissa liikkuu paljon rahaa, joita ovat lähes kaikki suurimmat lajit sekä sarjat, lukuun ottamatta jenkkisarjoja (NHL, NBA, MLB). Tarjolla on jatkuvasti lähes 100 palautusprosentti, eli mikäli ostopuolella (Back) on tarjolla esimerkiksi 1,9 kerroin, niin myyntipuolella on 1,91 (Lay). Tämän merkitys korostuu varsinkin, mikäli pelaat yhden ottelun sisällä paljon live-kohteita. Live-vedonlyöntiin erikoistuneille vedonlyöjille ei ole lainkaan poikkeuksellista, että yhteen otteluun voi tulla kymmeniä tai jopa kolminumeroinen kappalemäärä vetoja eri suuntiin esimerkiksi puhuttaessa pitkäksi venyvästä tennisottelusta. 

Komissio veloitetaan ainoastaan lopullisesta nettovoitosta, eikä jokaisesta vedosta erikseen. Mikäli lyöt ottelun aikana esimerkiksi 20 kappaletta 100 euron vetoja, niin mikäli jokaisesta vedosta otettaisiin esimerkiksi prosentin komissio, niin tämä tekisi jo 20 euroa. Kuitenkin live-vedonlyönnissä pelataan usein tilanteen mukaan eri merkkejä molempiin suuntiin, eivätkä nämä kaikki luonnollisestikaan pääty suotuisasti, vaan ratkaisevaa on se, mitä lopulta saadaan jäämään viivan alle. Mikäli pelivaihto olisi tuon edellisen esimerkin mukaiset 2000 euroa, niin lopulta nettovoitoksi voi jäädä esimerkiksi 100 euroa, jolloin 6.5% komissio olisi tuosta summasta 6,50 euroa eli selvästi vähemmän kuin, että jokaisesta vedosta menisi komissio erikseen, vaikka tämä olisi selvästi matalampi. Lisäksi yhtä tärkeää on se, että mikäli livetyksen lopputulos onkin miinusmerkkinen, niin tästä ei mene lainkaan komissiota, vaikka otteluun lyödyissä vedoissa osa olisikin osuneita, vaan ainoastaan nettotulos on merkityksellinen luku. Tämä myös silloin, kun lyödään vetoa ottelusta sekä ennen ottelun alkua, että myös livessä. Matchbookilla jokaisesta vedosta otetaan komissio (tappioon sekä voitoon päättyneistä), riippumatta onko lopullinen nettotulos tappiollinen vai voitollinen. Jalkapallon MM-kisat tulevat olemaan kovan pelivaihdon vuoksi oivallinen turnaus live-vedonlyönnille.

Seuraavassa kuvassa on tenniksen puolelta kohde, jossa on lyöty ottelun aikana yhteensä 22 live-vetoa ja pelivaihtoa on kertynyt runsaasti voitto-osuuteen verrattuna. Mikäli jokaisesta vedosta joutuisi maksamaan komission erikseen, niin lopullinen tulos olisi ollut selkeästi heikompi.

Betfair livevedonlyönti

Kertoimien muutoksilla spekuloiminen

Betfairilla kertoimien muutoksilla spekulointi onnistuu hyvin otteluiden kohdalla, joissa vaihtoa on hyvin ja näin palautusprosentti on lähellä 100%, kun ei vielä komissiota huomioida. Kertoimien liikkeitä seuratessa on varmastikin jokainen huomannut, että ne elävät usein merkittävästikin. Tietynlaisia käytösmallejakin on olemassa, kuten esimerkiksi, että tiettyjen joukkueiden kertoimien kehitys on monesti samansuuntaista ottelun alun lähestyessä. Mitään systemaattista taktiikkaa ei ole olmassa, mutta voitolle jääminen ei ole pelkkää arpapeliäkään, mikäli kerroinkehityksiä on paljon seurannut tai tutkinut. Luonnollisesti välillä oma arvio kertoimen kehityssuunnasta on väärä, jolloin tämän seurauksena on tyydyttävä jo ennen ottelua pieniin tappioihin.

