Tärkeitä nyrkkisääntöjä vedonlyöntiin

Tämä kirjoitus on aikanaan julkaistu ylikertoimen keskusteluosiossa, jossa sitä on ansiokkaasti myös päivitetty sekä kommentoitu.

VEDONLYÖNTISARJOISTA

1️⃣ Kaiva tilastot ainakin 10 kaudelta sarjasta josta lyöt vetoa

2️⃣ Tee tilastoista kaikki mahdolliset tutkimustulokset, opit tuntemaan sarjan lainalaisuudet.

3️⃣ Tee vanhoja voimasuhderankingeja monilla erilaisilla joukkueen tasoa kuvaavilla mittareilla, esim. voitto/tappio-suhteen, moneylinen että maalieron mukaan.

4️⃣ Tee vanhoja maalimäärärankingeja sekä o/u jakaumien että yhteismaalien mukaan.

5️⃣ Jaa joukkueet 5 eri luokkaan tasoerojen mukaan (simppeli-versio) ja merkkaa ylös mitkä on jokaisen luokan tunnusluvut (voitto/tappio-suhde, moneyline, maaliero, tehdyt maalit, päästetyt maalit jne.).

6️⃣ Moneylinen mukaiset luokat: A = sarjan parhaat joukkueet = voittavat paljon enemmän otteluita kuin häviävät, tekevät paljon enemmän maaleja kuin päästävät. B = sarjan ylempi keskikasti = voittavat jonkin verran enemmän otteluita  kuin häviävät, tekevät jonkin verran enemmän maaleja kuin päästävät C  = sarjan keskitaso = voittavat ja häviävät otteluita suunnilleen yhtä  paljon, tekevät ja päästävät maaleja suunnilleen yhtä paljon D =  sarjan alempi keskikasti = häviävät jonkin verran enemmän otteluita kuin  voittavat, päästävät maaleja jonkin verran enemmän kuin tekevät E = sarjan rupusakit = häviävät paljon enemmän otteluita kuin voittavat, päästävät paljon enemmän maaleja kuin tekevät.

7️⃣ Kirjaa ylös minkä verran sarjan parhaat joukkueet ovat voittaneet, pelanneet tasan ja hävinneet otteluita kotona/vieraissa/yhteensä.

8️⃣ Tee sama kaikissa muissakin luokissa.

9️⃣ Tutki minkä verran sarjan parhaat joukkueet tekevät/päästävät maaleja kotona/vieraissa ja otteluiden yhteismaalimäärät.

🔟 Tee sama kaikissa muissa luokissa.

1️⃣1️⃣ Tee samat tutkimukset ja luokkajakaumat sarjaa parhaiten kuvaavilla o/u rajoilla, esim. jalkapallossa yhteismaalimäärien lisäksi o/u 2,5 maalin jakaumat, hyökkäyspelille tehtyjen maalien lisäksi o/u 1,5 maalin jakaumat, samoin puolustuspelille päästettyjen maalien lisäksi o/u 1,5 maalin jakaumat. Jääkiekossa o/u rajat 4,5 – 5,5 maalia, team totaleissa 2,5 maalin o/u jakaumat jne. Vertaa joukkueita eri tutkimustulosten perusteella, jos joku joukkue on voitto/tappio –suhteen perusteella ollut/on nyt sarjan parasta A tasoa, mutta maalieron mukaan olisikin vain sarjan keskikastia eli tässä esimerkissä C tasoa, niin voitot ovat olleet selvästi niukempia mitä normaalisti tämän sarjan parhailla joukkueilla, eli ehkä eivät niin ansaittuja -> kuuluuko joukkue sittenkin rankata sarjan parhaiden sijasta ylempään keskikastiin, B tasolle jne.

JOUKKUEISTA

1️⃣ Katso miten joukkue on pärjännyt 5 ed. kaudella, eli selvitä minkä tasoisesta organisaatiosta on kyse.

2️⃣ Miten joukkue on kehittynyt 5 ed. kaudella tasoeromittareilla (voitto/tappio-suhde, moneyline, maaliero), mennyt ylös- vai alaspäin tai pysynyt samoissa.

3️⃣ Etsi syyt 5 kauden kehitykselle -> joukkueen budjetti on kasvanut/pienentynyt, materiaali vahvistunut/heikentynyt, joukkue yli-/alisuorittanut, valmentaja saa joukkueesta irti kaiken/ei mitään.

