Vedonlyönti ja verotus

Ulkomaisten peliyhtiöiden laillisuudesta kuulee julkisessa keskustelussa tasaisin väliajoin mitä ihmeellisempiä kommentteja. Usein nämä tulevat joko sisäasiainministeriön virkamiehiltä, joiden työnkuvaan kuuluu monopolin puolustaminen tai puhtaasti riittämättömästi asiaan perehtyneiltä henkilöiltä. Ulkomaisten peliyhtiöiden, joilla on toimipaikassaan asianmukainen lisenssi pelien välittämiseen, on täysin laillista tarjota pelejään myös suomalaisten asiakkaiden pelattavaksi. Tämä perustuu siihen, että esimerkiksi peliyhtiöiden suosiman Maltan lisenssi sallii pelien tarjoamisen kaikkien EU-maiden asukkaille.

Suomessa rahapelien välittämiseen on monopoliasema Veikkauksella, mutta luonnollisesti tämä monopoli ei päde Suomen rajojen ulkopuolella. Tiukat EU-lait takaavat myös sen, ettei Suomi voi kriminalisoida nettipelaamista, vaan EU:n perusperiaatteiden mukainen vapaa kaupankäynti on sallittava. Ainoa asia, jonka Suomen valtio pystyy kieltämään ja on kieltänyt, on näiden ulkomaisten peliyhtiöiden markkinointi Suomen rajojen sisäpuolella. Suomen lait pätevät kuitenkin vain Suomessa, joten tästä syystä tätä markkinointikieltoa on horjutettu useampaan otteeseen. Tunnetuin tapaus oli, kun Nordicbet mainosti KHL-joukkue Jokereiden pelipaidassa näkyvällä mainoksella. Samasta syystä esimerkiksi Eurosportilla näkyvät peliyhtiöiden mainokset ovat vähintään harmaalla alueella, sillä niiden kohdalla sovelletaan sen maan lainsäädäntöä, josta lähetys Suomeen tulee.

Verotus suosii ETA-alueen välittäjiä

Pelaajan kannalta tärkein asia löytyy kuitenkin verotuksen puolelta. 2000-luvun alussa ahvenanmaalainen Elisabeth Lindman voitti ruotsalaisen Svenska Spelin raha-arvasta miljoona kruunua ja Suomen valtio tulkitsi voiton verotettavaksi tuloksi. Asia eteni aina EU-tuomioistuimeen asti, joka antoi vuonna 2003 päätöksen, jonka mukaan pelaajan ei tarvitse maksaa voitosta kahdenkertaista veroa, kun Svenska Spel oli jo oman toimilupansa mukaisesti maksanut verot voitosta. Tämä tapaus toimi ennakkotapauksena EU:n sisällä tapahtuvasta vedonlyönnistä ja sen mukaisesti kaikki EU:n sisällä toimeenpannut arpajaiset ovat Suomessa verovapaata tuloa, mikäli välittäjä on jo maksanut verot voittajan puolesta.

Pelaajan kannalta tämä on hyvin merkittävä asia, sillä monilla vedonlyöntitoimistoilla ja nettikasinoilla on nykypäivänä pelaajilla mahdollisuus päästä pikkurahallakin kiinni merkittäviin voittoihin. Erilaisen jackpotit nousevat usein kymmeniin ja jopa satoihintuhansiin euroihin, joten on todella merkittävää joutuisiko isosta voitosta maksamaan lopulta lähes puolet veroa vaiko ei.

Mikäli olet yhtään epävarma verotusasioissa, suosittelemme että pelaat rahapelisi vain ja ainoastaan Euroopan talousalueeseen kuuluvilla vedonvälittäjillä. Tämä tieto on helposti tarkistettavissa esimerkiksi Bookkerit ja bonarit -sivumme listauksesta.

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 7 € ilmaisveto + 100% 200€

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille Ilmaisveto:

Lunasta koodilla: LOVE7BET Kierrätys 10x. Kierrätysaikaa on 5 päivää.

Bonus:

Talletus + bonus tulee kierrättää 6 kertaa ennen kotiutusta. Kierrätykseen lasketaan mukaan vain yhdistelmävedot minimikertoimella 1.25 per kohde ja yhdistelmävedon kokonaiskertoimen tulee olla vähintään 1.80. Kierrätysaikaa on 21 päivää.

 

Vedonlyöntibonus: 200% 60€ asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Valitse kolmen tarjouksen väliltä: Talleta 10 €, saat heti 10 € bonuksen vain 1x kierrätyksellä. Talleta 20 €, saat heti 30 € bonuksen 5x kierrätyksellä. Talleta 30 €, saat heti 60 € bonuksen 10x kierrätyksellä. Minimikerroin on 1,7 singleissä ja 1,5 yhdistelmävedoissa per kohde. Kierrätysaikaa on 30 päivää.

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 100 € asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Bonus on kierrätettävä vähintään 8x. Minimikerroin kierrätyksessä on 1.80. Maksimipanos bonuksella pelatessa on 10 €. Kierrätysaikaa on 30 päivää.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.