Kerroinspekulaatiota voi tehdä yhtäläisesti, niin että tarkoitus on aina kuolettaa kokonaan veto jo ennen ottelua pois tai sitten pyrkiä lyömällä suuremman panoksen kuin lopulta on tarkoitus jättää ottelun alkaessa voimaan ja näin nostattamaan lyödyn vedon kerrointa, mikäli on arvioinut kertoimen kehityksen suunnan oikein.

Kerroinspekulaatio voi osoittautua hyvinkin kannattavaksi erinomaisen lajitiedon omaaville, mikäli ottelussa on jonkun tärkeän pelaajan kohdalla pelaaminen epävarmaa. Tämän varmistuessa kerroin saattaa merkittävästikin muuttua jompaan kumpaan suuntaan, riippuen siitä pelaako lopulta tämä epävarma pelaaja vai ei.

Kerroinspekulaatio on siis mahdollinen tapa voittaa ilman että ottelua olisi minuuttiakaan pelattu, tai tapa korottaa vedon kerrointa. Usein jo kertoimien käytöksiä seuraamalla huomaa tiettyjä kaavoja, joista yksinkertaisimmillaan sellainen on, että usein mikäli kokoonpanoissa ei tapahdu muutoksia, niin kertoimen kehityssuunta pysyy saman suuntaisena ja harvoin ilman erityistä syytä nähdään merkittäviä kertoimien kehityksen suunnanvaihdoksia. Markkinoiden tykästyessä tiettyyn joukkueeseen tai pelaajaan, niin sen kerroin usein laskee hyvinkin tasaisesti ottelun lähestyessä. Aivan peliajan lopussa saattaa tulla usein hieman isompia kerroinvaihteluja suuntaan tai toiseen. Ei näin luonnollisesti aina käy, mutta mitä enemmän kerroinkehityksiä seuraa ja tutkii jo käytyjen otteluiden kerroinkehityksiä, niin sitä tuottoisampi tapa lyödä vetoa tästä saattaa kehittyä. Pian alkavissa jalkapallon MM-kisoissa hyvin usein, kuten muissakin arvoturnauksissa, varsinkin harrastepelaajat suosivat vahvasti turnauksien suosikkijoukkueita ja mikäli tähän päälle vielä niin sanottu viisas raha on samaa mieltä, niin suosikkien kertoimet saattavat tippua reilustikin verrattaessa avauskerrointa päätöskertoimeen.

Betfair vedonlyönti

Hiljaisten kohteiden mahdollinen hyödyntäminen

Betfairillakin on runsaasti kohteita, joissa vaihto on hyvin pientä tai lähes olematonta, eikä juuri kukaan tarjoa kertoimia. Tällaisissa kohteissa monesti, mikäli sinulla on hyvät omat arviot siitä mitkä kertoimet kuuluisivat olla, niin voit pyrkiä hyödyntämään tätä ja saada suuriakin ylikertoimia, mutta tämä on pitkälti sattumasta kiinni, että tarttuuko joku niin sanotusti syöttiin. Mikäli esimerkiksi kyseessä on kahden vaihtoehdon kohde ja itse arvioit pelaajat tai joukkueet tasavahvoiksi, niin voit tarjota esimerkiksi molemmille joukkueille kerrointa 1.7 ja jollekin vedonlyöjälle se saattaa kelvata ja saat hyvinkin merkittävän ylikertoimen, jonka tasoisia normaalisti ei suosituilla markkinoilla ole lähes milloinkaan tarjolla. 

Betfair

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Vedonlyöntibonus: 200% 60€ asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Valitse kolmen tarjouksen väliltä: Talleta 10 €, saat heti 10 € bonuksen vain 1x kierrätyksellä. Talleta 20 €, saat heti 30 € bonuksen 5x kierrätyksellä. Talleta 30 €, saat heti 60 € bonuksen 10x kierrätyksellä. Minimikerroin on 1,7 singleissä ja 1,5 yhdistelmävedoissa per kohde. Kierrätysaikaa on 30 päivää.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 100 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Bonus on kierrätettävä vähintään 8x. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.80. Maksimipanos bonuksella pelatessa on 10 €. Kierrätysaikaa on 30 päivää.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 100 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus) Kierrätysaikaa on 60 päivää. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.50.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.