4️⃣ Miten joukkue pelasi viime kaudella, eli mihin juuri tämän hetken materiaalilla pystyttiin (edellinen kausi on tärkein yksittäinen tilasto ennen uuden kauden alkua, josta alkaa korjailla esim. hankinnoilla/menetyksillä).

5️⃣ Viime kauden kehitys, oliko alkukausi parempi/huonompi kuin loppukausi. Hyvä loppukausi enteilee yleensä hyvää seuraavaa kautta, kun joukkuee peli kehittyi, jos materiaali ei ole heikentynyt ratkaisevasti.

6️⃣ Muutokset ed. kaudesta, uusi valmentaja, tulleet/lähteneet pelaajat, seuran taloustilanne, tämän kauden tavoitteet.

7️⃣ Miten joukkueen maalimäärät ovat kehittyneet 5 edelliskaudella maalimäärämittareilla (over/under -jakauma, yhteismaalimäärät), tutki onko maalimäärät nousseet/laskeneet vai pysyneet samoissa ja kaiva kaikki mahdolliset syyt esille.

8️⃣ Syyt maalimäärille , hyvä/huono hyökkäyspeli, hyvä/huono puolustuspeli, valmentajan pelifilosofia eli joukkueen pelityyli hyökkäys/puolustusvoittoinen.

9️⃣ Vaikuttiko edelliskauden loukkaantumiset ratkaisevasti suorituksiin, vai välttikö joukkue lähes kokonaan kokoonpano-ongelmat.

🔟 Joukkueen ikärakenne ; nuorista pelaajista kooostuva joukkue pääsääntöisesti parantaa jos on saanut kehittyä yhdessä ja vielä taitava valmentaja, vanhojen tähtien varaan rahalla rakennettu joukkue pääsääntöisesti heikentää, tai ei välttämättä ainakaan yllä ihan odotuksien tasolle.

1️⃣1️⃣ Selvitä joukkueen avainpelaajat, joiden mukanaololla/puuttumisella on suurin merkitys joukkueen tasoon ja maalimääriin nähden, ja tarkista ainakin niiden pelaaminen joka ottelun kohdalla. Ole valmis nopeasti korjaamaan arvioita joukkueen tärkeimmistä pelaajista, jos riittävät perustelut löytyy.

1️⃣2️⃣ Tutki joukkueiden kotiedut ed. 5 kauden aikana

1️⃣3️⃣ Kotietujen kehitys 5 ed. kauden aikana ja syyt sille.

OTTELUISTA

1️⃣ Selvitä kummankin joukkueen vahvuus/heikkous tekijät ja miten ne sopivat toisiaan vastaan.

2️⃣ Kummankin joukkueen kotiriippuvuus sekä juuri tämän ottelun kotietu (jos vastakkain olisi esim. 2 hyvin kotiriippuvaista pohjoisen joukkuetta, mutta kyseessä tärkeä paikallispeli, voisi kotietu ollakin lähellä nollaa).

3️⃣ Koti-/vierasjoukkueen motivaatio juuri tässä ottelussa.

4️⃣ Ottelurasitukset ja edellä/takana olevat tärkeämmät pelit.

5️⃣ Tarkat kokoonpano-tiedot.

6️⃣ Tutki joukkueiden suoritukset viime otteluissa eli kuntopuntarit, ja edellisten vastustajien taso.

7️⃣ Katso miten joukkueet ovat aikaisemmin pelanneet keskenään ja suhteuta tulokset siihen miten joukkueet ovat niistä ajoista muuttuneet.

8️⃣ Katso miten joukkueet ovat aikaisemmin pelanneet muita juuri tämän tasoisia/tyylisiä vastustajia vastaan ja suhteuta tulokset siihen miten joukkueet ovat niistä ajoista muuttuneet.

