Vedonlyöntipörssit ovat viime vuosina nostaneet suosiotaan kovasti. Ne tarjoavat perinteisten vedonvälittäjien rinnalle hieman erilaisen vaihtoehdon vedonlyöntiin. Tässä artikkelissa käydään läpi vedonlyöntipörssien perusideaa ja sitä, miten ne eroavat perinteisistä välittäjistä.

Mitä vedonlyöntipörssit ovat?

Tavalliset vedonvälittäjät asettavat itse kertoimet kohteisiin ja kantavat riskin siitä, että asiakkaat saavat voittonsa kohteen osuessa. Isoimmilla vedonvälittäjillä on omat niin sanotut treiderinsä, jotka asettavat kertoimet sen mukaisesti, mitä he uskovat todennäköisyyksien olevan. Pienemmät välittäjät usein vain seuraavat isojen asettamaa markkinalinjaa, mutta perusidea on täysin sama.

Vedonlyöntipörssit toimivat kuitenkin eri tavalla. Nämä pörssit tarjoavat asiakkailleen vain alustan, jossa vedonlyöjä joko normaaliin tapaan pelaa vetoja tai vaihtoehtoisesti toimii itse vedonvälittäjänä tarjoamalla kertoimia muiden pelattavaksi.

Esimerkki vetopörssin toiminnasta:

1) Pelaaja A ei usko Real Madridin kaatavan Barcelonaa ja tarjoaa kerrointa 4,00 Madridin voitosta – riskeeraten kolme euroa tavoitellessaan euron voittoa.

2) Pelaaja B sen sijaan uskoo Real Madridin voittoon ja pelaa Real Madridia euron kertoimella 4,00.

3) Pörssi välittää kaksi vetoa. Pelaajien A ja B vedot saatetaan yhteen ja molemmat ovat asettaneet vedon peliin – toinen Real Madridin puolesta, toinen sitä vastaan.

4) Jos Real Madrid voittaa, Pelaaja B voittaa kolme euroa (miinus komissio). Jos Real Madrid ei voita, Pelaaja A voittaa euron (miinus komissio).

Vedonlyöntipörssi itse tekee rahansa ottamalla jätetyistä vedoista pienen välityspalkkion eli komission. Komissioiden laskentatapa vaihtelee hieman eri pörssien välillä, mutta käytännössä idea on sama. Komissio on pieni prosenttiosuus panoksesta tai vedolla saavutetusta voitosta. Tällöin itse pörssi ei ota vastaan mitään riskiä otteluista. Se toimii vain halukkaiden pelaajien kohtauspaikkana.

Pörsseillä on myös eräänlaisia kanta-asiakasohjelmia, joissa on pelaamisellaan mahdollisuus vaikuttaa maksetun komission suuruuteen. Tämän vuoksi pörsseissä puhutaankin aina kertoimista ennen komissiota. Komissiota ei kannata kuitenkaan unohtaa, sillä pahimmassa tapauksessa sen vaikutus voi olla merkittävä. Komission vaikutukseen kertoimessa voit perehtyä parhaiten työkalu-osiossamme, jossa on tarjolla pieniä apuohjelmia erityisesti pörssikauppaa varten.

Tämän hetken kaksi merkittävintä vedonlyöntipörssiä ovat Betfair ja Matchbook.

Katso myös nämä tarjoukset

Vedonlyöntibonus: Jopa 50 € riskitön veto + jopa 75 € alennusveto!
Bonusehdot
Vain uusille asiakkaille Luo pelitili Optibetile Talleta vähintään 20€, ja panosta vaadittu summa urheilutapahtumiin. Saat JOPA 125€ alennusvedon ja riskittömän vedon muodossa. Täydelliset säännöt & ehdot löytyvät Optibetin sivuilta.

Vedonlyöntibonus: 100 % ilmaisveto 100 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Panosta talletus 5x, saat 100 % ilmaisvedon Minimikerroin single 1,5, yhdistelmät 1,7 Kierrätysaikaa 14 vrk

Vedonlyöntibonus: 100 % bonus 50 € saakka

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Talletus + Bonus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: Ilmaisvetoja, joka viikko

Bonusehdot

 

Ei talletusbonusta, mutta vaihtuvat ilmaisvetotarjoukset joka viikko

Bonus vedonlyöntiin: 100 % 50 €

Bonusehdot

Vain uusille pelaajille

Bonus + talletus tulee kierrättää 15 kertaa ennen kotiutusta Minimikerroin kierrätyksessä 1,9 Kierrätysaikaa 60 päivää

Vedonlyöntibonus: 100 % jopa 100 €

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Kierrätysvaatimus on 5x (talletus+bonus). Max. panos bonuksella pelatessa on 50 €. Kierrätysaikaa on 30pv. Kierrätyksessä huomioidaan single-vedot min. kertoimella 2.00 ja yhdistelmävedot min. kertoimella 1.50 per kohde.

Vedonlyöntibonus: 7 € ilmaisveto + 100% 200€

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille Ilmaisveto:

Lunasta koodilla: LOVE7BET Kierrätys 10x. Kierrätysaikaa on 5 päivää.

Bonus:

Talletus + bonus tulee kierrättää 6 kertaa ennen kotiutusta. Kierrätykseen lasketaan mukaan vain yhdistelmävedot minimikertoimella 1.25 per kohde ja yhdistelmävedon kokonaiskertoimen tulee olla vähintään 1.80. Kierrätysaikaa on 21 päivää.

 

Vedonlyöntibonus: 200% 60€ asti

Bonusehdot

Vain uusille asiakkaille

Valitse kolmen tarjouksen väliltä: Talleta 10 €, saat heti 10 € bonuksen vain 1x kierrätyksellä. Talleta 20 €, saat heti 30 € bonuksen 5x kierrätyksellä. Talleta 30 €, saat heti 60 € bonuksen 10x kierrätyksellä. Minimikerroin on 1,7 singleissä ja 1,5 yhdistelmävedoissa per kohde. Kierrätysaikaa on 30 päivää.

Bonukset ovat vain uusille asiakkaille.