Top3: NHL:n parhaimmat ja heikoimmat rankkareissa

Top3: NHL:n parhaimmat ja heikoimmat rankkareissa

päivitetty: Keskiviikko, 31.01.2018, 01:18

Comments: 0

NHL:n parhaat ja heikoimmat pelaajat rankkareissa

”S–tanan Jalonen, ethän sä edes yrittäny, vilttiin!”.

Tarina kertoo Hannu Jortikan TPS-aikanaan laittaneen Kari Jalosen penkin päätyyn kesken ottelun, kun tämä käveli maalille jonkun jalkakikan kanssa rangaistuslaukausta suorittaessaan.

Jääkiekon vanhan koulun ajatusmaailmat (joihin sisältyy puoliylimielinen suhtautuminen rangaistuslaukauksiin) ovat jääneet taka-alalle, kun lasketaan viimeisiä sarjapisteitä kevään sarjataulukkoon. Jatkoaika ja rangaistuslaukaukset korostuvat lisäpisteiden ollessa tärkeitä eritoten keskivertojoukkueille (mm. Islanders, Flames, Red Wings) play-off -paikkoja jaettaessa.

Red Wings tiedosti tämän viime kauden alla ja palkkasi Frans Nielsenin, Tanskan Valtteri Filppulan, osiltaan rankkarihistoriansa (17/37, 46 % ed.3 vuotta, NHL- ka. n.31 %) vuoksi. Joukkueen 5 vs. 5 -pelin mennessä kuitenkin metsään isosti (maaliero -30) ei rankuilla ollut merkitystä sarjataulukossa, vaikka voittivat jatkoaikojen jälkeiset ottelunsa rekordilla 9-0* (jatkoajat 6-13).

TOP3 rankkarien laukojat

Pidemmittä puheitta; parhaat laukojat viimeiset 3 vuotta , min. 20 yritystä (NHL ka. 31 %):

Aleksander Barkov (FLA 13/20 65 %): jalat ja kädet ovat eri rytmissä keskenään (näennäisen hitaat jalat, nopeat kädet) lisättynä pitkällä mailalla ja periferaalinäöllä (nähdään kiekko ja maalivahti samaan aikaan) tekevät hänestä liigan eliittiä harhauttajana.

https://www.youtube.com/watch?v=ZMVQ485X5vQ

Jakob Silfverberg (ANA 14/26 54 %):pitkä mies, laukoo useasti p-pisteen päältä hieman oikealta maalivahdista katsottuna. Reikä löytyy usein räpylän ylhäältä tai maalivahdin haarukasta.

https://www.youtube.com/watch?v=_pCvQDS0I7M

T.J. Oshie (WAS 12/23 52 %): puolihitaasti (ei kävellen) maalille hiipivä tyyli, hartian nopea pudotus yhdistettynä oikea-vasen-oikea ylävartalon liikkeeseen, johon maalivahti on usein ylireagoinut. Tämän jälkeen on helppo nostaa kiekko maaliin.

https://www.youtube.com/watch?v=qLuDVRz868E&t=1m35s

Huonoimmat laukojat (3 vuotta, min. 20 yritystä):

Tyler Bozak (TOR 4/20 20 %)
Claude Giroux (PHI 7/33 21 %)
Corey Perry (ANA 5/22 23 %)

Flyersillä ei ole Jakub Voracekin lisäksi kelpoja laukojia, ehkä se selittää Girouxin ylikäytön. Valmentaja ei myöskään uskalla jättää joukkueen offensiivitähteä pois ottelun kliimaksista peläten oman työnsä puolesta (loss aversion, ei tee virhettä, kun ei ”heiluta venettä”). Corey Perryn näennäinen flegmaattisuus on näemmä todellista, mitä rankkareiden vetämiseen tulee.

Kaipaatko kasvua pelikassaasi? Internetin suurimmat vedonlyöntibonukset.

Parhaat maalivahdit rankkareissa

Maalivahdin kulmasta tehtävä on yksinkertainen, toki paljon vaikeammin toteutettu kuin tehty: älä tee ensimmäistä liikettä, pysy pystyssä ja peitä maalia niin paljon/kauan kuin mahdollista.

Parhaat NHL-aktiivitorjujat viimeiset 3 kautta, min. 30 yritystä (NHL torjunta ka. 69 %): 

Sergei Bobrovsky (CLB 42/50 84 %)
Corey Crawford (CHI 41/52 79 %)
Carey Price (MTL 26/33 79 %)

Nykymaalivahdit ovat isoja (>185 cm) ja kevyitä (alle 90 kg), kun vielä varusteiden dimensiot ovat sallittujen ylärajoilla, alkaa tyhjä tila olemaan vähissä maalissa.

Huonoimmat maalivahdit rankuissa

Jimmy Howard (DET 25/47 53 %)
Frederik Andersen (TOR 39/67 58 %)
Cam Talbot (CAR 31/53 59 %)

*Detroitin 9-0 -rekordi rankuissa viime kaudella selittyy Petr Mrazekin käytöllä, joka torjui 26/30 vetoa viime kaudella, Howardille annettiin 6 mahdollisuutta joista kylläkin torjui 5 kpl.

Kirjoittaja: -mika m-

Tässä vielä todella upeita rankkareita.

https://www.youtube.com/watch?v=mv5pjz0fIjg

Vieraskynä-osiossa julkaistaan satunnaisia eri kirjoittajien artikkeleita urheilun ja vedonlyönnin maailmasta. Mikäli sinua kiinnostaa saada näkyvyyttä tekstillesi, niin ota yhteyttä palauteboksin kautta.

Kommentit (0)