9️⃣ Älä ylireagoi kokoonpano-tietoihin

🔟 Älä ylireagoi mihinkään muuhunkaan tietoon! Katso mitä omat lähtökohtaiset arviot otteluun ovat, ja ratkaise siitä esim. maalaisjärkeä käyttämällä paljonko se voi maksimissaan muuttua ottelukohtaisten tietojen perusteella. Esim. lähestulkoon poikkeuksetta etukäteen tasaisesta ottelusta ei saa tehtyä jättisuosikkia, vaikka toiselta joukkueelta olisi 2 parasta pelaajaa yhtäkkiä poissa, niin paljon ei todennäköisyyskenttää 2 pelaajaa hetkauta. Varsinkaan kun korvaajat tietävät että nyt on yksi uran parhaista tilaisuuksista vallata avauskokoonpanon paikka. Poikkeuksena esim. koripallo, jossa avainpelaajien merkitys on suuri ja jo 2 tärkeää miestä, esim. Suomen koripallossa 2 jenkkivahvistuksen puuttuminen, voi romahduttaa joukkueen tason vaikka 2 luokkaa alemmaksi, sarjan parhaiden tasolta sarjan keskitasolle.

TODENNÄKÖISYYSARVIOT

1️⃣ Kehitä omia %-arvioiden laskemistapoja ensin riittävän monta kautta pöytälaatikossa. Vasta kun ne osoittavat tuottavan selkeästi tai edes hieman voittoa riittävän monessa sarjassa, olet valmis lyömään niillä oikeasti vetoa.

2️⃣ Tutki mitkä menetelmät toimivat parhaiten (=ovat voitollisimpia) useimmassa sarjassa, käytä niitä.

3️⃣ Vertaa omia %-arvioita muiden taitaviksi uskomiesi urheiluvedonlyöjien lukemiin, ja tutki ja perustele tarkkaan suurimmat erot + pyydä toisiltakin perustelut niin kaikki kehittyvät.

4️⃣ Tee %-arviot aina hyvissä ajoin koko viikoksi, niin jää eniten aikaa tutkia parhaita pelikohteita, niitä joissa on suurin ero kertoimiin nähden.

5️⃣ Alustavat lukemat voit tehdä vaikka 5% tarkkuudella, silläkin saat poimittua viikon 100 tärkeimmästä ottelusta ne 20 peliä joita kannattaisi alustavien tietojen/näkemysten mukaan tutkia eniten, joissa on alustavasti jotain pelattavaa, ylikertoimia tai rajatapauksia jotka voivat kääntyä pelikohteiksi tarkemmalla tutkimuksella/viime hetken kp-tiedoilla. Mitä enemmän saat kokemusta, sitä paremmin pystyt heittämään hatusta alustavat arviot niihin sarjoihin joissa olet hyvin sisällä. Ja sitä kautta löytyneet kohteet tutkitaan tarkemmin kaikilla mahdollisilla eri tavoilla. Se että heittää ensin hatusta %-arviot vaikka koko viikon Veikkausliigan otteluihin, 1X2 ja over/under, ja sitten vasta avaa tietokoneet ja mapit, on erittäin kehittävää. Se jos mikä kasvattaa sitä kuuluisaa MuTua! Ja kun 5 vuotta tuota harjoittelee, voi päästä jo sellaiselle tasolle että mutuilee aina paremmat lukemat, sekä oman fiiliksen että myös tarkan seurannan mukaan, kuin mitä saa ulos esim. omista urheiluvedonlyöntiin suunnitelluista tietokonemenetelmistä. Sellaiset miehet ovat juuri niitä joista sankaritarinoita kerrotaan, Sarjojen Tietäjiä, joita täällä ylikerroin.comissakin taatusti hiippailee. Minä yritän saada heitä osallistumaan keskusteluun ja opettamaan meitä muitakin.

6️⃣ Älä käytä yhtä paljon aikaa jokaiseen otteluun, vaan niihin joita aiot pelata, käytä aikaa monta kertaa enemmän. Karsi ottelut joita et tutki lainkaan pois jo alustavien %-arvioiden valossa. Tällä tavalla menetät joskus jonkun HELMIkohteen joka osoittautui sellaiseksi vasta tarkemmalla tutkimuksella, mutta saat kohdistettua silti ajan paremmin ja voit tutkia tarkemmin niitä kohteita jotka itselle alustavasti maistuvat sijoittamisen arvoisilta. Tällä periaatteella voitat enemmän sekä rahassa että ajassa. Eikä yhtään HELMIkohdetta menetä jos ympärillä on hyvä TIIMI, joka puhaltaa aina pilliin kun jotain uutta löytyy. Tiimityö on tärkeää, koska jo 5 HELMIkohteen, eli niitä koko kauden parhaita kohteita joita on vain kourallinen joka sarjassa, niiden missaaminen tuntuu kyllä pahasti vuositasolla, jos viisikin sellaista menisi itseltä ohi suun.

