Esittelyssä: Valiovihje

Esittelyssä: Valiovihje

päivitetty: Keskiviikko, 19.09.2018, 10:30

Comments: 0

Jalkapallofanin pulssi on vasta hädin tuskin ehtinyt palautua päättyneiden MM-kisojen osalta, kun Sumujen saarilla viritellään kuumeisesti käyntiin jo uutta spektaakkelia – Valioliiga-kauden 2018-2019 alkua. Valioliigakauden startti ja toukokuulle asti jatkuva sesonki on aina myös monen vedonlyöjän kulta-aikaa. Ylikerroin.comin foorumiltakin tutun Valiovihjeen kesä on MM-kisojen ohessa kulunut uuteen sesonkiin valmistautuessa ja paketti onkin jo mallikkaasti kasassa kauden kynnyksellä.

Valiovihjeen perustajat Jani ja Jesse Heikkinen, kertokaa Ylikertoimen uusimmillekin lukijoille, mikä on Valiovihje ja mikä on palvelun historia tähän mennessä?

Valiovihje on vuonna 2016 perustettu Englannin Valioliigaan keskittynyt analyysipalvelu. Olemme seuranneet ja analysoineet Valioliigaa noin kymmenen vuoden ajan ja vihjanneet julkisesti ylikerroin.comin foorumilla vuodesta 2014. Nuo noin 850 ilmaisvihjettä ovat saavuttaneet 104% palautuksen. Vuonna 2016 käynnistyneen maksullisen vihjepalvelun osalta palautus on 104,53%. Tuohon sisältyy 1082 vihjattua kohdetta ja 5257 pelattua yksikköä.

Näiden lukemien pohjalta uskallamme sanoa analyysimme omaavan positiivisen odotusarvon ja tuottavamme asiakkaillemme pitkässä juoksussa tuottavia sijoituskohteita.

Vedonlyöntialan harrastajat tietävät, että markkinoilla on monenlaista vihjepalvelua, eikä kaikkien laatu välttämättä vastaa aina annettua mielikuvaa. Miten Valiovihje erottuu tästä monenkirjavasta joukosta?

Ensimmäinen selvä ero on, että palvelumme keskittyy ainoastaan vain yhteen sarjaan, eli mainittuun Englannin Valioliigaan. Tämä mahdollistaa maksimaalisen panostamisen jokaisen ottelun analysointiin, minkä avulla on mahdollista saavuttaa etu markkinaan nähden.

Valiovihjeellä on toiminnassaan kaksi keskeistä arvoa. Ensinnäkin, työn laadun on oltava niin hyvää kuin mahdollista. Tästä emme tingi. Työtunteja ei tässä hommassa lasketa ja Valioliigan kokoisessa markkinassa pienimmätkin yksityiskohdat on huomioitava ja osattava ottaa huomioon. Toinen keskeinen arvo on toiminnan täydellinen rehellisyys ja läpinäkyvyys. Verkkosivujen seurantamme päivittyy armotta jokaisen kierroksen jälkeen, oli tulos mikä hyvänsä. Toimitamme vihjeet täsmällisesti etukäteen ilmoitettuna ajankohtana, sekä asiakkaan sähköpostiin, että Ylikerroin.comin foorumiosioon, jotta pelikohteiden seuraaminen olisi asiakkaalle mahdollisimman vaivatonta.

Asiakkailta saatu palaute on ollut lähes poikkeuksetta vain positiivista, joten se kannustaa jatkamaan ja kehittämään jatkuvasti omaakin tekemistä. Myös Valiovihjeen yhteistyökumppanit ovat kiitelleet toimintatapojamme, mistä olemme todella tyytyväisiä.

Kertokaa hieman tuosta otteluiden analysoinnista, mikä on teidän lähtökohta joukkueiden voimasuhteita määrittäessä?

Analyysihän rakentuu tietysti useista muuttujista, isommista ja pienemmistä palikoista. Ennen kautta muodostetaan alkuranking, joiden voimaluvut ovat arvioiden pohjana. Kauden aikana keskeisin mittari on joukkueiden keräämät maaliodottamat. Katsomme ja arvioimme itse xG:t/fair scoret kierroksen kaikista otteluista ja näemme sen selkeänä etuna koneellisesti tehtäviin arvioihin nähden. Koneet eivät nopeasta kehittymisestä huolimatta huomioi vieläkään pelitapahtumia riittävällä tarkkuudella. Tällaisia vääristäviä tekijöitä saattavat olla muun muassa rangaistuspotkut, joissa koneet ottavat huomioon vain sen itse rankkarin, kun me taas keskitymme sen tilanteen odotusarvoon, josta pilkku tuomittiin. Tämä vain yhtenä esimerkkinä.

Maaliodottamien pohjalta syntyy varjosarjataulukko, mikä antaa normaalia sarjataulukkoa paremman pohjan arvioida joukkueiden todellista iskukykyä ja pelivoimaa. Alkurankingin voimaluvut ja fair scoret muodostavat yhdessä kivijalan, jonka pohjalta arvio lopulta muodostuu.


Mitkä ovat tulevan kauden odotukset Valiovihjeen näkökulmasta?

Valiovihje lähtee kauteen melko samanlaisin tavoittein kuin edellisiinkin. Tavoitteenamme on vihjata kauden mittaan noin 380 kohdetta, panosten keskiarvon ollessa noin 5,5 yksikköä pelattavaa tulee noin 2100 yksikön edestä. Tavoitteemme on 105% palautus sijoitetulle pääomalle ja tuo arvio pitää sisällään vain Pinnacle Sportsin kertoimilla lyödyt vedot. Kertoimia shoppailemalla on toki mahdollista päästä vielä parempiin lukemiin.

Sananen vielä Valioliigan tulevasta kaudesta 2018-2019, paljastakaa lukijoille muutama teidän ideajoukkue mitä kannattaa seurata ja mitä vetomarkkina saattaa yli-/aliarvostaa?

Manchester City on suosikkimme mestariksi, jonka jälkeen tulee kesällä vahvasti satsannut Liverpool. Tottenhamin suhteen olemme markkinaa optimistisempia, meillä joukkue on rankingin kolmosena, kun näillä näkymin se nyt onnistuu pitämään kaikki avainpelaajat riveissään. TOP6-joukkueista Chelseaa pidämme markkinan näkemystä hieman heikompana ja siellä saattaa siirtoikkunan loppu tehdä vielä isojakin lovia joukkueeseen.

Viime kauden sensaatiojoukkue Burnleylle odotamme selkeää pudotusta, joukkue ei ole kesän aikana vahvistunut ja europelit tuovat nyt oman lisärasituksensa. Newcastle on toinen potentiaalinen alisuorittaja, joukkue ei ole satsannut kesän aikana riittävästi ja manageri on ilmoittanut jo tyytymättömyytensä tilanteeseen.

Sarjanousijoista Wolverhampton ja Fulham ovat puolestaan tehneet sarjanousijoiksi todella laadukkaita pelaajahankintoja ja etenkin Wolvesilla on kaiken mennessä nappiin potentiaalia nousta kolkuttelemaan jopa ylemmän keskikastin sijoituksia. Cardiffia ei taida auttaa mikään, vaan hissi lähtee takaisin Championshipiin kauden päätteeksi.

Tutustu Valiovihjeeseen myös foorumilla.

Kommentit (0)