7️⃣ Alustavat %-arviot tehdään parhaalla sen hetkisellä tiedolla, mutta varmista kaikki kp-tiedot ennen kuin teet otteluun lopulliset %-arviot.

8️⃣ Kysele muilta urheiluvedonlyöjiltä millaisia menetelmiä he käyttävät/ovat käyttäneet ja mikä on menestys. Anna omia tutkimustuloksia vastineeksi. Pyörää ei kannata keksiä uudestaan, vaan mieluummin käyttää ajan paremmin eli jatkaa siitä tiedosta mihin aikaisemmin aloittaneet ovat jo ehtineet.

9️⃣ Tee jokaisen kierroksen %-arviot parhaalla sen hetkisellä tietotaidolla ja menetelmillä, älä hutiloi äläkä muutu edellisviikon voitoista laiskaksi tai ylimieliseksi! Ainoa mitä me ei varmasti tulla koskaan saamaan tietoon, on Absoluuttinen Totuus näistä kaikista tässäkin mainituista asioista. Lähelle sitä pääsee kun koittaa kehittää niitä omia parhaita vastauksia tärkeimpiin urheiluvedonlyöntikysymyksiin. Se joka luulee tietävänsä kaikki oikeat vastaukset, häviää nopeasti kaikki pelirahansa niille jotka pitävät koko ajan mielessä oikeat kysymykset. Urheiluvedonlyöntiymmärrys kasvaa parhaiten käytännön kautta, otteluilla ja vedoilla, tekemisellä saat kehitettyä itsellesi kovan luokan rutiinin. Pyri kehittelemään menetelmiä siinä samalla, hae sopivaa tasapainoa tekemisen ja tutkimisen välille.

🔟 Yksikään tutkimustyöhön käytetty aikayksikkö ei ole hukkaan heitettyä aikaa. Jokainen tutkimustyöhön käytetty 1h kääntää rahavirtaa hitaasti mutta varmasti itseäsi/omaa peliporukkaasi kohti.

1️⃣1️⃣ Ota selvää firmoista jotka tarjoavat parhaat Early Line -kertoimet, ja kyttää niitä tarkasti jo alkuviikosta, vedot sisään alustavilla arvioilla.

1️⃣2️⃣ Opettele tuntemaan mitkä bookkerit tarjoavat parhaita kertoimia mistäkin joukkueista, esim. Pinnaclen asiakkaista saattaa 0% pelata Chicagoa, joten bookkeri antaa pakosti siitä markkinoiden parhaat kertoimet joka kierros että saa vaihdot jakaantumaan edes jonkin verran tasan. Tähän taktiikkaan käytetyt uhraukset palkitaan nopeasti, voitat aina markkinoiden parhailla kertoimilla kun opit olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

1️⃣3️⃣ Jätä lauantain kuumat treffit väliin ja roiku pörsseissä 2-3h ennen tärkeimpien otteluiden alkua, ostamassa ja myymässä. Se yleensä palkitaan mahtavilla kertoimilla! (ja yk.comin poikamiehille: eniten voittaneet pelurit tunnetusti palkitaan parhailla treffeillä, ei keskenään mutta naisten kanssa)

VEDOISTA

1️⃣ Avaa pelitili riittävän monelle vedonvälitystoimistolle (10-20).

2️⃣ Pelaa aina vain sinne mistä saat suurimman kertoimen.

3️⃣ Älä pelaa jos kertoimet ovat jo ehtineet pudota liikaa kun ehdit lyömään, ei vaikka vihje olisi kuinka kuuma ja koko maailman hehkuttama. Voitollisempi taktiikka on odottaa seuraavaa kertaa kun ehdit pelaamaan vastaavaa kohdetta parhailla kertoimilla.

4️⃣ Kun keskityt joka sarjassa vain muutamiin parhaisiin näkemysotteluihin, jää aikaa tutkia tarkkaan kaikki eri pelimuodot. Pelaa ottelussa aina sitä pelimuotoa jossa on tuottoisimmat kertoimet -> 1X2, Asian Handicap, Team Total, 1.jakso/erä, o/u.

5️⃣ Panosta otteluihin niiden tuotto-odotuksen ja osumistodennäköisyyden mukaan.

6️⃣ Älä koskaan ylipanosta.

7️⃣ Jos bookkereiden linjassa on merkittäviä eroja, käytä AINA kaikki sure-vedot hyväksi, varmaa rahaa ei koskaan saa väheksyä. Niiden vaikutus pelikassaan pitkässä juoksussa on MAHTAVA.

8️⃣ Tarkkaile kertoimien muutosta useaan otteeseen, alustava linja heti kun kertoimet julkaistaan, sitten joka päivä ainakin kerran, ja ottelupäivänä vielä aamulla ja juuri ennen peliä ; metsästä parhaita kertoimia, vaikutus pelikassaan on vuositasolla suuri. (Kukaan ei tätäkään yksin pysty ylläpitämään/hoitamaan kiitettävästi, mutta tiimityö, esim.vedonlyöntifoorumi kuten Ylikerroin.com, ja asia hoituu jo huomattavasti paremmin).

9️⃣ Alustavat vedot lyödään parhaalla sen hetkisellä tiedolla ja varovaisella panostuksella, mutta varmista kaikki kp-tiedot ennen kuin lyöt lopulliset vedot.

🔟 Erikoisvedot ovat yleensä suuren yleisön huvia, jos jää aikaa niin satsaa niiden tutkimiseen. Erikoisvedoilla kukaan ei elä mutta sieltä voi löytyä yllättäviä kultakimpaleita, jotka pelataan pikkupanoksella vetojen palautusprosenttia kaunistamaan.

1️⃣1️⃣ MERKITSE JOKA SARJASTA YLÖS OMAT SEKÄ MUIDEN TIETÄJIEN NÄKEMYSJOUKKUEET !! Ne ovat juuri niitä joukkueita joiden puolesta/vastaan lyöt vetoja joka kierros. Niiden joukkueiden onnistuneesta analyysista riippuu eniten menestyksesi, joten niitä joukkueita on myös syytä tutkia kaikkein eniten.

1️⃣2️⃣ Jos tärkeimmiltä pelikohteilta jää aikaa, käy vielä ottelupäivän aamuna läpi kaikki ottelut ja niiden tuoreet tiedot, myös ne joissa alustavilla %-arvioilla ei näyttänyt olevan mitään pelattavaa. Sieltä ponnahtaa usein esille vielä muutama pelikohde, ja varsinkin pörssipelureilla on syytä olla joka ottelun %-arviot viimeistään ottelupäivänä hiottuna tarkoiksi, kun niitä asettelee tarjolle.

1️⃣3️⃣ Kausien alussa kentät ovat kesän sarjoissa monesti huonokuntoisia undereita! Tilastot todistavat että pelaamalla kausien alussa kesän sarjoissa alle 2,5 maalin vetoja, tai tulosvetoon matalia maalilukuja, on jäänyt voitolle monena vuotena putkeen. Tilastoista voi laittaa vielä paremmaksi kun vaivautuu ottamaan selvää minkä joukkueiden kentät on perunapeltoja, ja mitkä on heti kauden alusta huippukunnossa. Koko sarjan maalimäärät nousevat kelien parantuessa. Erot kenttien välillä on suuret, selvitä ne!

1️⃣4️⃣ Altavastaajilla on parhaat mahdollisuudet pärjätä kauden alussa, kun paremmilla joukkueillakaan ei ole vielä peli täysin hiotunut kuntoon, se kaventaa usein tasoeroja. Ja alkukaudesta heikompia joukkueita, varsinkin nousijoita, usein aliarvostetaan saavat ylimääräisen edun kun vastustaja tulee kentälle hakemaan helppoa voittoa.

1️⃣5️⃣ Toinen hyvä paikka pelata altavastaajia on kauden loppu, kun ne taistelevat putoamista vastaan, varsinkin jos vastassa on hieman motivaatioton keskikastin joukkue, jonka sijoitus ei ratkaisevasti voi enää muuttua. (Nämä 2 esimerkkiä kuuluu olla käytössä juuri nyt monessa sarjassa, toissa kauden alku, toisissa loppu). Jos joukkue taistelee mestaruudesta, niin yllättävän usein se saakin pelaajien jalat kipsiin ja taitavatkin pelaajat jähmettyvät kotipelissään ”pakkovoiton” edessä, vaikka vastassa olisi heikompi joukkue. Jos joukkue taas taistelee säilymisen puolesta, siinä on kyse jo melkein Elämästä ja Kuolemasta putoamistaistelussa olevien joukkueiden voittoprosentti on todella paljon suurempi kauden viimeisissä otteluissa, mitä niiden koko kauden saldo on (mestaruudesta taistelevilla joukkueilla ero voitto-% ei siis läheskään niin suuri)

1️⃣6️⃣ Älä pelaa niiden joukkueiden puolesta joilla on edessä/takana tärkeä Eurocup-ottelu (toki jos kertoimet ovat riittävät, mutta tämä varovaisuustekijä noin NYRKKISÄÄNTÖNÄ ohjeeksi)

1️⃣7️⃣ Älä aliarvioi nousijajoukkueita, ne eivät välttämättä ole yhtä heikkoja kuin edellisen kauden heikoimmat joukkueet eli putoajat. Tarkista edellisten kausien nousijoiden taso niin saat pohjan jota käyttää nousijoiden kanssa, ja korjailla juuri kyseessä olevan joukkueen nousun jälkeen hankkimilla vahvistuksilla tai menetyksillä.

1️⃣8️⃣ Älä pelaa sarjojen SUPERjoukkueita vastaan, jollei niillä ole jotain merkittävää haittaa, tärkeämpi ottelu edessä/takana, avainpelaajia sivussa jne. Kyllä SUPERjoukkueita vastaan toki saa pelata, ja kuuluukin jos kertoimet ovat riittävät, mutta ei välttämättä suoraa voittoa kestona niitä vastaan, jos haluat välttää mahdolliset 1,5 kauden mittaiset tappioputket. Vaikka odotusarvot SUPERjoukkuetta vastaan näyttäisivät olevan mahtavia, niin kauden jälkeen saatatkin olla niistä jo eri mieltä, jos joukkue osoittautui aivan ylivoimaiseksi sarjaan. Suuriin kertoimiinhan saa tietysti aina sisältyäkin riskejä, ja sisältyykin, muuten tarjolla ei olisi niin suurta kerrointa. Mutta analyysiriski jättisuosikkien otteluissa voi olla melkoinen, jos oma arvio on altavastaajan yllätykselle on 10% ja tarjolla on kerroin 12, siinä on melkoinen odotusarvo, korko 1,20. Mutta jos jälkikäteen tarkasteltaessa (sitäkin pitää tehdä, se ei ole jälkiviisastelua vaan opettavaista) oletkin sitä mieltä että suosikille olisi pitänyt laittaa 2% lisää joka pelissä, olisi tuossa kohtaa altavastaajalle jäänyt enää 8% eli olisit pelannut epätodennäköisesti osuvaa alikerrointa. Ja juuri nuo saattavat mennä vaikka koko yhden kauden ajan ohi, jonkun superjoukkueen kohdalla, kuten on nähty, Arsenal ei häviä yhtään peliä, ja toinen huippujoukkue häviää 2 peliä kaudessa mutta nekin vain toisille huipuille, ei todellakaan näille rupusakeille jne. Joten superjoukkueita pelaaminen on kyllä tuottoisaa kun on tarkkana jos niillä on kp-/motivaatio- muita ongelmia etteivät ole parhaimmillaan , mutta mieluiten tasoitusvetoja niitä vastaan.

1️⃣9️⃣ Älä pelaa sarjojen RUPUSAKKIEN puolesta, jollei vastustajilla ole jotain merkittävää haittaa, tärkeämpi ottelu edessä/takana, avainpelaajia sivussa jne. Kyllä RUPUSAKKIEN puolesta saa pelata, ja kuuluukin jos kertoimet ovat riittävät, mutta ei välttämättä suoraa voittoa jos haluat välttää mahdolliset 1,5 kauden tappioputket.

2️⃣0️⃣ ÄLÄ PELAA OTTELUITA JOISSA ANALYYSIRISKI ON SUURI !! tai jos pelaat, pelaa minimipanoksella vaikka olisi millainen HELMIkohde kyseessä, jos virheen mahdollisuus on suuri. Kaikkiin otteluihin on hyvä tehdä %-arviot, %-arvioiden seurannan takia kertomaan missä olet menossa omien menetelmiesi ja taitojesi kanssa, sekä harjoituksen vuoksi, mutta muista aina että pakko ei ole pelata koskaan. 50% ei ole aina sama 50%  jos vastakkain on 2 tasaväkistä joukkuetta, ja sarjan keskimääräinen voitto-% on 50%, eikä ottelussa ole mitään ihmeellisiä ottelukohtaisia erikoistietoja, on arvio 50% varmalla pohjalla ja jos vierasjoukkueesta on tarjolla +0,5 maalia kerroin 2,20 niin se maistuu. Jos taas vastakkain on kotijoukkue joka on 1 luokan heikompi, normaalisti vain 40% kotisuosikki, mutta nyt vierailta puuttuu 4 avainpelaajaa ja olet arvioinut ottelun 50% kotisuosikiksi, ei arvio olekaan enää ihan yhtä varmalla pohjalla. Paremman joukkueen vaihtomiehet saavat nyt elämänsä tilaisuuden rynniä avauksen miehiksi, ja todennäköisesti syttyvät parhaimpaansa ja voivat olla jopa samaa tasoa kuin normaalisti kentällä olevat. Joten jos tässä kotijoukkueesta olisi tarjolla 2,20 eli yhtä hyvä ylikerroin, analyysiriskin vaara on kuitenkin paljon suurempi. Vielä voisi lisätä otteluiden %-arvioista tuon Slovenia-Tanska esimerkin, ja sama mikä oli tämän kauden SM-liigassa, heikko mutta motivoitunut Ässät vs. vielä heikompi ja ilman motivaatiota oleva Saipa. jos omat voimasuhdearviot yhdistettynä motivaatiotekijöillä, nostaisi kahdesta heikosta joukkueesta toisen vaikka 65% suosikiksi, niin tilastojen mukaan noista ei ole tullut sisään edes 55% !! Kahden heikon joukkueen kohdatessa, kumpikaan ei voi olla jättisuosikki, kun ei se että toinen on vielä heikompi saa aikaan sitä että se hieman parempi osaisi yhtäkkiä hallita peliä. Rupusakit ovat tottuneet pelaamaan siten että kiekko on koko ajan vastustajalla ja iskemään harvoilla vastaiskuilla. Kahden rupusakin kohdatessa, se heikompi on edelleen altavastaaja, ja saa edelleen pelata omalla tyylillään. Kun taas sen hieman paremman pitäisi nyt tehdä peliä (vaan kun ei osaa), ja hallita peliä (ei pysty). Näiden kisojen Slovenia-Tanska 4-3 oli tästä hyvä esimerkki, siinä menin minäkin hieman lankaan, toki sai Sloveniasta ylikertoimia, esim. Centrebetin 5,00, muttei sitä kehdannut edes vihjata kuin parhaille kavereille, niin suuria %-arvioita kaikki latoivat tauluun Tanskalle. Eikä 1 peli mitään kerro, mutta noita kun kerää itselleen ylös ja painaa korvan taakse…

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk
Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 150 € asti!

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus) Minimikerroin kierrättäessä on 1.50. Kierrätysaikaa on 30 pv. Maksimipanos bonuksen ollessa aktiivisena on arvoltaan sama kuin ensitalletuksen arvo.

Vedonlyöntibonus: 100 % jopa 100 €

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus). Max. panos bonuksella pelatessa on 50 €. Kierrätysaikaa on 30pv. Kierrätyksessä huomioidaan single-vedot min. kertoimella 2.00 ja yhdistelmävedot min. kertoimella 1.50 per kohde.

Vedonlyöntibonus: 7 € ilmaisveto + 100% 200€

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille Ilmaisveto:

Lunasta koodilla: LOVE7BET Kierrätys 10x. Kierrätysaikaa on 5 päivää.

Bonus:

Talletus + bonus tulee kierrättää 6 kertaa ennen kotiutusta. Kierrätykseen lasketaan mukaan vain yhdistelmävedot minimikertoimella 1.25 per kohde ja yhdistelmävedon kokonaiskertoimen tulee olla vähintään 1.80. Kierrätysaikaa on 21 päivää.

 

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.